מעל 15 שנים שאני עובדת בתחום העיתונות הקולינרית על שלל גווניה. חלפו מולי עשרות טרנדים, אלפי מתכונים ויראליים ומאות אלפי לייקים ותגובות על שלל מאכלים כאלה ואחרים. אבל מה שקרה פה בשנה האחרונה עם העוגה הכי פופולרית ברשת הצליח להפתיע בטירוף.
ועזבו זה – מה שקרה כאן ב-24 השעות האחרונות, מאז פרסום הכתבה על המתכון הזה בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות, הצליח להשאיר אותי ללא מילים.
אז לפני שאני שולחת אתכם לטקסט שכתבתי במדור, תרשו לי להוסיף כמה משפטים.
אחד הדברים הכי חשובים לי, ומי שמכיר אותי יעיד על כך, זה לפרגן לאחרים. זה בוער בי יותר מכל דבר אחר. אני באמת מאמינה שזה עושה טוב לנשמה וגם חוזר. זאת גם הסיבה שאני אוהבת לארח אנשים במדור בידיעות וגם באינסטגרם שם אני מקדמת כמעט בכל שבוע פודי אחר שמקבל מאות ואלפי עוקבים חדשים. לא, ממש לא צריכה מחיאות כפיים, רק מנסה להסביר פה רגע משהו קטן.
כשעלה הרעיון לפרסם מתכון לעוגת מספרים כל מה שחשבתי זה מי יכול להכין עוגה הורסת כזאת ולמי אני רוצה לפרגן כדי שיקבל במה. לא התעסקתי במי המציא ולמה, בעיקר כי לא בזה עסקה הכתבה וגם כי יש לעוגה הזאת מלא אינטרפטציות (מעל 4 מיליון תוצאות חיפוש בגוגל!) וגם כמה קונדיטוריות מוכשרות שסיפרו שהן המציאו ולכי תהי שופטת. ובואו נודה על האמת – גם לא שמתי את דעתי על זה מספיק.
ביממה האחרונה, אחרי שיחות כאלה ואחרות, החלטתי ללכת אחרי הלב, וכן להכניס לפה פרגון למי שהגתה ראשונה את הקונספט הזה (בחרתי צד :)). גם כי מגיע לה, אבל גם כי יש הבדל בין לא לחשוב על משהו ולכן לא להזכיר אותו, לבין לדעת עכשיו ועדיין לא להזכיר.
אז הנה אני מתקנת משהו חשוב ושולחת אתכם להכיר ולעקוב אחרי ליאור קוקה, שהגתה את הקונספט ובאמת מגיע לה הפרגון הזה. אז נכון, מאז שהיא פרסמה עוגת מספרים היו פה המון אנשים מוכשרים שלקחו את העוגה למקום מוקפד וצבעוני יותר, גרמו לעוגה להראות מטורפת כמו שהיא מוכרת לכם היום, אבל הקונספט נשאר דומה למקור.
ואתם יודעים מה, עזבו את העוגה, ליאור היא באמת הרבה מעבר לרעיון הזה ולמרות שהיא קצת התבאסה ממני, אני עדיין אוהבת ומעריכה אותה. גם על האמוציות והאמביציה ובעיקר על הנחישות להצליח. ואני לחלוטין חושבת שהתעסקות בדברים האלה לא מאוד נכונה, אבל זאת השקפת חיים אישית שלי. אם הייתי מוצאת את עצמי כל היום חושבת על מתכונים שלי שרצים ברשת בלי קרדיט כנראה שהייתי בן אדם כועס, ופחות בא לי. יש לי מספיק ממה להתרגז גם בלי זה 🙂
מאוד מאמינה שברגע שמתכון שלי יוצא לאויר הוא שייך לכולם, זאת המתנה שלי לעולם ולאנשים. לתת להם לייצר זכרונות חדשים בבית שלהם.
זהו, סגרתי פינה. ועכשיו – הנה המדור כפי שפורסם בזמנים מודרניים.
“שנה אזרחית חדשה היא תמיד סיבה למסיבה. הזדמנות להסתכל אחורה ולראות מה קרה ומה עדיין לא, וגם זמן מצוין לחלום על הדברים שאנחנו רוצים שיקרו ב-12 החודשים הקרובים.
בכל שנה, רגע לפני שהמספר מתחלף ואני צריכה להתרגל לכתוב 9 במקום 8, אני נוברת אחורה ובודקת מי היו הכוכבים שעשו את השנה הזאת למוצלחת – גם כדי לשמר אותם וגם כדי להבין איך לשדרג.
אז הפעם, ברוח המדור והמתכונים, הצצתי אחורה וביקשתי מהחברים בגוגל לספר לי מה היו המתכונים הכי פופולריים ומחופשים בישראל בשנת 2018.
כשהגיעו אלי התוצאות וגיליתי שלמקום הראשון הגיעה עוגת מספרים, מודה שהופתעתי, ידעתי שיש סביב העוגה הזאת טרפת ושהיא גורפת המון לייקים בכל רשת חברתית, אבל לא חשבתי שעד כדי כך. שיש לה כמעט 4 מיליון תוצאות חיפוש בגוגל (בעברית), שהמוני אנשים מכינים וקונים אותה ועזבו זה, שהיא תעקוף בסיבוב מתכונים כמו ג’חנון, חלה, קוסקוס ועראייס – עוד מתכון מדהים שנכנס למטבח שלנו בעיקר בשנתיים האחרונות.
אחרי שהפנמתי את התוצאה הכל כך מטורפת הזאת, הבנתי שאין ברירה – הגיע הזמן ללמוד איך להכין את עוגת המספרים שכבשה את העולם. מכיוון שאני וחיתוכים, דקויות וזילופים מדוקדקים לא הולכים ביחד, פניתי לעדי כהן – קונדיטורית אדירה שגם מכינה ומוכרת את העוגות האלה וגם מעבירה סדנאות אפייה בדגש על עוגות יפהפיות שקוצרות מחמאות, וביקשתי ממנה שתראה לי איך נוצר הקסם – רוצו לעקוב אחריה, היא פשוט מופלאה: https://www.instagram.com/adidicohen1990/
תראו איזה עוגות מדהימות היא מכינה!
View this post on Instagram
במשך כמה שעות צפיתי בה מניחה תותים ופטל, שוקולד ופרחים (אכילים כמובן). מזיזה אותם ימינה ושמאלה, ואז עוד קצת לצד. זה צריך להיות מושלם היא חזרה ואמרה לי בכל פעם כשניסיתי לשדל אותה להניח את הקישוטים הטעימים פשוט איפה שיש מקום.
כשהיא סיימה, מתבוננת מרחוק ב-4 העוגות שנוצרו על השולחן, וחייכה את החיוך המואר שלה, הבנתי שיש דברים שאסור להאיץ. שכמו בחיים גם כאן הסבלנות והרצון לעשות את הכי טוב, הם המפתח להכל.
View this post on Instagram
אז רגע לפני שאשלח אתכם למטבח עם העיתון ביד אחת ותותים ביד השנייה, קבלו את רשימת 15 המתכונים הכי מחופשים בגוגל לשנת 2018 לפי סדר עולה – סלט קינואה, קוסקוס, חלה מתוקה, סושי שוקולד, ביף וולינגטון, מופלטה, אדממה, פרגיות, בצק פריך, גולש בשר, בננה לוטי, ג’חנון, עראייס, אוזני המן שוקולד וכמובן, גולת הכותרת של המדור – עוגת מספרים.
אם אתם תוהים לגבי הכניסה המפתיעה לרשימה של מתכונים כמו עראייס וביף וולינגטון, אז ככל הנראה מדובר במנות שכיכבו באחת מתכניות הריאלטי של האוכל ונכנסו בשנייה לתודעה ולמטבחים.
עוד כניסה מרשימה לרשימה התרחשה בגזרת הג’חנון שבשנתיים האחרונים נרשמה עלייה גדולה בחיפושים אחריו ומופלטה שזכתה הודות לפיק האדיר שהיא מקבלת בזמן המימונה”.
ואגב פרגון, הפרחים על העוגה הגיעו מירוקל’ה, שהם חבר’ה מדהימים שמגדלים פרחים אכילים וגם עלי מאכל מעולים. אפשר למצוא דוכן שלהם בשוק הנמל או להזמין בטלפון.
עוגת מספרים (של עדי כהן) שתגרום לכולם להרעיף עליכם מחמאות
הכמות במתכון מספיקה לעוגה של 2 מספרים שיש לה 2 שכבות של בצק. למשל עוגה עם הספרות 66. אם נשאר לכם בצק אפשר לשמור במקרר ולהכין עוגיות בצורות.
לבצק פריך שקדים:
560 גרם קמח לבן
400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 גרם אבקת סוכר
140 גרם שקדים טחונים דק
2 ביצים L
קורט מלח
לקרם מסקרפונה:
1 ליטר (4 מיכלים של 250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
250 גרם גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
6 כפות פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית או משחת וניל איכותית
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לביצים ומערבלים עד שנוצר בצק פירורי. מוסיפים ביצים ומערבלים רק עד שנוצר בצק שמתגבש סביב הוו.
– משטחים את הבצק עם הידיים למעיין פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
– מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומרדדים את הבצק הקר עד לעובי של 1/2 ס”מ.
– מדפיסים את האותיות או המספרים שרוצים להכין לפי גודל העוגה שתרצו (לרוב בגודל A4) וגוזרים מסביב.
– מניחים את האות או הספרה על הבצק וחותכים עם סכין חדה מסביב. שימו לב שלכל מספר או אות צריך להכין 2 שכבות של בצק בדיוק באותו גודל.
– אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב יפה. מצננים היטב לפני שמזלפים מעל את הקרם.
– קרם מסקרפונה: מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המצרכים ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
– מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק (מספר 10-12) ומזלפים עיגולים על שכבת הבצק הראשונה. חשוב למלא את כל שכבת הבצק ולהתחיל בהיקף הבצק כי אלה עיגולי הקרם שיראו מהצדדים.
– מניחים מעל שכבת בצק נוספת ושוב מזלפים עיגולים על כל הבצק בצורה מסודרת.
– ועכשיו החלק הכייפי: מקשטים בממתקים, שוקולד, פירות, פרחים אכילים ושומרים במקרר עד להגשה.
הכנתם? אל תשכחו לספר לי (ולעדי) איך יצא. מחכה לראות את התמונות שלכם <3 שנה טובה חברים!
נראה מעולה!! בכדי לייצר את 2019 צריך להכפיל את הכמות?
היי, במה ניתן להחליף את הקמח על מנת להפוך אותה ל״ללא גלוטן״?
על מנת לייצר את האות L צריך רק חצי מהכמות נכון??
היי
היכן אני יכולה לנקות פרחים אכילים?
מה הכוונה בפודינג וניל? באבקה?
איך אפשר להמיר לבצק פרווה?
רציתי להגיד שהכננתי את העוגה אתמול והיא יצאה מושלמת ברמות!
המרתי את המסקרפונה בשמנת 15% ועדיין זה יצא מאוד מאוד טעים.
למי שרוצה חלופה זולה יותר (כלכלית וקלורית)
תודה ענקית על המתכון המפורט והמושקע
ממש כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לשתף <3 ורעיון נהדר עם הגבינה.
שמנת לבישול? או גבינת שמנת?
באיזה שמנת המרת? שמנת חמוצה?
עוגה טעימה בטירוף ומתכון מדוייק!
תודה רבה רבה. שמחה לשמוע שאהבת. ואין על עדי 🙂
אני רוצה להכין את העוגה בפסח ליומהולדת שנה של הבת שלי, מה צריך לשנות במתכון ועדיין להשאיר את העוגה מושלמת כמ ושהיא?
גם אני אשמח לדעת איך להכין כשר לפסח
תודה רבה על מתכון מעולה! פעם ראשונה שהכנתי ויצא מושלםםםםם
היי רחלי, קודם כל אני מתה עלייך ונהנית לעקוב אחרייך!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את המסקרפונה בשמנת חמוצה 27%?
תודה רבה!
לצערי לא, אלה גבינות אחרות לגמרי. מסקרפונה מאוד יציבה ויבשה ושמנת חמוצה רכה ומימית ולא תחזיק את הקצפת פה.
אפשר להמיר בגבינת שמנת בטעם טבעי (עם אחוזי שומן גבוהים).
כמה זה יוצא קמח בכוסות
אנימרוצה להכין את העוגה ליומולדת של אחותי שנחגוג בשבת, הבעיה שאנחנו חוגגים אחרי הארוחה הבשרית והייתי רוצה להפוך אותה לפרווה. השאלה אם זה אפשרי? ועדיין לשמור עליה טעימה כמו שהיא נשמעת עכשיו?
בוקר טוב וחג שמח.הכנתי בעבר את עוגת המספרים ויצא מושלם!!!! האם ניתן להכין אוזני המן מאותו בצק? תודה.
היי, מה מקסימום הזמן שניתן להכין מראש את העוגה לפני אירוע? האם היא יכולה להחזיק יומיים במקרר ולהישאר יפה וטעימה? (אולי ניתן רק לקשט ביום האירוע?)
אפשר להכין אותה יומיים לפני. את הקישוטים מומלץ מאוד לשים ביום האירוע או יום קודם.
לשמור במקפיא או במקרר את הבצק אחרי שאפוי? אני רוצה לשמור אותה ליום למחרת
בשניהם זה בסדר גמור כי הבצק הזה מאוד יציב ועמיד.
היי, אני רוצה להכין בצורת לב, האם להפחית בכמויות הבצק והקרם. הכוונה שיהיו שני לבבות- איד על השני. תודה
אני גם רוצה להכין לב 2 שכבות אפשר מתכון לזה ולדעת בדיוק כמויות
אני הכנתי צורת לב .
בצק השתמשתי כפי שכתוב במתכון .
קרם – חצי כמות .( ממליצה להכין חצי ואם צריך עוד תמיד אפשר להכין ציק צק)
היי מה קורה רציתי לשאול כמה שמנת מתוקה אני צריכה לשים אם אני עושה את המספר 50
היי רחלי,
האם אפשר להכין את הבסיסים, לאפות אותם, ולהקפיא מחדש? או שהם לא יעברו טוב הקפאה?
תודה
איך זה הגיוני ליטר שמנת מתוקה על 250 גרם מסקרפונה?! ניסיתי להכין ויצא נוזלי בטירוףףףף! מבאס. הלכו כל המצרכים.
גם לי זה לא נשמע הגיוני, בעיקר שבמתכונים אחרים זה יחס של 1 שמנת מתוקה ו1 גבינת מסקרפונה
נראה מדהים!
האם זה צריך התייצבות במקרר או שאפשר אחריי הצינון של הבצק לשים את הקרם ותוספות מלמעלה וישר להגיש?
בנוסף,
אם אני עושה את הבצק ואופה אותו יומיים לפניי ההגשה, אפשר להשאיר רק את הבצק במקרר ולהכין יומיים אחריי את הגבינה ולמלות?
וואו נראה ממש טוב ,
שאלה קטנה איפה משיגים פרחים אכילים?
אשמח לתשובה
האם אפשר לעשות קצת רגילה מרי’צ ואינסטנט פודינג?
מה גודל המספר?
כמה זמן ניתן לשמור את הבצק במקרר?
מתכון גרוע ביותר, ולפי דעתי שגוי
בצק לא יציב בכלל, המספר נדבק. לא ניתן להזיז את הבצק אחרי שמרדדים אותו. גרוע מאוד מאוד
את לא צריכה להזיז את הבצק לשום מקום את מרדדת במגש מסמנת עם סכין את הצורה ומורידה רק את העודפים
אחד המתכונים היותר מוצלחים שיש לעוגה הזו.
אין לי קערת מיקסר עם וו גיטרה. אפשר להכין את הבצק ביד?
היי, האם הבצק אמור לצאת דביק? יצא לי דביק מאוד…
גם לי יצא דביק 😐
מקווה שאחרי הקירור זה יהיה נוח לעבודה!
היי, אשמח לדעת אם המתכון הוא עבור מספרים בגודל A3 או A4?
A4
וכמה זוגות מספרים יוצא, ראיתי שבתמונה כתוב 2019 ככה שיוצא 4 זוגות של ספרות?
אשמח לתשובה, תודה
האם אפשר לאפות את המספרים מראש ולהקפיא אותם ?
עליי להרכיב את העוגה ברגע האחרון, מאחר ומיועדת למסיבת הפתעה:-)
איך ניתן להפוך את הבצק לחום?
כמה קקאו וסוכר צריך להוסיף? (והאם צריך להפחית מכמות הקמח)
בנוסף, איך לא לעשות את הקרם בטעם שוקולד?
איך ניתן להפוך את הבצק לחום?
כמה קקאו וסוכר צריך להוסיף? (והאם צריך להפחית מכמות הקמח)
בנוסף, איך אפשר לעשות את הקרם בטעם שוקולד?
ניתן פרווה?
היי רחלי את מהממת כהרגלךיש לי שאלה כשכתוב שקדים טחונים האם אפשרי לשים קמח שקדים במקום שעשוי משקדים בלבד.
האם אפשר להחליף מסקרפונה במשהו אחר? ואם כן איזה כמויות?
תודה!
האם האפשר להוריד מהמתכון של הבצק הפריך את השקדים?
(הבן שלי לא אוהב,ואני מכינה את זה בישבילו)
הוכן וזכה לשבחים רבים! תודה על המתכון.
אגב, נותר לא מעט בצק שאכן הפך לעוגיות חמאה מצוינות. גם מהקרם נשאר די הרבה.
יצא מהמם ! האמת היא , שזה התרסק שנייה לפני שה”מועמדת” קיבלה את העוגה היפהפייה , לא נורא … נגד עין הרע …..
יאמי יאמי ויפה מאדדדדד ! מ-מ-ש תודה רבה ! רק חבל שזה לא נותן להעלות את התמונה ……
שלחי לי באינסטגרם אני אשמח לראות 🙂
היי,
תגידי אם אני רוצה 2 מספרים, האם צריך להכפיל את הכמות?
המתכון כפי שכתוב הוא עבור 2 ספרות בשתי שכבות.
עוגה מעולה. אחלה מתכון! הכנתי בשלבים כי ההכנה מורכבת- יום אחד הכנתי את הבצק ושמתי בקירור. ביום הבא- אפיתי את המספרים והרכבתי את העוגות. יצא יפהפה וטעים ממש! ובכלל נשאר לי עוד מלא בצק.
איזה משמח לשמוע!
האם השקדים זה כאלה שטוחנים במעבד מזון או אבקה כמו קמח שקונים
היי רחלי,
אני רוצה להכין את העוגה אבל עם קרם מסקרפונה שוקולד- יש לך אפשרות להגיד לי את הכמויות במצב כזה?
[זה למישהי סופר חולת שוקולד שלא אוהבת וניל חחחח]
היי אני עושה ספרה אחת בודדת אז פשוט לחצות תכמויות לחצי??
היי מה הכוונה בפודינג וניל?
באינסטנט פודינג וניל האבקה
או
פודינג וניל מוכן?
וואו הכנתי ויצא מעולה!! גם מהמם וגם טעים כולם התלהבו והחמיאו (:
הכמויות במתכון מספיקות ל3 ספרות או 2 ספרות ב3 קומות כמו שאני עשיתי
תודה רבה על מתכון מוצלח! גם העוגיות שוקולד צ’יפס שהכנתי כבר כמה פעמים ותמיד יוצא מושלם
❤
אני יכולה להכין את המלית ולזלף אותה יום אחרי?
אופים עם טורבו או בלי?
שלום האם במקום שקדים טחונים אפשר להישתמש בקמח שקדים ?
בצק מאכזב מאוד… בלתי ניתן לעיבוד
והספרות פשוט נשברו
במה אפשר להחליף את השקדים הטחונים? האם אפשר להחליף בכמות זהה של קמח?
השאלה שלך מעניינת אותי גם אשמח שתגידי לי אם יש לך תשובה
השאלה שלך מעניינת אותי גם
אשמח שתגידי לי אם יש לך תשובה
היי עד מתי אפשר לשמור את העוגה במקרר?
הכוונה האם אפשר להכין נגיד יומיים לפני שמגישים או שכבר לא תהיה טובה?
יצא מהמם וטעים, אבל (!) הכנתי בעבר מתכון אחר, והבצק יצא פחות דביק, וקראתי מעליי וראיתי שהרבה התלוננו על זה.
לדעתי מה שיכול היה לפתור את הבעיה זה 100 גרם פחות בחמאה וביצה אחת במקום 2.
עשיתי עוגת 65 , החלפתי את המסקרפונה (כי לא היה בסופר) ביוגורט יווני (מרקם צפוף כמו מסקרפונה), והורדתי בכמות השמנת המתוקה ל-2/3 ועדיין יצא מושלם – יצא טעים כמו שזה נראה מדהים, והמחמאות ממשיכות להגיע עד עכשיו:) תודה רבה על המתכון:)
תודה על הפירוט
האם יש אפשרות להקפיא אותה לשלושה ימים?
היי, הכנתי את העוגה, והבצק נשבר לי. מה אני עושה לא נכון ?
וואו נראה מעולה!!
נראה לך בסדר להכין את הבצק בחמישי שישי ולאפות במוצש או שעלול לההרס?
תודה רבה!!
לגמרי אפשרי
כמה קקאו נדרש להוסיף על מנת שבצק יהיה שוקולדי?
העוגה המווווושלמת!!!
העוגה המווווושלמת!!!
הכנתי אותה מספר פעמים וכל פעם יוצא מעולה
תודה רבה על המתכון
היי,
אפשר לוותר על הקרם מסקרפונה ולעשות רק עם שמנת? איך זה יצא לי יציב?
תודה,
היי אם יש לי ביצים M כמה ביצים לשים?ואני רוצה להכין את העוגה פרווה איך להמיר את המתכון של הקרם?
הכנתי מדויק בכמות ויצא מושלם!!! מתכונים מעולים!
תודה רחלי- הכנתי חצי כמות בשביל עוגה ספרה 7 בלבד- אבל גדולה A3 שתי שכבות יצא מספיק בצק וקרם אפילו נשאר לי אני צריכה להכין ממנו קינוחים לשבת. העוגה יצאה מהממת טעימה ועשירה ממש העוגיה קריספית והקרם עשיר בטעם ויציב ממש.תודה רבה , ממש מתכון מעולה גורף מחמאות מכולם.
היי! במה אפשר להמיר שקדים טחונים אם יש אלרגיה?
היי. מחפשת אופציה להפוך את הבצק והמילוי לפרווה בבקשה. לא מצאתי בתגובות כאן