קאפקייקס שוקולד ב-100 קלוריות (טבעוני)

Posted on

כמו הרבה דברים טובים, הקאפקייקס האלה נולדו מטעות. טוב, לא בדיוק טעות, יותר כמו העדר ביצים במקרר בשילוב העובדה שאני משתדלת לשמור על כמות הקלוריות שאני צורכת בימים האחרונים.

כשהבנתי שאין ביצים בבית החלטתי להמיר אותם לבננה ורסק תפוחים, 2 מצרכים שביחד עם החומציות הטבעית של התפוזים והסודה לשתייה יוצרים ראקציה שמדמה את פעולת הביצה.

ואז, כשהוצאתי את השמן מהארון החלטתי ברגע האחרון להשמיט גם אותו. גם כי הבננה שמנונית וגם כי בעקבות המאפינס בננות שהעלתי לאחרונה לבלוג גיליתי שמאפים עם בננות נוטים להתרכך ולקבל לחות אחרי יום ולכן קיוויתי שהבננות תעשנה את העבודה גם כאן ולא יהיה צורך בשמן שעושה בדיוק את העבודה הזאת – מרכך ומותיר את המאפה לח.

מזל שמישהו שמע את תפילותיי ונענה להן כי הקאפקייקס התגלו כאחד הקינוחים הכי כיפיים, קלים להכנה ושוקולדיים.

והבונוס? יש בהם רק 100 קלוריות לקאפקייק!

ואגב, לכל מי ששאל אותי מאיפה התחתיות של המיקי והמיני מאוס, קניתי אותן ב-2.5 שקלים באלי אקספרס. הלינק ממש פה.

2 הערות חשובות לפני שמתחילים:
– בגלל שיש כאן מעט מאוד סוכר, שמגיע בעיקר מהסילאן (יש לו מתיקות עדינה יחסית לסוכר), אני ממש מבקשת שלא תשמיטו את השוקולד צ’יפס. אתם יכולים לשים שוקולד מריר, בכל אחוז שאתם אוהבים, חתוך לקוביות גסות ואפילו שוקולד חלב. העיקר שלא תוותרו על התוספת הזאת. וכן, אפשר קצת להגדיל את הכמות (רק קחו בחשבון שאז זה כמובן יעלה קצת את הקלוריות).
– אם יש לכם אפשרות להשיג קקאו איכותי בבקשה עשו זאת. הוא באמת משנה את כל הטעם של הקאפקייקס. אבל גם אם לא, זאת ממש לא סיבה לא להכין אותם 🙂

יאללה, מספיק קשקשתי, שולחת אתכם להכין את העונג הזה ולגלות שלגמרי אפשר להתענג על קינוח טעים בלי יסורי מצפון.

אף אחד לא יאמין לכם שאין כאן ביצים, חלב, סוכר לבן ושמן

 קאפקייקס שוקולד ב-100 קלוריות

מצרכים (ל-16 קאפקייקס בגודל בינוני):
2 ו-1/2 בננות בשלות ורכות
1/3 כוס רסק תפוחים (אפשרויות המרה וכמות קלוריות למטה בהערות)
1/4 כוס סילאן טבעי או מייפל (אפשרויות המרה וכמות קלוריות למטה בהערות)
מיץ מתפוז אחד עסיסי
4 כפות קקאו איכותי
1 כוס קמח לבן (אפשרויות המרה וכמות קלוריות למטה בהערות)
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
80 גרם שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר חתוך גס

אופן הכנה:
– בקערה בינונית מועכים את הבננות היטב. לעומת עוגות בננה כאן חשוב למעוך אותן ממש טוב כדי שלא יראו אותן בקאפקייקס והוא יהיה שוקולדי.
– מוסיפים רסק תפוחים, סילאן ומיץ תפוזים ומערבבים היטב עם המזלג.
– מוסיפים קקאו, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים היטב רק עד שהתערובת חלקה ולא יותר.
– מוסיפים חצי מכמות השוקולד לתערובת ומערבבים.
– מעבירים את התערובת למנז’טים (אני השתמשתי במנז’טים מסיליקון – הם מושלמים ממש ובגודל מעולה ואפשר לרכוש אותם כאן. במקרה הזה לא צריך לשמן ולא צריך עטרות נייר). חשוב למלא רק עד 3/4 גובה.
– מפזרים מעל הקאפקייקס את יתרת השוקולד.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז הקאפקייקס יוצא עם פירורים לחים. חשוב מאוד לא לאפות אותם מדי שלא יתייבשו.

הערות ושדרוגים
– במקום רסק תפוחים אפשר לשים טחינה או חמאת בוטנים או שקדיה. כמות הקלוריות תעלה ל-120 לקאפקייק.
– במקום סילאן אפשר לשים סוכר חום. כמות הקלוריות תרד ל-98 קלוריות לקאפקייק. ואפשר גם דבש אבל אז זה לא יהיה טבעוני.
– במקום קמח לבן ניתן להשתמש בקמח כוסמין או קמח שיבולת שועל (לגרסה נטולת גלוטן). כמות הקלוריות תשאר אותו דבר.
– שומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר והם אפילו טעימים יותר ביום שאחרי (או מיד כשהם יוצאים מהתנור).
– תקפידו שהבננות תהיינה רכות ומתוקות כי הרבה מהטעם של הקאפקייקס האלה מגיע מהן. אם אחרי שטעמתם חסרה לכם מתיקות תמיד אפשר לזלף מעל קצת שוקולד מומס.
– אני מקדימה תשובה לשאלה: יש לקאפקייקס טעם עדין של בננות. לא מאוד מורגש אבל יש. גם אם אתם לא אוהבים בננות אני ממש ממליצה שבכל זאת תתנו להם צ’אנס כי הטעם באמת בקטנה.

57 תגובות

  1. מיכל says:

    נראה מדהים, רק שאני ממש סולדת מבננות..
    יש אפשרות להחליף את הבננות ברכיב אחר?

  2. ליהי says:

    זה נראה נהדר! אני יודעת עכשיו מה אכין לסופה”ש 🙂
    אבל האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים בחלב?

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שאהבת.
      אפשר, אם כי המרכיב החומצי בתפוזים עוזר כאן מאוד בתפיחה ביחד עם הסודה לשתייה. אז ממליצה כן להוסיף קצת גם מיץ תפוזים או אפילו קצת לימון או ריוויון/יוגורט

      1. צימנט הילה says:

        כמה חלב לשים אם מחליפים?

        1. רחלי קרוט says:

          את מיץ התפוזים?

  3. לירון says:

    היי רחלי.
    מה עושים עם החצי השני של השוקולד?
    אחרי שחצי הוכנסה לתערובת..??

    1. רחלי קרוט says:

      אכן שכחתי לכתוב – שמים את זה על הקאפקייקס לפני האפייה. מיד מתקנת ?

  4. בת-אל says:

    מתי מוסיפים את החצי השני של השוקולד?

    1. רחלי קרוט says:

      אכן שכחתי לכתוב – שמים את זה על הקאפקייקס לפני האפייה. מיד מתקנת 🙂

  5. רעות says:

    תודה, המתכון נראה יאמי אנסה בהקדם…
    *כוסמין או שיבולת שועל מכילים גלוטן בדיוק כמו קמח לבן

    1. מוריה says:

      *יש קמח שיבולת שועל ללא גלוטן, אפשר למצוא בחנויות טבע.

  6. ריטה says:

    אם אני לא מעוניינת בטבעןני, את הרסק אפשר להמיר בביצה? כמה?

  7. שירלי says:

    איזה קאפקייקס מעולים. מתכון פשוט, טבעוני , בריא ואני ללא ספק אכין השבוע את הקאפקייקס האלה.
    תודה רבה

  8. מישהי says:

    נראה מעולה. אם מחליפים את הרסק תפוחים בטחינה מה הכמות? תודה.

  9. נוי says:

    היי. בנוגע לרסק תפוחים. מדובר על רסק תפוחים ממותק או ללא תוספות סוכר?
    אני מעוניינת להכין בבית ומעדיפה שלא להמתיק.. מה את אומרת?

  10. מיטל says:

    הייתי סקפטית…אבל הקאפקייק לא פחות ממעולה! רך וממש שוקולדי…טוב גם לילדים/

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע <3

  11. אמי says:

    הכנתי עכשיו ויצא פשוט מעולה ! אווירירי וטעים.
    לציין שיש טעם עדין של בננה (שאני מאוד אוהבת) כך שפחות מתאים למי שלא אוהב בכלל.
    השתמשתי רק בבננה אחת כי זה מה שהיה לי בבית והשתמשתי ב100 גרם שוקולד קצוץ
    טעים טעים טעים

    תודה רבה על מתכון מנצח

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה! כיף לשמוע שאהבת.

  12. הילוש says:

    הי רחלי,
    חיכית בסבלנות עד שהבנננות יהיו מספיק בשלות בשביל להכין את הקאפקייקס ( כולל איומים על בני הבית שלא יעיזו לאכול אותן :))
    2 שאלות:
    1. מניחה שקמח תופח יעבוד פה גם? במקום קמח+אבקת אפיה +סודה לשתיה, נכון?
    2. מתי מוסיפים את החצי השני של השוקולדים.. לא כתוב
    תודה מראש,
    הילה

    1. הילוש says:

      רק עכשיו קפצו כל התגובות וראיתי שענית על השוקולדים.. סורי.. ותודה!

      1. הילוש says:

        תקשיבי!!! כמה מפתיע ככה טעים… 🙂 🙂 🙂 יצא יאמי בטירוף!

        1. רחלי קרוט says:

          ממש ממש שמחה לשמוע!

        2. נופית פורטל says:

          אם מחליף את רסק התפוחים בטחינה…אז בכמות זהה? תודה

  13. אפרת says:

    הכנתי ויצא מדהים!!!! בדיוק כמו המתכון בגירסת המייפל. שמתי בפנים קצת שוקולד צ’יפס שחור ומעל קצת לבנים..
    יצא מושלם!

  14. אפרת says:

    היי,
    הכנתי ויצא מדהים!!!! בדיוק כמו המתכון בגירסת המייפל. שמתי בפנים קצת שוקולד צ’יפס שחור ומעל קצת לבנים..
    יצא מושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  15. הגר ארגמן says:

    היי, תודה! נראה מעולה ויחסית בהחלט נטול רגשות אשם.. יודעת שהשאלה קצת ברורה, אבל בכל זאת אשאל 🙂 האם חושבת שיכול לעבוד כעוגה? ( יומולדת שנתיים לקטן בגן) ואם כן, זו תהיה כמות של בערך 2 אינגליש קייק? עוגה עגולה סטנדרטית?
    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      תמיד תמיד תשאלי 🙂
      כן, יעבוד כעוגה אבל יספיק לאינגליש קייק אחת, מהיותר גדולות. אם זה מיועד לילדים ממליצה לך לשים שוקולד צ’יפס חלב למרות שהרבה מאוד אנשים הכינו עם המריר והילדים זללו, אבל תמיד יש את אלה שיעדיפו קצת יותר מתוק ונראה לי שזה תחליף בקטנה יחסית ועדיין ישמור על הפחתת יסורי המצפון.

  16. סהר says:

    נראה טעים! חשבתי לנסות להכין עם קמח קוקוס, לא עבדתי איתו יותר מדי אבל אני יודעת שהוא סופח נוזלים (מאוד), יש לך רעיונות איך כדאי לעשות את זה?

    תודה 🙂

  17. טל says:

    היי רחלי ,
    אם בכל זאת ממש לא אוהבים בננות , מה אפשר לשים במקום ?

  18. גלית says:

    היי אפשר להקפיא?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  19. טל says:

    נראה מהמם!
    מה הגודל של כוס אצלך? כוס מדידה או כוס חד פעמית? כמה מ”ל?

    1. רחלי קרוט says:

      כוס מדידה (140 גרם לקמח למשל)

  20. יעל says:

    תודה רחלי! הבן שלי , בן שש, טעם ואמר “זה קצת שונה, אבל בהחלט מאוד טעים”. גם לדעתי 🙂 הבלוג שלך מקסים ומשמח מאוד, תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כמה כיף לשמוע. ילדים הם הטועמים הכי אמיתיים וטובים <3

  21. דורין says:

    היי אין לי תפוזים, התכוונתי להשתמש במיץ תפוזים- מה הכמות שאני אצטרך להוסיף?

  22. נועם says:

    היי נראה מעולה, אם אין לי תפוזים/מיץ תפוזים/לימון מה אפשר לשים במקום?

  23. אביטל says:

    הי רציתי לשאול אם משתמשים במיץ תפוזים סחוט (בבקבוק) כמה זה יוצא?

  24. נוי says:

    האם ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים?

    1. רחלי קרוט says:

      לא ניסיתי וקשה לי להאמין שיצליח אבל מבטיחה לנסות בקרוב

  25. רותם חפץ says:

    הי
    הכנתי אבל יצא לי קצת צמיגי ונדבק מאוד למנג’ט.
    למה?
    מבחינת הטעם יצא מצויין 🙂
    תודה

  26. אורטל כהן says:

    היי,
    אפשר להחליף את הקמח הלבן הקמח כוסמין?

  27. זבלוד נגה says:

    קודם כל רציתי להגיד שאני שרופה על המתכונים שלך, הכל יוצא מעולההה
    ולגבי הבננות אם בכל זאת אני מעדיפה לוותר עליהן מה אפשר לשים במקום?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה. לצערי אין להן כאן תחליף ראוי, אולי מחית פרי אחרת שאת אוהבת, אבל לא ניסיתי. הבננות גם מאוד קרמיות וגם מתוקות ויש להן גם תכונה טובה של איחוד החומרים יחד.

  28. הילית says:

    היי! האם אפשר להשתמש בבננות שהוצאו מהמקפיא ?

  29. אוחנה says:

    היי רחלי! תודה רבה על המתכון! יצא מוצלח ולא להאמין שזה בלי ביצים, סוכר ושמן..
    כולם מאוד אהבו!! האמת אני הרגשתי שזה קצת צמיגי, מה הפתרון לכך? ולא היה לי תפוז אז שמתי חצי כוס מיץ תפוזים, זו אכן הכמות שצריך..? בתודה מראש!

  30. Nina says:

    מתכון מע ו ל ה!
    אני הקפאתי את רוב הכמות לאחר שקאפקייק התקררו.
    ויוצא מעולה. לא מורגש בכלל.

  31. אופה says:

    הכנתי ויצא מדהים!! השתמשתי בביצה אחת במקום הרסק תפוחים ושמתי באינגליש קייק. מרקם מושלם ועוגה ככ משמחת!
    תודה רבה! 🙂

  32. רז says:

    היי רציתי לשאול מה הכמות של המיץ תפוזים שצריך אם משתמשים במיץ תפוזים ולא בתפוז אחד?

  33. יעל says:

    היי,
    הכנתי את הקאפקייקס ודי התאכזבתי, הם נראים ממש מבטיחים אך הם יצאו לי ממש צמיגיים:(
    מה יכולה להיות הסיבה?

  34. אלה says:

    היי רחלי.
    כמה מיץ יוצא מתפוז אחד עסיסי? הרי תפוזים הם בגדלים שונים ובאפייה חשוב להקפיד על היחס בין נוזלים לחומרים יבשים.
    תודה.

  35. ליעד says:

    קודם כל יצא מעולה!
    אבל שאלה, יומים אחרי שהכנתי אותם יש פיצפוצים לבנים כאלה בתוך המאפינס. הסתכלתי וכל המוצרים בתוקף ועשיתי בדיוק כמו שרשום במתכון. את יודעת למה זה קרה? אגב זה לא שינה את התעם.

  36. רונה ש. says:

    היי רחלי קרוט,
    ראשית תודה למתכון הטבעוני שבהחלט נראה מבטיח.
    שאלה:
    האם אפשר לשלב בין הקמחים :כלומר ,לערבב 1/2 כוס קמח כוסמין
    ביחד עם 1/2 כוס שיבולת שועל – במקום הקמח הלבן ?

    בתודה,

  37. רונה ש. says:

    היי רחלי היקרה,
    הכנתי לפי המתכון המקורי ,אך מכיוון שהבננות הבשלות הפיצו ריח חזק ,
    הוספתי להם 1/2 כפית קינמון .
    לפי המלצתך גם הוספתי קוקוס שנתן לתערובת מרקם נוח לעיבוד.
    בסיום האפיה ציננתי מעט ויצקתי על הקאפקייקס קרם גנאש.(שמנת מחוממת ושוקולד מריר.)
    יצא כול כך מוצלח והטעם מושלם.
    המון תודה לך רחלי ,על המתכון המהיר להכנה ,
    והכול כך טעים!!!

  38. נופית פורטל says:

    אם מחליף את רסק התפוחים בטחינה…אז בכמות זהה? תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend