קאפקייקס קרמבו

Posted on
קאפקייקס קרמבו

אין שבוע שאני לא מכינה קאפקייקס. שוקולד או לימון, תפוזים או בננה. תמיד יש קאפקייקס על השיש שלי.

הם מתוקים ומושכים תשומת לב יותר מעוגת אינגליש קייק, נוח לאחוז בהם ולאכול וכיף לקשט כל אחד מהם, מעין מתנה אישית שממש משמח לקבל.

לכבוד יום הקאפקייקס הבינלאומי שחל לא מזמן נפגשתי עם נטלי לוין (האישה המוכשרת מאחורי הבלוג oogio.net) כדי להכין עוגות קטנות שמעלות חיוכים.

את נטלי, שמתחזקת בלוג אפייה מטורף, אני מכירה כבר המון שנים והיא זאת שלימדה אותי לא לפחד לאלתר באפייה וגם זו שבזכותה אני מאוהבת במתוקים שיש בהם לימון. מה זה מאוהבת, מכורה לגמרי. כן, עד שהכרנו אהבתי רק שוקולד. טוב נו, לא רק, אבל בעיקר.

במהלך בוקר האפייה שלנו, שכלל ערבוב, טעימה, זילוף ועוד קצת טעימה, הכנו 4 גרסאות של קאפקייקס – קאפקייקס טירמיסו וקאפקייקס צ’אנקי מאנקי שהכינה נטלי וקאפקייקס טארט לימון וקרמבו שהכנתי אני.

הפעם אני משתפת אתכם באחד המתכונים (השני בדרך) – קאפקייקס קרמבו! שילוב של עוגיית חמאה בתחתית עם עוגת שוקולד רכה מעל, הר של מרנג וניל במרקם של ענן וציפוי שוקולד דקיק שמוסיף יופי וכמובן טעם מושלם.

  • המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.
בדרך לקאפקייקס שוקולד
בדרך לקאפקייקס שוקולד וקאפקייקס קפה

קאפקייקס קרמבו

מצרכים ל-14 קאפקייקס בגודל בינוני:
2 ביצים L
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס לגרסת פרווה
2/3 כוס (130 מ”ל) שמן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
60 גרם (5 כפות) קקאו איכותי
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
14 עוגיות עגולות ברוחב המנז’ט מכל סוג שאוהבים – לא חובה

לציפוי ולעיטור:
מרנג – מתכון בנפרד (כמות המרנג מתאימה לכמות הקאפקייקס במתכון)
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
3 כפות שמן
סוכריות צבעוניות או פולי קקאו

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, שמנת מתוקה, שמן וסוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים קקאו וקמח וטורפים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
– מניחים את המנז’טים בתוך תבנית שקעים ובתחתית כל מנז’ט שמים עוגייה עגולה.
– ממלאים עד 3/4 גובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהקאפקייקס יציבים וקיסם המוחדר למרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחם. מצננים היטב לפני שמזלפים את המרנג.
– מכינים את המרנג לפי המתכון המצורף למטה ומזלפים גבעה גבוהה עם צנתר עגול ורחב.
– מעבירים למקפיא לשעה לפחות (אפשר גם לשמור כמה ימים) ובינתיים מכינים את הציפוי.
– בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מעבירים לכוס קצת יותר גבוהה מגובה המרנג שזילפתם וממתינים 5 דקות כדי שהשוקולד לא יהיה חם מדי וימיס את המרנג.
– טובלים את הקאפקייקס, כשהם הפוכים, בתוך השוקולד המומס ומנערים עודפי שוקולד.
– מפזרים סוכריות צבעוניות ושומרים במקרר עד להגשה.

קאפקייקס קרמבו
תחתית פריכה, אמצע שוקולדי ורך וחלק עליון אוורירי ונמס בפה – קאפקייקס קרמבו מהחלומות

מרנג לקאפקייקס קרמבו

מצרכים:
70 גרם חלבונים – הלבן של הביצה (2 חלבונים מביצים בגודל L)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
40 מ”ל (3 כפות) מים

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו הקצפה שמים את החלבונים וממתינים.
– בסיר בינוני שמים סוכר ומים ומרתיחים. מודדים את הטמפרטורה של הסירופ בעזרת מדחום לאפייה וכאשר הטמפרטורה מגיעה ל-111 מעלות מפעילים את המיקסר עם החלבונים על מהירות בינונית.
– כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות מורידים מהאש ומזלפים, באיטיות, לתוך החלבונים בזמן שהם מקציפים.
– ממשיכים להקציף במשך 8 דקות או עד שדופן הקערה לא חם.
– מעבירים לשק זילוף ומזלפים על הקאפקייקס.

זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | מדור קאפקייקס
זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | מדור קאפקייקס

הערות ושדרוגים
– איזה עוגיות עגולות מתאימות? אוראו, חיוכים, עוגיות חמאה של סן מישל ועוד.
– המרנג פה במתכון מתאים גם להכנת קרמבו רגיל וגם לציפוי וזילוף מעל טארט לימון.
– ממליצה לכם בחום להכין את הקאפקייקס בגודל קטן יחסית כי הוא מאוד מפנק, פה הכנתי אותו בגודל בינוני אבל אפשר לחלוטין גם קטן יותר.

9 תגובות

  1. שלומית says:

    נראה מהמם ,איך אפשר להכין את המרנג אם אין לי מדחום?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כן. 10 דקות עד שהבועות נעשות צפופות והסירופ מסמיך

      1. שלומית says:

        תודה ❣

  2. שי says:

    הי רחלי, תודה על מתכונים מעולים!! יש לך המלצה לאיזה עוגיות אפשר לקנות לתחתית שהן עגולות ולא עוגיות סנדוויץ? חיפשתי ללא הצלחה. תודה מראש!

    1. רחלי קרוט says:

      אוראו, עוגיות חיוכים, עוגיות חמאה של סאן מישל.
      אם העוגיות כפולות פשוט מפרידים אותן או שמים את כל העוגיה (יצא מושחת) 🙂

  3. ג’ימי says:

    היי רחלי.

    כמה זמן מראש אפשר להכין את הקאפקייקס קרמבו ? והאם ניתן לאחסן במקרר ?

  4. עדי says:

    היי
    ניתן להחליף ביצה אחת העוגה ב2 חלמונים שנשארו מהמרנג? סתם חבל לזרוק חלמונים?

  5. בת אל says:

    הי, יש אופציה לקרם אחר במקום המרנג?

  6. לי says:

    האם ניתן להקפיא?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend