אם עד היום חששתם להכין צלי או שיש לכם כבר מתכון קבוע – אני ממש ממש מפצירה בכם להכין את התכון הזה. עזבו שקל בטירוף להכין ואת הרוב המוחלט של העבודה עושה התנור או הגז – זה יוצא טעים בצורה בלתי רגילה. מלא ברוטב משגע שהוא קצת מתקתק והרכות של הבשר? וואו וואו.
רק ממש חשוב להקפיד פה על מינימום זמן בישול/צלייה של 3 שעות. אפשר גם 5 אבל לא פחות מ-3 אחרת הבשר לא יצא רך רך.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מלא מתכונים מעולים לפסח.
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
צלי בקר ברוטב שזיפים וכרשה
מצרכים:
3 כפות שמן זית
1 ו-1/2 עד 2 קילו נתח כתף שלם (מספר 5) חתוך לקוביות גדולות או פרוסות
2 בצלים לבנים או סגולים, קלופים
1 שורש פטרוזיליה, קלוף
1 שורש סלרי, קלוף
15 שיני שום, קלופות
1/2 פלפל צ’ילי אדום
2 גזרים בינוניים או 6 גזרים מיני
1/2 כוס סילאן או דבש
2 כוסות יין אדום
4 עלי דפנה – לא חובה
2 ענפי טימין
מלח ופלפל שחור גרוס
10 שזיפים מיובשים
2 כרשות, שטופות היטב – לא חובה
אופן הכנה:
– בסיר רחב מאוד, עדיף כזה מברזל כבד, צורבים את הבשר בשמן זית מכל הצדדים עד הזהבה יפה. מוציאים החוצה לצלחת גדולה.
– בינתיים חותכים את הבצלים לרבעים ואת שורש הסלרי והפטרוזיליה חותכים לקוביות בגודל 1-2 ס”מ. קוצצים דק את הצ’ילי ופורסים את הגזר לפרוסות עבות במידה והוא בגודל רגיל או משאירים שלם אם הוא מיני.
– באותו הסיר שהבשר טוגן בו (לא שוטפים אחרי הטיגון כי הטעם נשאר בסיר) מטגנים את הבצל, שורש פטרוזיליה וסלרי, שיני שום שלמות, צ’ילי וגזר במשך 5 דקות. מערבבים מדי פעם כדי שהירקות לא ידבקו לתחתית הסיר.
– מחזירים את הבשר מעל הירקות, מוסיפים יין, סילאן, עלי דפנה, שזיפים, טימין, מלח ופלפל בנדיבות ומכסים במים עד לכיסוי הנתח.
– חוצים את הכרשות ל-2 לאורכן ומניחים מעל, מקפידים להרטיב את החלק העליון שלהן בנוזלים.
– מניחים את הסיר על הגז ומביאים את הנוזלים לרתיחה.
– כשהנוזלים רתחו, מכסים את הסיר עם מכסה שמתאים לתנור או בנייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות במשך 3-4 שעות. למי שרוצה, אפשר גם לבשל על הגז, על אש נמוכה, במשך 3-4 שעות.
– בחצי שעה האחרונה מומלץ לפתוח את המכסה ולאפות בתנור או על הגז ללא מכסה כדי שהרוטב יצטמצם והבשר והירקות יצרבו מעט.
– איך יודעים שזה מוכן? פשוט מנסים להכניס מזלג ואם הוא נכנס בקלות והבשר מתפרק לרצועות סימן שזה מוכן. אם לא, אל תחששו לבשל גם עוד שעה. הבשר לא יתייבש אלא רק יתרכך יותר.
הערות ושדרוגים
– ניתן לוותר על הכרשות.
– הכנתי את הצלי הזה גם עם יין לבן וזה מעולה. מה שכן, מומלץ שהיין יהיה קצת מתקתק ולא מהחמוצים.
– אל תפחיתו בכמות של הסילאן/דבש, הם מייצרים רוטב עם טעמים מתקתקים עדינים ובעיקר מקרמלים את הרוטב.
– ואם אין שזיפים מיובשים? אפשר גם משמשים מיובשים ואפשר גם לוותר על שניהם.
– אפשר להוסיף לסיר גם כמה נתחי אסאדו או עצמות מח.
תודה על המתכון.האם אפשר לוותר על היין?מה אפשר לשים במקום היין?
אפשר לוותר. יצא מעולה גם בלי.
אפשר לעשות את שלב הבישול על הגז יום קודם ואז ביום עצמו לשים ל4 שעות בתנור?
את מתכוונת. לפלפל צ’ילי חריף?
נשמע טעים מאוד. כל צלי בכל מתכון ייצא רך מאוד אחרי שלוש שעות על אש קטנה. פשוט צריך סבלנות..
היין מוסיף כי גם הוא מרכך את הבשר, לא צריך לחשוש מהאלכוהול, כולו מתאדה אחרי חצי שעה. גם אין בעיה עם יין יבש, לא ירגישו חמיצות.
הסילאן והשזיפים מכהים את הרוטב, אבל ממש לא הכרחיים.
אני מעדיפה לשים נוזלים רק עד חצי גובה הבשר, אבל אז צריך להפוך את הבשר כל חצי שעה. זה לא באמת מטרד כי אני ממילא בבית. זה לא שצריך לשמור על הסיר.
אפשר להוסיף גם חציל חתוך לקוביות קטנות, הוא יתמוסס לגמרי ברוטב ויסמיך אותו.
חג שמח!
הכנתי ובישלתי עלה הגז כשעה וחצי, האם אפשר לשים על הפלטה במקום בתנור?
באיזה שלב להוסיף את האסאדו?
היי קוגם רוצה להגיד לך שאני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
האם אפשר להקפיא?
בתחילת המתכון היה כתוב לחתוך את הנתח לקוביות או פרוסות אבל לפרוסות זה אומר רק כשהנתח מןכן או לפני ההכנה??
יצא פשוט מושלם !!!!!
הפחתנו בכמות הסילאן (פחות מחצי כוס) ועדיין הרוטב מתקתק והבשר יצא רך רך 🙂
הוספתי גם כמה נתחים של אסאדו בשביל השומן וזה מאוד מוסיף)
תודה רבה על המתכון !!!
היי, האם אפשר להכין גם עם נתח מספר 4? תודה!
אשמח לדעת עם אפשר עם בשר מספר 4 וגם לחתוך את הבשר לפני הטיגון?
היוש! לכמה מנות הכמות מספיקה?
המממ מאוד תלוי מה גודל המנה. אבל בעיני בערך 8
האם אפשר להכין יום לפני? איך לחמם לפני הגשה?
אפשר לגמרי. לחמם על הגז או קצת בתנור.
מתכון מעולה וטעים מאוד! התענגנו על ביס! בישלתי על הגז 4 שעות. תודה💗🙏
האם לבשל בתנור על טורבו?
איזה תוכנית אפיה?
היי
רציתי לדעת אם אפשר להכין גם עם ירקות כמו בטטה ותפו”א , מה צורת הבישול?
תודה רבה!! נראה מעולהה
איפה להניח בתנור? על הפלטה למטה או על רשת?
אשמח לדעת אם ניתן להקפיא, רוצה להכין לליל הסדר ורוצה להכין כבר כמה ימים מראש.
ואם לא ניתן להקפיא כמה זמן מראש כדאי להכין
תודה, אורטל
הכנתי היום ויצא מעולה. בחיים לא טרפו אצלי ככה צלי בקר. הבשר יצא רך רך, הרוטב מעולה והכל נראה מדהים. תודה רבה
מאיזה עוד סוגי בשר אפשרי להכין מתכון זה , יש לי בשר אנטרויב מספר 2 נדמה לי….???
נראה מתכון מעולה, מה לגבי הכנה בסיר לחץ?
האם אפשר להוסיף גם תפ”א?
באיזה שלב ואיזה כמות?
היי! כתבת שאפשר בלי יין- להוסיף נוזל אחר במקום? מים או משהו אחר?
את יכולה להסביר מה התכוונת לעשות עם הכרשות?
לחתוך חיתוך אחד ולכסות איתם את הסיר?
האם אפשר לשים שזיפים טריים?
היי רחלי, האם אפשר להשתמש בבשר מספר 6?
הכנו לערב ראש השנה
יצא פשוט ואו!!! מרשים, טעים ולא קשה להכנה.
קצת יותר מידי נוזלים, אחרי 4 שעות בתנור עוד החזקנו מלא זמן על הגז.
רחלי יקרה, אין לי שורשים, צ’ילי, כרישה ושזיפים.. הגזמתי שאני רוצה להכין את המתכון הזה בלי כל כך הרבה דברים? אפשרי? אולי להוסיף פטריות?
תודה!
הכנתי את המתכון הזה היום בלי שורשים כרישה צילי ושזיפים
יצא מעולה ! טעים ממש רך רך רך !
לא הגזמת ויכולה להוסיף פטריות זה יצא טעים לדעתי
אפשר לשים במקום שורש של פטרוזיליה וסלרי רק את העלים??
תודה רבה!!
היי
אנחנו לא אוכלים שום מה אפשר לשים במקום?
היי
אנחנו לא אוכלים שום מה אפשר לשים במקום?
תודה
היי
שייך לוותר על השום? מה אפשר במקום למי שלא אוכל שום?
היי
שייך לוותר על השום? מה אפשר במקום למי שלא אוכל שום?
שלום לך, בישלתי אתמול צלי כתך עגל מס. 5 כשעתיים. פתחתי וריח הבשר היה נורא – מה גם שאני מאד רגישה לריחות כמו בצל, שום וכדומה. מה אפשר לעשות כדי להתגבר על הריח כי כמובן זרקתי הכל. אודה על תשובה וכיוון עשייה. . אבקש לשלוח לי תשובה על גבי דף זה כי המייל עדיין לא פעיל כי החלפתי מחשב תודה לך יקירה
שלום
כמה ימים מראש ניתן להכין או לחילופין האם ניתן להקפיא?