אני יודעת מה אתם חושבים. אבל חכו, אתם סומכים עלי? מהיום אני מפצירה בכם לא לזרוק את קליפות תפוחי האדמה ולהכין מהם צ’יפס אפוי מופלא ממש. כזה שהוא קראנצ’י ומתובל, משהו שבין חטיף ובין צ’יפס אמיתי.
רק שימו לב ל-2 דברים חשובים – לייבש את הקליפות בתוך נייר סופג לפני האפייה כדי שלא יהיו מים והצ’יפס יצא קראנצ’י ולאפות בשכבה אחידה ממש עד שזהוב.
ויש גם סרטון!
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
צ’יפס קליפות תפוחי אדמה בתנור
מצרכים:
קליפות תפוחי אדמה מ-5 או 6 תפוחי אדמה שטופים היטב
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית אבקת שום
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כפית אורגנו יבש או טימין מיובש
3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
– פורסים על השיש 3 שכבות של נייר סופג ומניחים מעל את קליפות תפוחי האדמה. מניחים מעל עוד נייר סופג ומהדקים עם הידיים. אתם רוצים לייבש את הנוזלים שבקליפות כמה שיותר.
– מעבירים את הקליפות לקערה ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב.
– מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
– מפזרים את קליפות תפוחי האדמה על התבנית בשכבה כמה שיותר אחידה וכמה שפחות אחד על השני.
– אופים בתנור במשך 20-30 דקות או עד שהקליפות ממש זהובות וקריספיות. מומלץ לערבב פעם או פעמיים בזמן האפייה בתנור כדי שתהיה אפייה אחידה.
הערות ושדרוגים
– אתם יכולים כמובן לתבל במה שאתם אוהבים. מפטרוזיליה מיובשת ושום גבישי ועד פפריקה מעושנת, כורכום או צ’ילי.
– אם קילפתם תפוחי אדמה ואתם רוצים להכין את הצ’יפס הזה רק אחרי כמה שעות פשוט שמרו את הקליפות בקערה עם מים קרים עד להכנה. כמובן לא לשכוח לייבש את הקליפות בנייר סופג לפני האפייה.
האם אפשט גם עם קליפות בטטה
מגניב. מעניין אם יש בזה פחות פחממות מהתפוח אדמה.
בתמכון כתוב לאפות ב-190 מעלות ובסרטון את אומרת 180. מה נכון?
זה ילך גם עם קליפות בטטה?
חייבים אבקת שום? אני לא אוהבת…. ☺
יעבוד גם עם קליפות בטטה?
יאללה, מנסה וחוזרת לעדכן 🙂
לכמה זמן זה טוב אחרי האפיה?
האם ניתן לשמור למחר? איך?
יש לי מכשיר כזה של Audrey אפשר לשים את זה שם?