צ’יפס פסטה בתנור! קריספי ברמות מטורפות – המתכון ששבר את הרשת

Posted on
צ'יפס פסטה בתנור

בדיוק לפני חודשיים גיל שלח אלי סרטון של בחורה מקסימה מחו”ל שהכינה את המתכון הזה וכתב שאני חייבת להכין. לקח לי בדיוק 10 שניות כדי להבין שהוא צודק! שאני באמת חייבת להכין את זה.

יומיים אחר כך נפגשנו אצלי בבית, בישלנו פסטה, תיבלנו אותה היטב עם תבלינים שונים ממה שתיבלה הבחורה (בכל זאת אני מאוהבת בשום) והכנסנו לתנור.

כשהיא יצאה מהתנור, זהובה כמו חלום ובבית התפשט ריח של גן עדן, הבנתי שהבחורה צדקה. מדובר בשלמות!

מאז אותו יום הכנתי את הצ’יפס פסטה הזה כבר כמה פעמים וכל פעם מחדש הבטחתי שאפרסם לכם את המתכון. היום, כשגיל שלח לי סרטון של מישהי אחרת מארה”ב שהכינה את המתכון בטיק טוק וקיבלה  כבר 2.5 מיליון לייקים! (הו מיי גד) הבנתי שאני חייבת דחוף לשתף אותו גם איתכם.

@feelgoodfoodieHere’s another variation of ##pastachips – salt and vinegar flavor! You have to use more vinegar than you’d think! Perfect for dipping! ##pastatiktok #

♬ Music Food (Director Cut Mix) – Chad

אז קדימה, אתם עוד פה? רוצו להכין ותייגו אותי איך יצא לכם ♥

צ'יפס פסטה בתנור
פשוט אי אפשר להפסיק לטבול ולנשנש – אל תאשימו אותי אם תגלו שהאכילה מלווה בסאונד של פריכות מטורפת

צ’יפס פסטה בתנור! קריספי ברמות מטורפות – המתכון ששבר את הרשת

מצרכים:
1/3 חבילה פסטה פפיונים
4-5 כפות שמן זית
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
1/2 כפית מלח
3/4 כפית אבקת שום
1/2 כפית פלפל שחור טחון
30 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק דק

אופציונלי:
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1 כפית אבקת מרק בצל

אופן הכנה:
– מבשלים את הפסטה בהרבה מים עד ריכוך (זמן הבישול כתוב על גבי אריזת הפסטה). מסננים היטב מכל הנוזלים ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את כל התבלינים והפרמזן ומערבבים היטב. כדאי בשלב הזה לטעום – הפסטה צריכה להיות מטובלת ממש טוב. אפשר כמובן לתקן תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-25 דקות או עד שהפסטה ממש זהובה וקריספית בטירוף.
– מעבירים לקערה וזוללים בהנאה.

צ'יפס פסטה בתנור
התעלפתי ביי

הערות ושדרוגים
– כמות התבלינים, וגם איזה מהם, נתונה למשחק וגיוון. תרגישו חופשים להוסיף יותר או פחות אבקת שום, לשדרג עם פפריקה חריפה אם אתם אוהבים חטיפים פיקנטיים או להוסיף אבקת מרק בצל שבעיני מאוד משדרגת.
– מעדיפים את זה לא חלבי? אפשר לוותר על הפרמזן. הפרמזן מאוד מוסיפה אמנם אבל הכנתי את המתכון הזה גם בלי ויצא מעולה.

  • לשתף זה כיף

57 תגובות

  1. דקלה says:

    עובד גם עם צורות אחרות של פסטה?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אם כי הצורות השטוחות (או הצינורות) עובד הכי טוב כי באיזורים בהם יש הרבה בצק זה קשה מדי לטעמי.

      1. דקלה says:

        תודה!

      2. הנוגסת בפחמימות says:

        תכל’ס, זה ביסלי!

        1. ניצן says:

          חח…בדיוק מה שעבר לי בראש… וזה מעולה למכור את זה ככה לילדודס! “חבר’ה, בואו! יש ביסלי:)”

    2. זולה says:

      מעניין לנסות עם פסטה קיטניות. הרבה יותר בריא….מה דעתכם?

  2. שוש says:

    היי מהממת אפשרי עם פסטה מכוסמין?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר. רק לבשל את הפסטה היטב לפני האפייה.

  3. יפה ליזרוביץ says:

    אפשר לדעת באיזה מטבלים כמו בצילום. אשמח לקבל מתכון למטבלים. תודה

    1. רחלי קרוט says:

      קצת לא נעים לי אבל אני הגשתי את זה עם רוטב עגבניות מוכן 🙂

  4. זיו says:

    אפשר עם פסטה בצורת ביסלי?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

      1. נעמה says:

        אפשר עם פסטה ללא גלוטן?

  5. דניאלה says:

    וואו נדמה לי שהיה כאן אחד המעשים המכוערים שנעשו ברשת? רון יוחננוב פרסם תמונת טיזינג שהוא הולך להעלות את המתכון הזה ואו שהיה כאן צרוף מקרים קוסמי או שאיך שזה נודע לך – רצת להעלות לפניו, בלי טיזינג ובלי הקדמה כמו שאת תמיד מקדימה להעלות בסטורי לפני מה שנדמה לך שהולך “לשבור את הרשת”. אם כן זה לא יפה… בחזקת כשר אבל מסריח. באופן אישי גורם לי להתבאס עליך כאדם.

    1. מיטל says:

      זה מתכון שכבר רץ ברשת מלא זמן, היא לא לקחה לאף אחד שום תהילה…

      1. רחלי קרוט says:

        ♥ מקסימה

    2. רחלי קרוט says:

      את מקסימה ואני נוטה להאמין שאת כותבת מתמימות אז אענה לך בכל הכבוד הראוי כי את כנראה לא עוקבת אחרי הסטורי שלי. העלתי על זה טיזר כבר לפני חודשיים, ולפני חודש שוב בסטורי שלי אז אם כבר…
      זה בסדר, אין צורך בהתנצלות אני לא מתעסקת בשטויות, אבל ממליצה בחום לכבד אנשים לפני שכותבים.

      1. במבה says:

        וואל קאם טו יזראל

    3. אוסנת says:

      מוזמנת לקרוא היכן שבא לך… פה נהנים מרחלי, ומודים על האתר הנהדר!

    4. אני says:

      רון יוחננוב בשוטף מעתיק המון מבלוגריות בחו״ל. הוא לא ממציא שום דבר.. אפילו את השווארמה פרגיות בתנור הוא העתיק ממישהי עם תוכנית בישול באנגליה.. והוא אפילו לא נותן קרדיט לאף אחד ואת הכל מציג כאילו זה שלו.

      1. דינה says:

        לא נכון בעליל! הוא ציין בפירוש במתכון שהוא ראה את זה באיזה תוכנית ורק שינה את הטיבול. למה סתם ללכלך??

      2. יורם says:

        אלף אחוז
        הוא לא ממציא דבר כי אין לו את הידע
        הוא מעתיק מאחרים

    5. קובי says:

      זכותה ,ברגע שזה פורסם וויראלי -אז אין זכות קיניין לאף אחד ,רק בפטנטים -יש זכויות 🤔

    6. גלוריה says:

      בואי אגלה לך כמה דברים על רון יוחננוב.
      הוא אחד הלא מקוריים שיש.
      את רוב (לא אומר הכל, כי זו דיבה, אבל רוב זה בטוח!) הוא לוקח מהרשת, משנה מרכיב אחד קטן וזניח ומפרסם על שמו…
      וזה מקורות שיודעים.
      מתוך הברנג’ה הקולינרית..
      אז כדאי שתמחקי את התגובה.

    7. שיר says:

      בואי נגזים… רוגע. דחוף. סה”כ מתכון. מה זה משנה מי העלה לפני מי ומה.
      סה”כ היא עושה את זה בכיף וללא תמורה מהגולשים ואנחנו מרוויחים אחלה מתכון. אז מה כואב לך…
      נשמע מתגובתך כאילו נעשה פה מינימום רצח.

    8. יורם שרייבר says:

      עצם זה שאת מתבטאת בצורה כזו
      זה מאד לא מכובד
      מהנימוס את צריכה להתנצל

  6. יותם says:

    איפה את משיגה אבקת בצל? לא מוצא… 😬

    1. רחלי קרוט says:

      יו איזה קטע. גם אני לא מצאתי שבוע שעבר וחשבתי שהבעיה בסופר שלי.
      בסוף קניתי בחנות תבלינים אבל באמת מוזר העניין.

    2. יולי says:

      אבקת מרק בצל בכל רשת מזון ניתן להשיג, אני באופן אישי מעדיפה את אבקות המרק ללא תוספים ועם רכיבים עד כמה שניתן טבעיים

    3. רחלי says:

      אני קניתי אונליין אצל איילת תבלינים

  7. אילת says:

    ראיתי שהבחורה בטיק טוק עושה את זה במכשיר של הנינג׳ה. יש לי כזה, ידוע כמה זמן ועל איזה חם להפעיל אותו?

  8. שיר says:

    היי, רחלי. תודה על כל המתכונים המעולים! זה יעבוד גם עם שום גבישי? (ואם כן – לשנות מהכמות?), ואשמח לדעת גם באיזה גבינות אחרות ניתן להשתמש במקום הפרמז’ן? תודה!!

    1. סמדר says:

      היי רחלי,
      יש דרך לוותר/ להחליף את הפרמז’ן לטובת מי שלא אוכל מוצרי חלב?
      תודה:)

  9. shilat says:

    אהממ, קצת חבל לכתוב כך, רחלי מקסימה (!!!!!) ואני חושבת שכל היופי בכמה מתכונים על אותו רעיון, כי כל אחד מביא את הניחוח והטעמים שלו, וזה מה שטוב ומה שגורם לנו להנות עוד יותר, זה לא רק מי מפרסם ראשון או מי יותר בולט….
    מאמינה שכאב לך ולכן כתבת כך.
    העיקר רוצו להכין ולנשנש, נראה טעיםםםםם!

  10. אודליה says:

    לדעתך יעבוד בהתאמה עם פסטה ללא גלוטן?

  11. ורד says:

    בקישור היא כותבת שהיא השתמשה בחומץ. בכוונה השמטת? ואם לשים אז כמה כפות?

  12. חיים says:

    חנויות תבלינים כמו פרג

  13. דני says:

    אני מניח שהשמן זית זה לשלב הוספת התבלינים, כדי שיידבקו לפסטה?

  14. ‪tsipi says:

    היי, נראה טוב
    אפשר שום כתוש?

  15. שיר says:

    היי, רחלי. תודה על כל המתכונים המעולים! זה יעבוד גם עם שום גבישי? (ואם כן – לשנות מהכמות?), ואשמח לדעת גם באיזה גבינות אחרות ניתן להשתמש במקום הפרמז’ן? תודה!!

  16. Chani says:

    האם זה נשמר טוב לכמה ימים?

    1. חדוה לוי says:

      רחלי
      תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך
      ובזכותך כל בני הבית שלי נהנים וממש לא חשוב ולא משנה מי קדם למי
      ממש קטנוני ותינוקי

  17. Chaya says:

    שאלה אולי מוזרה…
    באיזה מצב צ’יפס הפסטה במיטבו, חם מהתנור?
    או כשמתקרר?
    רוצה לדעת האם מתאים לשליחה…

  18. סמדר says:

    היי רחלי,
    יש דרך לוותר/ להחליף את הפרמז’ן לטובת מי שלא אוכל מוצרי חלב?
    תודה:)

  19. אתי says:

    האם מתאים לפסטה ברילה ללא גלוטן

  20. דינה says:

    הי רחלי,
    האם לבשל את. הפסטה במים מלוחים? כתבת שמוסיפים אחרי זה חצי כפית מלח.. שלא יהיה מלוח מדיי

  21. אבי says:

    אני עושה זאת לנכדים כבר שנים. וגם הם קוראים לזה פסטה צ’יפס. אין חדש. תוספות התבלינים מתאימה יותר למבוגרים. ילדים לא אוהבים תיחכומים

  22. מישהי חמודה says:

    היי רחלי 🙂
    תודה על המתכון המהמם, הלכתי לנסות…
    ובקשר למה שהיה למעלה-
    לפי דעתי זה לא משנה מי העתיק ממי.. קטנוני לחלוטין.
    אבל אני ראיתי את המתכון הזה דווקא בגלל זה.
    לא הייתי מוצאת את המתכונים המטריפים האלו אם היא לא הייתה מביאה את מקבץ המתכונים הטובים האלו.
    כשאני נכנסת לאתר שלך אני יודעת שאפשר לסמוך עלייך ב100%.
    תמשיכי ככה.
    כמו שאת. 💖💖💖

    1. רחלי קרוט says:

      מקסימה שאת ♥

  23. יעל says:

    אוף, לא הלך לי 😕 אחרי חצי שעה בתנור ועדיין חלק היו רכים ולא קראנצ׳ים. יכול להיות שהייתי צריכה לשים על טורבו? רעיונות אחרים מה התפספס לי?

  24. בועז אקסלרוד says:

    ככה בדיוק אוסם עושים ביסלי.

  25. יניב says:

    היי רחלי
    האם אפשר במקום הפרמזן שמרי בירה למי שרגיש ללקטוז?

  26. פרנק says:

    בסרטון היא הזכירה כף חומץ ולא נכתב במתכון

    1. FRANK says:

      8 כפיות חומץ

  27. אקשטיין שרונה says:

    רחלי את מקסימה
    המתכונים שלך אליפות וכל פעם שאני מנסה מתכון שלך זו הצלחה ❤️

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע ♥

  28. רוני says:

    האם אפשר בלי פרמז’ן?
    מה לגבי קורנפלור?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend