מצרכים:
3 קישואים (או זוקיני ירוק או צהוב)
2 גזרים (עם הקליפה – לא להוריד אותה, יש בה מלא ערכים תזונתיים והיא לא מורגשת)
1 בצל לבן, קלוף
4-5 כפות שמן זית
3 ביצים L
3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן
1/2 שקית (כפית) אבקת אפייה
2 כפות פירורי לחם
כף אבקת מרק עוף – לא חובה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
אופן הכנה:
– לתוך קערה גדולה מגרדים בפומפיה (על החלק העבה יותר) את הבצל, הקישואים והגזר. זה בסדר אם הבצל מגיר נוזלים, חשוב להשאיר אותם כי בהם יש את כל הטעם והם הופכים את הפשטידה לעסיסית.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק. מומלץ מאוד לשמן את התבנית עם שמן זית ולשים מעל נייר אפייה לשחרור קל של הפשטידה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה למגע. חשוב מאוד לא לחתוך אותה עד שהיא מתקררת לטמפרטורת החדר אחרת הנוזלים יברחו ותצא לכם פשטידה מימית ולא יציבה.
הערות חשובות:
– אפשר להכין את הפשטידה בתוך תבנית מאפינס, במקרה הזה ממש חשוב לשמן היטב את התבנית או להכין בתוך מנז’טים.
– במקום קמח + אבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח.
– במקום קמח לבן בלבד אפשר להשתמש בחצי קמח לבן וחצי קמח כוסמין. הפשטידה תצא מעט דחוסה יותר אבל עדיין מאוד טעימה ורכה.
– תוספות אופצניוליות (לבחירתם – אחד, כולם או בלי):
1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה או 1/3 צרור שמיר קצוץ דק או 1/3 צרור עירית קצוצה
כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
1/2 כפית צ’ילי גרוס
ממש, אבל ממש מוצלחת וטעימה.
שמחה לשמוע!
אפשר להכין את הפשטידה בתבנית רגילה ושתצא נמוכה יותר או שזו תערובת קטנה מדי?
מה הכוונה לתבנית רגילה?
20*30 או משהו קטן יותר, לא אינגליש
פשטידה מצוינת, כבר הכנתי כמה פעמים ובריא ציות שונות: החלפתי את כל כמות הקמח בקמח מלא וקמח כוסמין או שוויתרתי בכלל על הקמח ופירורי הלחם והחלפתי בקמח תירס (פולנטה) ושיבולת שועל. את אחת הביצים מחליפה בשתי כפות טחינה גולמית וכמובן לא מוסיפה אבקת אפיה. תודה רחלי.
אחלה רעיונות! אאמץ בקרוב את החלפת הביצה 🙂 תודה שחזרת לשתף
אופס…התכוונתי שלא מוסיפה אבקת מרק. )כלומר, כן שמה אבקת אפיה ככתוב).
הכנתי כמה פעמים ויצא נהדר!
יש לי תערובת גבינות קשות מגוררות. את חושבת שאפשר להוסיף למתכון 100 גרם?
יגוון או יהרוס?
תודה!
יצא מעולה 🙂 וכיף לשמוע שאהבת <3
היי!
אני מאוהבת בבלוג שלך
וכל כמה ימים מנסה משהו חדש
היום ניסיתי להכין את הפשטידה אחד לאחד
והיא יצאה לי מאוד נוזלית בפנים ולא אפויה
מה עליי לעשות ולתקן?
כי הטעמים טובים מאוד
🙂
תודה רבה רבה!
פשוט פעם הבאה אפייה קצת יותר ארוכה ולא לפתוח אותה עד שהיא מתקררת ומתייצבת. זה נורא תלוי כמה נוזלים הירקות מגירים. פעם הבאה אפשר לסחוט את הגזר והקישואים ואז בטוח יצא מושלם <3
שלום!
מכורה לבלוג שלך..
אפשר להמיר את כל הקמח לשיבולת שועל במקום? כמה נורא זה?
גם אני ניסיתי ויצא מעולה! קצת נוזלי אבל אולי כי לא התאפקנו ואכלנו לפני שהתקרר 🙂
חחח כן, הירקות מגירים הרבה נוזלים אז צריך לחכות עד שהפשטידה תתקרר כדי שהיא תהיה יציבה 🙂 אבל האמת שאני אוהבת לאכול אותה גם ככה כשהיא רכה מאוד.
ושמחה מאוד שאהבת!
היי, האם יש תחליף הולם לקישוא?
גזר בכמות זהה ואז תצא פשטידת גזר 🙂
האם יש אפשרות רק עם קישואים בלי גזר וכמה קישואים במקרה כזה וגם בתבנית פיירקס גדולה יותר מלבנית האם הערכים משתנים
שלום ותודה רבה! את חושבת שאפשר להחליף במשהו את פירורי הלחם? אולי עוד קמח?
ושוב כמו כל מתכון שלך יצא מצויין!!תודה לך!!
פשטידה מעולה! ממש כמו עוגה ?
היי
צריך לסחוט נוזלים מהגזרים והקישואים?
מהבצל הבנתי שלא.
והאם רסק תפוחים יכול להיות פה במקום שמן וביצים ?
צריך לסחוט.
לא, ביצים אמורות לייצר התפחה זה לא משהו שרסק יכול לעשות והוא גם מתוק אז הוא לא יכול לתפקד פה במקום שמן כמו בלביבות למשל.
החלפתי את הקמח בקמח תפוחי אדמה. אעדכן איך זה יצא.
היי,
אפשר לשים את הבלילה בתבנית של מאפינס?
הבנתי שכן תודה
חשוב לי לתרום מניסיוני-
תסחטו את הירקות. יצא אצלנו פשטידה שוחה בנוזלים ולא יציבה גם אחרי אפיה של שעה וניסיונות לאידוי כל הללו.
רחלי תודה רבה על המתכון שכתוב ברור ופשוט.
היי, מתכון מצוין, הכנתי אותו ויצא מעולה!
רציתי לדעת האם הכמות הרשומה במתכון יכולה להתאים גם לתבנית עגולה של פאי?
ממש שמחה לשמוע. כן, עדיף 20 או 22
אם יש לי רק ביצים M , כמה אני שם ?
האם הבנתי נכון ולא סוחטים או מסננים את הנוזלים מגירוד הירקות כלל ?
הפשטידה טובה בהקפאה?