עוד רגע חג פסח מאחורינו, ואם יש משהו שתמיד נשאר במגירה – זה מצות. ובגדול, בשלב הזה, בואו נודה על האמת, כבר די קשה לאכול מהן עוד ועוד.
אז מה עושים? מכינים פשטידה! אחת הטובות שיצא לי, ואוטוטו גם לכם, לאכול. היא רכה אבל יציבה, מלאה בפטריות ובצל מטוגן, ומנוקדת בגבינת פטה מלוחה. מסוג הפשטידות שאפשר לגמרי לאכול גם בצאת החג והמצות בתוכה לא רק שלא מפריעות אלא באמת עושות פלאים והופכות למעין פסטה רכה.
מה שעוד מעולה בה, שאפשר לחמם אותה גם יום ויומיים אחרי והיא עדיין תשאר טעימה ומוצלחת.
- המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים – ידיעות אחרונות.
- אל תפספסו: מתכון לפשטידת מצות עם בטטה ותרד
חג אביב שמח וטעים!
פשטידת מצות ופטריות
מצרכים (לתבנית בגודל 20X30):
6 מצות
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 סלסלות פטריות שמפניון
5 ביצים L
120 גרם (1/2 קופסה) גבינת פטה/בולגרית/חמד, ללא נוזלים
100 גרם גבינה צהובה, מגורדת
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ופורסים את הפטריות לפרוסות עבות.
– במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
– מוסיפים את הפטריות ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהן מתרככות לגמרי. בערך 10 דקות. ממליחים ומפלפלים.
– בינתיים שוברים את המצות לחתיכות גסות ומניחים בקערה גדולה עם מים עד כיסוי. ממתינים 3 דקות וסוחטים את המים. משאירים את המצות הרכות בתוך הקערה.
– מוסיפים לקערה את הפטריות והבצל המטוגנים, הביצים, הגבינות והתבלינים ומערבבים היטב.
– משמנים תבנית בגודל 20X30 ומעבירים את בלילת הפשטידה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהפשטידה זהובה.
הערות ושדרוגים
– יש לכם קוטג’ בבית? אפשר להוסיף גם אותו.
– שימו לב שהבלילה צריכה לצאת רכה, אם היא יציבה מדי אפשר להוסיף ביצה נוספת. תלוי כמה רטובה הייתה המצה ששמתם.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 1/2 צרור עירית קצוצה דק.
היי.
האם תרד יכול להכנס לחגיגה?
האם אפשר להוריד את הגבינות כדי שתהיה פרווה?
האם אפשר להוריד את הגבינות כדי שתהיה פרווה????
פשטידה מצויינת, פשוט קלילה ומהירת הכנה. טרפנו אותה! וכרגיל כל המתכונים שלך מצויינים