5 מצרכים, עם מעט קמח, ויש לכם פשטידה נפלאה שנחתכת ממש כמו עוגה. הכי טעים להגיש עם סלט ירקות טריים.
פשטידת גזר וקישואים מ-5 מצרכים
מצרכים:
3-4 גזרים קלופים
1 זוקיני/קישוא
3 ביצים L
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% שמיר ושום תנובה
4 כפות גדושות קמח תופח
אופן הכנה:
– מגרדים את הגזרים והקישוא על החלק הדק בפומפייה וסוחטים היטב. מעבירים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק או תבנית 22 משומנת (אפשר לפזר למעלה שומשום אבל לא חובה) ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 40-50 דקות או עד הזהבה יפה.
הערות ושדרוגים
– אני לא שמתי מלח אבל כמובן שאפשר. כנ״ל פלפל שחור.
– אפשר להכין רק עם גזר או רק עם קישואים.
– במקום הגבינה אפשר קוטג’ או גבינה לבנה.
– המתכון בשיתוף תנובה.
אם יש לי עיסה שנשארה ממילוי לקובה צמחוני (מנדולד עדשים דלעת) אפשר לערבב עם קישואים וביצים וגבינה להקליל את העיסה ולהפוך לפשטידה? אפילו בלי הקמח
שבוע טוב, נראה מעולה! האם הפשטידה יוצאת ממש רכה ומתאימה לאכילה של תינוקות?
מלח משהו? או שלא רציתם לבוא את מכסת חמשת המרכיבים?🤨
האם אפשר להקפיא טרם האפייה?