אני כל כך אוהבת את הפשטידה הזאת שכמעט כל חודש אני מכינה אותה – לארוחת ערב עם ירקות חתוכים גס ליד, לארוחות בראנץ עם חברים או כשהמשפחה יוצאת לפיקניק.
אפשר להכין אותה בגרסה חלבית או פרווה ואפשר גם להוסיף לה כרישה, עירית או בצל ירוק – האחים האהובים של הבצל.
בגלל שמלא שאלו אני מעדכנת גם כאן שאין בעיה להשתמש כאן בקמח כוסמין בהיר או להמיר חצי בקמח כוסמין בהיר וחצי בקמח כוסמין מלא. רק שימו לב לדבר אחד שממש מומלץ להקפיד עליו – כמות הבצלים. זה אמנם נשמע די הרבה אבל מבטיחה שיוצא מושלם ומשם מגיע כל הטעם והרכות.
- הכנתם? אני הכי אשמח לראות ולשתף אצלי בסטורי. אל תשכחו לתייג אותי כדי שאוכל לראות איך יצא לכם.
- אגב, לקבוצת הפייסבוק הכי שווה ביקום כבר הצטרפתם? באמת שמדובר בקהילה הכי מדהימה ומפרגנת שיש.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים לפשטידות מעולות!
מצרכים לתבנית אינגליש קייק:
3 בצלים גדולים או 4 בינוניים, קלופים
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית צ’ילי גרוס (לא חובה)
3 ביצים L
250 מ”ל (מיכל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת דק (פרמז’ן, קשקבל, גלבוע)
כפית אבקת מרק בצל
140 גרם (כוס) קמח תופח או כוס קמח רגיל + 1/2 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עם 3 כפות שמן זית במשך 2 דקות. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל וצ’לי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מתרכך אבל לא ממש מזהיב. זה בסדר אם הוא עדיין לא לגמרי רך, הוא יתרכך באפייה. הבצל המטוגן אגב, אמור לצאת די מלוח (וקצת מתקתק) כי לא מוסיפים שוב מלח לפשטידה.
– מעבירים לקערה גדולה ומצננים מעט.
– מוסיפים ביצים, שמנת מתוקה, גבינה צהובה מגורדת דק על פומפייה ואבקת מרק בצל וטורפים עם מזלג.
– מוסיפים קמח (ואבקת אפייה אם משתמשים בקמח רגיל ולא תופח) ומערבבים היטב עם מזלג עד שהקמח נבלע בבלילה.
– מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית התבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
הערות ושדרוגים
– בשלב טיגון הבצל ניתן להוסיף למחבת כרישה חתוכה לטבעות דקות ו/או 2-3 ענפי בצל ירוק חתוכים לפרוסות.
– במקום סוכר חום בהיר אפשר להשתמש בסוכר חום כהה, סוכר לבן, מייפל או סילאן.
– במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בחלב (לגרסה מופחתת בקלוריות) או בחלב סויה/אורז לגרסת פרווה. עוד אופציה היא להמיר את השמנת במים.
– אם לא אוהבים גבינה צהובה או רוצים פשטידה פרווה, אפשר להשמיט את הגבינה מהמתכון.
– ניתן להשתמש בקמח רגיל או בחצי קמח רגיל וחצי קמח כוסמין. בתמונה הגרסה עם קמח הכוסמין.
– אם אתם אוהבים עירית, אפשר להוסיף לבלילה חצי צרור עירית שקוצצים לטבעות קטנות.
יו כמה שהיא טעימה 😉
תודה רבה
תודה רבה שחזרת לשתף!
היי,
הבלוג מקסים, רציתי לשאול – האם ניתן להכפיל כמויות ולהכין בקוגלהוף מתכתית? (נלחצתי מעניין ריפוד התבנית בנייר)
תודה רבה!
כן, לא תהיה בעיה. אבל דווקא בתבנית קוגלהוף, בגלל שהציפוי שלה לרוב לא נון סטיק, תצטרכי כן לשמן היטב ולפזר פירורי לחם. באינגלייש קייק זה יותר פשוט, ואפשר לדלג על נייר האפייה אבל לשמן היטב עם ספריי שמן.
כף מלח? זה לא יותר מידי?
נראה מעולה, האם יעבוד לדעתך עם קמח כוסמין ופטה עיזים?
שלום, האם זה משנה עם איזה סוג בצל משתמשים? סגול או לבן? אפשר לערבב?
אני מעדיפה לבן אבל שניהם יעבדו. וכן, אפשר לערבב.
יהיה טוב גם כמאפינס?
לגמרי
האם אפשר להכין את המתכון כמלית לפשטידת עם בצק פריך?
כן, אין בעיה
שאלה אפשרי שיבולת שועל במקום קמח תודה לעונים
אפשר שיבולת שועל במקום קמח ?
היי, ניתן לעשות את המתכון ללא אבקת מרק?
אפשר להוסיף פטריות?
הי האם ניתן לוותר על אבקת מרק הבצל? אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן ואבקת מרק מכילה גלוטן. תודה