כשאני מספרת שלקח לי 10 דקות גג להכין את הפשטידת בטטה הזאת אנשים לא באמת מאמינים. השלב הכי ארוך כאן זה לחתוך את הבטטה לקוביות, ולפתוח את המקרר כדי להוציא את כל מה שנשאר מהשבוע שחלף – קוטג’, קצת גבינה צהובה, מעט קמח וביצים.
מאותו רגע כל מה שנשאר זה רק לערבב, להעביר לתנור ולהמתין שהוא יעשה את שלו. כמה דקות אחר כך כבר תקבלו פשטידת בטטה מעולה ממש!
לא מאמינים שזה עד כדי כך מהיר? הנה, הכנתי לכם סרטון שצילמתי בפעם אחת. בלי עצירות, בלי לחבר קטעים ביחד, ככה בדיוק כמו שהכנתי.
ומחכה לראות איך יצאה הפשטידת בטטה שלכם.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
פשטידת בטטה וגבינות
מצרכים:
2 ביצים L
1 כף שמן זית
1 גביע קוטג’ 5% תנובה
מלח ופלפל שחור
100 גרם גבינת עמק מגורדת תנובה
1/4 צרור עירית
3/4 כוס קמח תופח
1 בטטה גדולה או 2 קטנות, קלופות
שומשום – לעיטור
אופן הכנה:
– פורסים את העירית לטבעות דק וחותכים את הבטטה לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ. חשוב מאוד שיהיו קטנות אחרת הן לא תספקנה להתרכך באפייה.
– בקערה גדולה מערבבים ביצים, שמן, קוטג’, מלח ופלפל.
– מוסיפים גבינת עמק, עירית וקמח ומערבבים רק עד שרוב הקמח נטמע ולא יותר. ככל שתערבבו יותר ככה הפשטידה תצא יציבה מדי.
– מוסיפים קוביות בטטה ומערבבים.
– משמנים תבנית אינגליש קייק (עדיף לשים בתחתית נייר אפייה) ומעבירים את התערובת פנימה. אם רוצים, מפזרים מעל מעט שומשום.
– אופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
הערות ושדרוגים
– במקום בטטה אפשר להשתמש בקוביות קישואים/זוקיני או דלורית.
– חשוב מאוד לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות אחרת היא לא תספיק להתרכך. אפשר גם לגרד אותה על פומפייה.
– במקום עירית אפשר להשתמש בעלי פטרוזיליה.
– ניתן להוריד את כמות הקמח ל-1/2 כוס.
– במקום לאפות באינגליש קייק אפשר לאפות גם בתבנית שקעים כמאפינס. יצאו בערך 10 תלוי בגודל השקעים.
יאמי! תוכלי לכתוב אולי את כמות המלח בדיוק? ☺
היי יקירה
אשמח לדעת איך ניתן להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן.
במקום 3/4 כוס קמח תופח צריך לשים 3/4 כוס קמח ללא גלוטן ועוד אבקת אפייה? כמה?
יצא מושלםםםםם! עשיתי חצי כוסמין חצי תופח רגיל והוספתי א. אפיה
תבנית 20×20 הולך? לכמה זמן?
האינגלישהקייק שלך נראת גדולה מהסטנדרט..
אפשר עם קמח כוסמין במקום לבן וצהובה 9%?
אפשר להכין את הבלילה יום קודם? מכינה לבראנצ’ אז עושה מקסימום הכנות יום קודם
הכנתי יום קודם ויצא פחות טוב.. לא גרוע, אבל פחות טוב
וואו יצא מושלם! חששתי שהתערובת יבשה מידי אבל היא באמת יצאה מצויינת. החלפתי בתבנית עגולה ואפיתי 30 דקות.
אני שמתי במקום קוטג גבינה לבנה והוספתי גבינה מלוחה
יצא טעיייים !!
היי רחלי, נראה מתכון מעולה! יש אפשרות להחליף את העירית בבזיליקום?
בהחלט. יצא נהדר
היי מהממת הכל אצלך כל כך יפה,אוכל מדהים,ידיי זהב…. כלים מעלפים,מאיפה כל הקערות? והתבנית לפשטידה חייבת כזאת,כבר המון זמן שמחפסת כזו וואאוו,היי ברוכה ב”ה?????
הי, האם אפשר לעשות בלי קמח בכלל? להוסיף ביצים? תודה מראש!!
לצערי לא, חייבים מאוד שיייצב אותה. אפשר קמח ללא גלוטן
יואו זאת הפשטידה הכי טעימה שהכנתי בחיים שלי!
המון תודה על המתכון, אני הולכת לשמור אותו
כל כך משמח לשמוע!
האם יתאים גם בצורת מאפינס?
יצא מעולה !!
הכנתי כמאפינס שהלכו עם התיכוניסטית לבית הספר, לפי התגובות בוואטסאפ קלעת בול!
הי רחלי כיצד ניתן להופכה לפרווה אם בכלל??
יצא מעולה!
אפשר להקפיא?
אפשר להכין את הבלילה יום לפני?
תודה 🙂
היי אהובה, תודה רבה על עבודת הקודש שאת עושה!
ניסיתי פעמיים להכין את ה פשטידה ולצערי היא יצאה לי דחוסה ולקח לי הרבה זמן לאפות אותה, אשמח שתסבירי לי אם תוכלי למה זה יצא ככה.
חשוב לציין שאפיתי את זה בתבניות שונות ועירבבתי ממש מעט אחרי ששמתי את הקמח
הי אפשר לשים גבינה בולגרית או לא שייך?
מתכון מעולה! האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
האם אפשר גם עם קמח חומוס? או כל חלופה אחרת לגלוטן 🙂
יצא מעולה! תודה על מתכון ממש מנצח! שמתי גבינה לבנה במקום קוטג’ ומוצרלה במקום עמק, קמח כוסמין עם חצי כפית אבקת אפייה במקום קמח תופח, פשוט התאמתי למה שהיה בבית. יצא טעים להפליא!
האם אפשר להחליף את הביצים במשהו?
היי יקירה, האם ניתן להקפיא? אם כן אחרי ההכנה כאשר צונן לגמרי נכון ? נערכת לאירוע גדול ומנסה לצמצם כמה שיותר בישולים ליום עצמו. תודה רבה!!