פפריקש עוף עם תפוחי אדמה ונוקדלי

Posted on
פפריקש עוף עם תפוחי אדמה ונוקדלי

מתכון שהוא בית. זה שהכי אהבתי בילדות. זה שנהגתי לטבול ברוטב שלו חלה טרייה או לחם שחור אחיד. אין ריח שמזכיר לי את סבתא שלי יותר מפפריקש עוף.

כשאני רוצה להרגיש שייכות ואהבה אני מכינה את הסיר הזה.

אל תפספסו: מתכונים מהמטבח ההונגרי

פפריקש עוף עם תפוחי אדמה ונוקדלי
פפריקש עוף עם תפוחי אדמה ונוקדלי

פפריקש עוף עם תפוחי אדמה ונוקדלי

מצרכים:
3 כפות שמן
3 בצלים לבנים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
6 ירכיים עוף עם העור
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות פפריקה מתוקה בשמן
3 כפות סילאן
2 כפות אבקת מרק בצל – לא חובה
6 תפוחי אדמה, קלופים

לנוקדלי:
4 כפות גדושות קמח
1 ביצה L
בערך 6 כפות מים – הסבר בהוראות הכנה
מלח להמלחת מי הבישול

אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לקוביות.
– בסיר סוטאז’ כמה שיותר גדול (אני השתמשתי בקוטר 36 ס”מ) מחממים שמן ומטגנים את הבצלים ושיני השום במשך 3 דקות.
– מזיזים את הבצלים והשום בתוך הסיר טיפה הצידה ומוסיפים את חלקי העוף כשהצד של העור כלפי מטה. שימו לב שהעוף לא יהיה על הבצלים אלה יגע ישר בסיר.
– צורבים את חלקי העוף עד שהעור מזהיב. מדי פעם מומלץ לערבב כדי שהבצלים לא ישרפו.
– הופכים את העוף כך שהצד של העור יהיה עכשיו כלפי מעלה ומתבלים בפפריקה, מלח, פלפל שחור, אבקת בצל וסילאן. מטגנים יחס במשך 5 דקות.
– מוסיפים מים רותחים עד לגובה של ¾ מחלקי העוף ומבשלים יחד במשך 30 דקות.
– בינתיים קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
– אחרי חצי שעה של בישול העוף ברוטב מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל, על אש קטנה-בינונית (לא להגיע לבעבוע משמעותי) עוד שעה לפחות. עדיף אפילו שעה וחצי.
– לקראת סיום הבישול ממלאים סיר בינוני במים וממליחים היטב. מביאים לרתיחה על הגז.
– בקערה בינונית מערבבים היטב את מצרכי הנוקדלי. המרקם של הבצק צריך להחזיר חומוס טיפל’ה יותר סמיך.
– כשהמים בסיר רותחים טובלים כפית במים ואז מניחים בתול המים חצי כפית מהבלילה. שוב טובלים במים ושוב מורידים חצי כפית מהבלילה למים. המטרה בהרטבת הכפית היא שהבצק ירד ממנה בקלות לתוך המים. חוזרים על הפעולה עם יתרת בלילת הבצק ומבשלים במשך 8-10 דקות. מומלץ לערבב אחרי כמה דקות כדי לוודא שהבצקניות לא נדבקו לתחתית הסיר.
– כשהן מוכנות מסננים אותן מהמים, מעבירים לתבשיל העוף ומבשלים יחד במשך 10 דקות.

פפריקש עוף עם תפוחי אדמה ונוקדלי
פפריקש עוף עם תפוחי אדמה ונוקדלי

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף, בזמן הוספת התבלינים, גם כפית שטוחה פפריקה חריפה ואז התבשיל יצא חרפרף. ואפשר גם לטגן עם הבצלים ½ פלפל צ’ילי קצוץ דק.
– אני אוהבת להשתמש בירכיים אבל אפשר כמובן גם שוקיים ואפילו כנפיים.
– המתכון בשיתוף קוק אנד בייק.

6 תגובות

  1. ג’ודי גנץ says:

    הפפריקש המקורי לרוב מוקרם בסוף. ואצלנו יש גם פלפל קצוץ ועגבניה אבל הסילאן מיותר…

  2. רחלי says:

    נראה טעים😋
    תודה על מתכונים מעולים 🙂

  3. Ido says:

    היי, אפשר להשתמש במתכון בסטייק פרגית?

  4. מדיארית גאה says:

    קרואטית יקרה ,
    גם טעמי ילדותי
    אבל איך אפשר פפריקש בלי לטגן פלפל אדום או ירוק יחד עם הבצל ? זה כל הבסיס
    מעריכה את כל המתכונים וחורשת על עוגות מספרים ובצק פריך שלך.
    ישר כח

  5. ורד says:

    אפשר עם עוף הודו?

  6. עדי says:

    נראה מתכון מצוין של עוף ברוטב רק שזה באמת לא פפריקש.
    בפפריקש יש רק בצל, פלפלים ועגבניה
    ומתבלים רק במלח ופפריקה מתוקה (רגילה, לא בשמן).
    אין שום ובוודאי שלא סילאן או אבקת מרק בצל.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend