רוצים להכין פסטה עם גבינה נמתחת? כזאת שמרגישה מוקרמת אבל אין בה שמנת או מוצרלה? אז קבלו את הגאונות שלמדתי להכין ממש במקרה בצבא כי לא היה לנו גבינה צהובה – פסטה עם קוטג’ שהופך למעין כדורונים קטנים שמזכירים מוצרלה נמתחת. זה פשוט לא יאמן כמה שזה טעים ופשוט. ורק 5% שומן.
לא צריך להכין רוטב, לא להוסיף שמנת, כלום. רק להוסיף קוטג’ לפסטה חמה חמה שתרכך את הקוטג’ וזהו. אתם חייבים לנסות.
רוצים לשדרג? כתבתי להם למטה שלל אופציות מעניינות. אגב, מושלם לילדים שאוהבים פסטה ברוטב לבן בלי כלום 🙂
- אל תפספסו: עשרות מתכוני פסטה מעולים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם
פסטה קוטג’
מצרכים:
1/2 חבילה פסטה מכל סוג שאוהבים – מומלץ קצרה
1 גביע קוטג’ 5% או 9% תנובה
לתיבול (לא חובה):
1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
1/4 כפית פלפל שחור טחון
מעט מלח
אופן הכנה:
– בסיר בינוני מחממים הרבה מים וממליחים עד שהמים מלוחים.
– מבשלים את הפסטה עד שהיא רכה.
– מסננים מכל הנוזלים ומיד כשהפסטה עוד חמה מוסיפים את הקוטג’. מערבבים 2-3 דקות עד שהקוטג’ נמס ומייצר גבינה נמתחת.
– מתבלים במלח, פלפל שחור ושום בהתאם להעדפה שלכם.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לפסטה החמה עם הקוטג’ 2 כפות רסק עגבניות ומעט אורגנו לקבלת רוטב בסגנון רוזה.
– אפשר להוסיף לפסטה, בזמן הוספת הקוטג’, פטריות מטוגנות או קוביות בטטה רכות ( מטגנים במחבת או מרככים במיקרו).
– המתכון בשיתוף תנובה.
רעיון נחמד, תודה על השיתוף.
בתור נכדה לסבים אוסטרו-הונגרים, כמוך, בילדות סבתא שלי הייתה מפנקת אותי באטריות עם קוטג’, סוכר וקינמון. איזה מעדן נוסטלגי!!
די לנסות להמציא את הגלגל. זה לא מגרה ולא נראה טעים. ״חייבים לנסות״. די בחייאת
נשמע להיט. תודה ששיתפת
נוווו באמת
די לנסות להמציא את הגלגל. זה לא מגרה ולא נראה טעים. ״חייבים לנסות״. בחייאת די.
נוווו באמת
די לנסות להמציא את הגלגל. זה לא מגרה ולא נראה טעים. ״חייבים לנסות״. בחייאת די.
חח מה זה אחד באפריל?
את ממש אבל ממש טועה
את כזו ממורמרת…
מופנה לענת הממורמרת…
תודה
בשביל בפעם ב..
בשביל הגיון
למצב שאין מצרכים וצריך אוכל מהיר
אנחנו בני אדם
ויש לנו כל מיני מצבים
ומי שיש לו ילדים
בעיקר עם ענייני אכילה
שמח בהכל
לא חייבים להכין
מספיק שזה בא בטוב למישהו אחד
זה שוה
בכללי אגיד
שעזרת לי מאוד עם המתכונים שלך
תודה רבה
מאד מאד טעים! וכל כך קל ובריא!
אפשר לשמור במקרר ליום יומיים ואולי יותר.
תודה רבה!