פסטה ברוטב פולנטה – שילוב מושלם

Posted on
פסטה ברוטב פולנטה

איך אני אוהבת פולנטה! משהו בקרמיות, במתיקות של התירס ובעושר שיש במנה הזאת תמיד מרגיש לי מפנק. עכשיו דמיינו שכל הטוב הזה עוטף פסטה רכה והרי לכם מנה מופלאה שכיף להגיש ועוד יותר כיף לאכול.

שימו לב אגב כמה קל להכין את הרוטב – מבשלים יחד את כל המצרכים במשך רבע שעה וזהו. כל מה שנשאר זה לערבב את הרוטב עם הפסטה וזה מוכן.

פסטה ברוטב פולנטה
פסטה ברוטב פולנטה
פסטה ברוטב פולנטה
מפזרים מעל פתיתי מוצרלה או פרמזן

פסטה ברוטב פולנטה

מצרכים:
350 גרם (3/4 חבילה) פסטה מכל סוג שאוהבים
30 גרם חמאה
3/4 כוס פולנטה להכנה מהירה
4 ו-1/2 כוסות מים
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום
70-100 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן

אופן הכנה:
– ממלאים סיר גדול במים וממליחים. מבשלים את הפסטה עד ריכוך.
– בינתיים בסיר רחב ונמוך ממיסים את החמאה ומוסיפים את הפולנטה. מערבבים במשך דקה.
– מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור ואבקת שום ומבשלים יחד, תוך כדי ערבוב, עד שנוצר רוטב חלק. זה לוקח בערך 15 דקות אז סבלנות עד שקמח התירס מתרכך לגמרי. אם הרוטב מסמיך מאוד אפשר להוסיף עוד מים.
– מוסיפים שמנת לבישול ומבשלים יחד במשך 3 דקות. מקפידים לערבב כל הזמן.
– כשהרוטב מוכן מוסיפים את הפסטה המבושלת (אפשר להוסיף מעט ממי הפסטה כדי ליצור רוטב חלק יותר) ומערבבים יחד. מורידים מהאש.
– מפזרים מעל פתיתי מוצרלה או פרמזן ומגישים חם חם.

פסטה ברוטב פולנטה
פסטה ברוטב פולנטה

הערות ושדרוגים
– תקפידו לרכוש פולנטה להכנה מהירה ולא פולנטה רגילה או קמח תירס.
– ניתן להוסיף לרוטב, ממש בהתחלה ביחד עם החמאה, גם 1/2 כוס גרגירי תירס.
– במקום חמאה אפשר להשתמש בשמן זית.
– אם יש לכם בבית ממרח פטריות או שמן כמהין הם ישתלבו כאן מושלם. מוסיפים כמה דקות לפני תום בישול הרוטב.
– ניתן להכין את הרוטב מראש, לשמור בקופסה במקרר ולחמם כשרוצים להוסיף אותו לפסטה. את הפסטה מומלץ להכין לפני ההגשה.
– רוצים לשדרג? אפשר להקפיץ פרוסות של פטריות ושום עד הזהבה ולהגיש מעל הפסטה.
– ניתן לפזר בהגשה מעט עלי בזיליקום או טימין.
– המתכון בשיתוף השף הלבן – תנובה.

  • לשתף זה כיף

10 תגובות

  1. לבנת כוכבי says:

    נראה טוב! יש לך המלצה על פולנטה להכנה מהירה? איפה קונים? תוכלי לצרף תמונה? תודה

  2. מור says:

    אפשר בבקשה תמונה של הפולנטה?

    1. צפירה says:

      כנ”ל. מעולם לא קניתי פולנטה ואשמח לקבל תמונה / המלצה. תודה.

  3. איריס says:

    לא הבנתי כמה מים לשים לפולנטה…

    1. יוכי says:

      ארבע וחצי כוסות. פולנטה סופחת מים ומתייצבת, צריך המון מים כדי שתישאר נוזלית.

  4. שולי says:

    חסר המון מלח

  5. הדסה says:

    הי רחלי נראה ממש מעולה ומקורי!רוצה מאוד כבר להכין! אפשר בבקשה לדעת מה ההבדל בין “פולנטה להכנה מהירה” ל “קמח תירס”? כי זה מה שיש לי בבית כרגע…

  6. אורלי says:

    קל וטעים, הילדים אהבו מאוד, תודה. עוד מתכונים כאלו!

  7. בן says:

    לא אהבתי את המרקם של הרוטב, ולא התחבר בכלל לפסטה

  8. צפי says:

    לא הרבה עבודה והטעם עדין ומושלם. תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend