רוטב עגבניות וחמאה קטיפתי, עם ניחוח עדין של שום ובזיליקום, שעוטף פסטה רכה. היש שילוב מושלם מזה? אין. שימו לב שכתבתי לכם הערות למטה במידה ואתם רוצים לשנות משהו או לשדרג.
כל הסרטונים של הכנת המתכונים נמצאים בעמוד האינסטגרם שלי. בואו בואו.
אל תפספסו: עשרות מתכונים מעולים לפסטות.
פסטה ברוטב חמאת עגבניות שרי
מצרכים:
2 כפות שמן זית
1/2 קילו עגבניות שרי (מזן תמר או לובלו)
7 שיני שום קלופות
1/2 כפית מלח
10 עלי בזיליקום
70 גרם חמאה תנובה
1/2 חבילה פסטה קצרה מכל סוג שאוהבים
אופן הכנה:
– חוצים את העגבניות לחצי וחותכים את השום לרבעים.
– בסיר סוטאז’ שמים שמן זית ועגבניות וצולים על אש גבוהה עד שהן צרובות. זה לוקח בערך 10 דקות. מערבבים מדי פעם.
– מוסיפים את השום והבזיליקום ומטגנים יחד 2 דקות.
– מוסיפים את החמאה (אפשר לחתוך לקוביות אבל לא חובה) ומבשלים יחד, על אש גבוהה, במשך 10-15 דקות או עד שהעגבניות רכות רכות. מתבלים במלח.
– בינתיים מבשלים את הפסטה בהרבה מים מומלחים עד שהיא רכה לגמרי. שימו לב לא לשפוך את המים נצטרך חלק מהם בהמשך.
– כשהעגבניות רכות מעבירים אותן לבלנדר או מעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.
– מחזירים את הרוטב לסיר, מוסיפים את הפסטה (ללא הנוזלים) + 2/3 כוס ממי הבישול ומבשלים יחד במשך 5 דקות עד שהפסטה תספוג את הטעמים והרוטב.
הערות ושדרוגים
– אפשר להגיש עם פרמזן מגורדת מעל.
– אפשר להכין את הרוטב בכמות גדולה ולשמור במקרר. כשרוצים פסטה טרייה מעבירים את הרוטב לסיר עם הפסטה ומבשלים יחד כמה דקות.
– אוהבים טעמים פיקנטיים? תוסיפו ½ פלפל צ’ילי בזמן טיגון העגבניות ותטחנו גם אותו ברוטב. עוד אופציה היא להוסיף, בשלב הוספת המלח, ½ כפית צ’ילי גרוס.
– האם אפשר להוריד בכמות החמאה? אפשר. זה יהיה פחות קטיפתי אבל עדיין מדהים. כמה אפשר להוריד? כמה שתרצו. כל כמות יצא לכם נהדר. יותר או פחות עשיר.
– אם יש לכם רק עגבניות גדולות רגילות, ממש מומלץ מזן תמר כי הן מתוקות, תחתכו אותן לקוביות גדולות ותכינו בדיוק כמו במתכון. אם אתם לא משתמשים בזן תמר תוסיפו לסיר, בזמן הוספת הבזיליקום, 2 כפות סילאן.
– המתכון בשיתוף תנובה.
אם אני רוצה לעשות חבילה שלמה של פסטה אז להכפיל כמויות נכון?
אפר במקום רוטב מעגבניות להשתמש בפסטה של mutti?
יצא מאוד טעים, כולנו מאוד אהבנו, כולל בת שנתיים וחצי שעזרה להכין ואכלה בתאבון 🙂
אפשר לטבען? מה במקום חמאה?