את הפנקייק הזה, בגרסתו ללא מוצרי חלב, אכלתי לראשונה לפני 4 שנים כשנפגשתי עם חבר קרוב (היי גיל גוטקין!) שהחליט להכין אותו לארוחת ערב משותפת. הוא יצא כל כך טעים שעד היום אני זוכרת את המחמאות שהוא קצר. קריספי מבחוץ – רך וגבינתי מבפנים, ובעיקר לא משהו שמצפים לו כשחושבים על צרור שלם של בצל ירוק.
רק משהו אחד חשוב לפני שמתחילים – אל תוותרו על הקורנפלור הוא זה שמייצר קראסט משגע מבחוץ וגם זה שסופח את כל הנוזלים כך שנוצר פנים רך ונפלא.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
פנקייק בצל ירוק קוריאני
מצרכים:
1 ביצה L
3/4 כוס מים קרים
3/4 כוס קמח לבן
2 כפות קורנפלור
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1 צרור בצל ירוק – חלק ירוק בלבד
100 גרם גבינת חמדה 5% או 16% פיראוס
שמן זית לטיגון
אופן הכנה:
– חותכים את הבצל הירוק למקטעים באורך 3 ס”מ.
– בקערה בינונית שמים ביצה, מים, קמח, קורנפלור, אבקת שום, מלח ופלפל וטורפים היטב עם מטרפה עד שאין גושי קמח.
– מוסיפים את הבצל ומערבבים.
– קורעים בעדינות את הגבינה לצ’אנקים קטנים ומכניסים לבלילה. מערבבים.
– משמנים בכף שמן מחבת רחבה ומניחים 2-3 כפות מהבלילה עם הבצל. משטחים מעט.
– מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה. שימו לב להוסיף קצת שמן למחבת בכל פנקייק מחדש.
הערות ושדרוגים
– במקום אבקת שום אפשר לשים 2 שיני שום כתושות.
– לא אוהבים בצק ירוק? אפשר לשים צרור עירית שקוצצים דק.
– ניתן להמיר את הקמח בקמח כוסמין בהיר או מלא ואפשר גם להמיר בקמח נטול גלוטן כמו קמח עדשים כתומות, קמח חומוס או קמחים ייעודים כמו קמח תמי. קמח שקדים לא יעבוד פה כי הוא לא סופח נוזלים.
– המתכון בשיתוף פיראוס – תנובה.
הכנצי עם קמח עדשים, יצא קליל ומעולה, בדיוק הסגנון שאני אוהבת לארוחות ערב.
תודה על המענה לצליאקים ברוב מתכונייך !
סליחה מאיפה הצלחת התכלת. את הורודה יש לי (:
הי רחלי, המתכון נראה מצויין! שתי שאלות לי:
– האם יש גבינה מקבילה / דומה לגבינת חמד שאני יכולה להשתמש בה (גרה בחו״ל)?
– סקרנית – מה מכילה הקערית הקטנה? [ נראה כמו רוטב צ׳ילי מתוק, אבל לא בטוחה 🙂 ]
תודה רבה!
בפאנקייק הקוריאני אין גבינות… זה אולי בהשראת המקור אבל מאוד שונה.
אפשר לוותר על הגבינה?
אולי יש גבינה טבעונית שיכולה להחליף את החמד?
היי,
הכנתי עכשיו לפי המתכון ולא יצא לי טעים אבל לא קריספי בכלל :/ בכמה שמן מטגנים?
תודה מראש!
זה נשמע יותר כמו חביתה משודרגת מאשר פנקייק לא? בכל מקרה נראה טעים.