אני תמיד אומרת, ואחזור ואומר, שזכיתי שיש סביבי אנשים כל כך טובים ומוכשרים. כאלה שאני גאה לקרוא להם חברים שלי.
אחת מהן היא עדי קלינגהופר – שאני בטוחה שאתם מכירים כי היא אחת האופות הכי מדהימות בארץ. ועזבו אופה, יש לה כשרון לאסתטיות והבנה של אוכל שאין לתאר. נקודת המבט שלה כל כך חכמה שכל תמונה שלה, בין אם היא צולמה בנייד או במצלמה, תמיד מייצרת רצון לקום למטבח.
אז השבוע נפגשנו שתינו והחלטנו לעשות בוקר כיף שכולו אפייה. לא לגמרי ידענו מה נכין אבל היה לי ברור דבר אחד – הזעתר יהיה הכוכב של היום הזה. חומר גלם ששתינו מאוד מאוד אוהבות ורק לפתוח את השקית עם הזעתר, שהגיע מואדי ניסנאס (תודה ארז יא אהוב!), כבר גרם לנו לאושר רב.
כמה שעות אחרי שעדי הגיעה, ובמטבח כבר נחו מאפים מטורפים. עדי הכינה בייגל ירושלמי עם ביצים שהוא ארוחת ערב מושלמת ואני הכנתי פיתות עם זעתר כמו שאכלתי בילדות בבת ים עם גבינות שמעדנות את טעמו העז של הזעתר.
קשה להסביר במילים כמה טעים זה יצא. כל כך טעים שכל המשפחה שקיבלה את המאפים סימסה שיצא נדיר.
אז הנה המתכון לפניכם, מחכה בקוצר רוח שתכינו.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו את המתכון לפטאייר זעתר וגבינות
פיתות עם זעתר וגבינות
מצרכים לבצק:
1 ו-1/4 כוסות (300 מ”ל) מים
1 כפית (8 גרם) שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
2 כפות (25 גרם) סוכר
1/2 קילו קמח לבן
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח דק
וגם:
1/2 כוס זעתר משובח עם שומשום
1/2 כוס שמן זית
200 גרם גבינה לבנה ללא נוזלים כמו כנען או חמד או ריקוטה
200 גרם מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים על מהירות איטית (מספר 1) במשך 3 דקות.
– מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות או עד שהבצק רך וגמיש.
– מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר (מכוסה היטב) במשך 6 שעות מינימום ועד 24 שעות.
– מחלקים את הבצק ל-8 (בערך 100 גרם כל בצק) ומכדדרים כל בצק לכדור עגול. מניחים על השיש ומכסים. מתפיחים במשך 15 דקות.
– בינתיים מערבבים בקערה קטנה את הזעתר והשמן ובקערה גדולה יותר את הגבינות.
– אחרי שכדורי הבצק נחו מרדדים אותם על משטח מקומח למעין פיתה שטוחה בעובי 1/2 ס”מ. תשתדלו שלא יהיה דק מדי.
– מניחים את הפיתות על תבנית תנור עם נייר אפייה (נכנסות 4 פיתות בתבנית תנור קלאסית) ומברישים את החלק העליון שלהן עם הזעתר והשמן בנדיבות. אם צריך מכינים עוד זעתר עם שמן רק לא להתקמצן על זה כי פה כל הטעם.
– מפזרים מעל את תערובת הגבינות בשכבה אחידה ומכסים את התבנית עם הפיתות עם מגבת או ניילון. מומלץ שלא יהיה צמוד לפיתות כדי שהזעתר לא ילכלך את המגבת. כמה זמן? בין 15-25 דקות.
– בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– אופים את הפיתות עד להזהבה יפה.
– ומתי לגבי הפיתות שבינתיים ממתינות עד שהתבנית הראשונה תצא מהתנור? זה בסדר גמור, התבנית השנייה תצא טיפל’ה יותר שמנמנה וזה מעולה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לתערובת הגבינה גם גבינת פטה או בולגרית ואפילו גבינת שמנת תעבוד נהדר.
– במקום גבינת מוצרלה אפשר להמיר בגבינת קשקבל מגורדת.
– במקום קמח לבן אפשר להמיר בקמח כוסמין בהיר או לבן.
– במקום סוכר לבן אפשר לשים סילאן או סוכר חום.
– זעתר עם שומשום קונים בכל חנויות התבלינים או בדוכני התבלינים בשווקים.
נראה אשש! יש פתרון לטבעונים?
אם אני לא טועה 8 גר שמרים יבשים זה כף, כפית זה 3-4 גר. האם להתייחס למשקל או ליחידת המידה? תודה
מושלם!!! הכנתי מקמח כוסמין %80 יצאו פיתות רכות ואווריריות
אימצתי! כמו עוד הרבה מתכונים מעולים שלך
תודה רבה!
נראות מעולה…אפשר להכין ולהקפיא את הפיתות?
מתכון מעולה מכינה כבר בפעם השנייה ובטוח שלא האחרונה. הגבינות מעדנות את חוזקו של זעתר. המון תודה לך
פיתות נדירות! יצאו רכות אווריריות יפות וטעימותתתתת, אין דברים כאלו!
כל מתכון שלך מושלם יותר מהשני
תודה רבה לך אלופה!