מתכון מופלא שלימדה אותי להכין אסי רוז – פיצה מבצק טחינה, ללא טיפת קמח, שמכינים בתוך תבנית עגולה או על תבנית תנור. שימו לב שלא מדובר בבצק אלא בסוג של בלילה שאופים כמה דקות כדי לקבל מעין בסיס יציב ועליו מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה והתוספות. בדיוק כמו בפיצה רגילה אתם יכולים לשחק כאן עם התוספות. מפטריות טריות ותירס ועד בצל ובולגרית.
אגב, אל תפספסו גם את המתכון של אסי לעוגיות טחינה שוקולד צ’יפס.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
פיצה טחינה
לבצק פיצה (תבנית עגולה בקוטר 30 ס”מ או תבנית תנור סטנדרטית ואז מורחים את הבלילה במרכזה):
4 ביצים L
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כף שמן זית
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כף סירופ מייפל או דבש
5-6 כפות שומשום לשוליי הפיצה ולתחתית
לרוטב העגבניות (אפשר להשתמש גם ברוטב מוכן):
4 כפות רסק עגבניות (קופסת רסק קטנה)
5 כפות חלב – אפשר להשתמש בחלב צמחי, חלב פרה או מים
1 שן שום כתושה או 1/2 כפית אבקת שום
קורט מלח
1/2 כפית אורגנו מיובש
300 גרם גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
תוספות לפי טעמכם האישי – זיתים, טונה, תירס, בצל ועוד
אופן הכנה:
– מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מצב טורבו ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. אפשר להשתמש בתבנית עגולה, מלבנית או פשוטה להניח את הבלילה על תבנית תנור רגילה עם נייר אפייה למטה.
– מכניסים לבלנדר/קערה את כל מרכיבי הפיצה וטוחנים היטב עד לקבלת מסה דלילה וחלקה ללא גושים. אם השתמשתם בקערה, מומלץ לטרוף היטב ובנחישות עד שאין גושים כלל.
– מורחים מעט שמן זית על נייר האפייה שמונח על התבנית ומפזרים 2 כפות שומשום בתבנית.
– שופכים את הבלילה לתבנית ומורחים בעזרת לקקן לעובי 1/2 ס”מ ולצורה שרוצים. מפזרים שומשום על קצוות הפיצה (מעל).
– מכניסים לתנור ל-7-5 דקות של אפייה ראשונית. בצק הפיצה צריך להיות יבש ויציב, זה הסימן לכך שהוא מוכן.
– שמים בקערית את כל המרכיבים של רוטב העגבניות ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק.
– מוציאים את הפיצה מהתנור אחרי האפייה הראשונית, מורחים מעל בצק הפיצה את רוטב העגבניות ומפזרים את הגבינה המגורדת. אם רוצים להוסיף תוספות, זה הזמן לסדר אותן מעל הגבינה.
– מכניסים את הפיצה לתנור במדף העליון לעוד כ-5-3 דקות עד שהגבינה נמסה והבצק מתחיל לשנות מעט את צבעו לכהה יותר. מגישים חם חם.
הערות ושדרוגים
– לקראסט יותר דומיננטי אפשר להתיז שמן זית על שולי הבצק, אחרי האפייה הראשונה.
– חשוב להקפיד למרוח את הבלילה עד לגובה של 1/2 ס”מ ולא יותר כי הבצק קצת תופח ואתם לא רוצים כאן בצק עבה מדי.
– במקום רוטב עגבניות אפשר רוטב שמנת, ממרח פסטו או כל ממרח שאתם אוהבים.
– ניתן להוסיף לרוטב עגבניות 3-5 כפות שמנת מתוקה ואז יתקבל רוטב רוזה.
יש אפשרות להשתמש בפחות ביצים? יש אפשרות לתחליף?
שלום,
הכנתי את המתכון מספר פעמים, בדיוק אתמול בערב גם הכנתי-שילשתי כמויות ואת מספר הביצים רק הכפלתי (שמתי 8) זה הספיק לחלוטין. הרגשתי שצריך טיפה לדלל את הבלילה אז הוספתי מעט משקה שקדים
מצטרפת לשאלה
לדעתי,אפשר במקום 4 ביצים לשים רק 2 ולהוסיף חצי גביע אשל/יוגורט וחבריו.
מאד מקובל בהרבה בצקים של עוגות,לחמים,פנקייקים וסופגניות
אגב, בקשר לביצים האם זו לא טעות להוסיף 4 ביצים?
במתכון המקורי של אסי רוז רשום 3 ביצים בלבד.
האם ניתן ללא דבש או מייפל?
למה השיתוף רק בפינטרסט?.
האם ניתן להקפיא ?? בצק הטחינה האפוי מגיב טוב להקפאה?? תודה.
שלום,
הקפאתי מספר פעמים ואחרי חימום יוצא לדעתי..די סבבה (מקפיאה גם לחם טחינה ואחרי חימום סבבה)
הטחינה עטירת קלוריות
צר לי לבשר לך, את טועה. אולי כוונתך היא שטחינה עתירת קלוריות. ובהנחה שכן- זה לא הופך אותה לבריאה פחות מכל סוג של פחמימה ריקה שתוכלי להציע כתחליף. טחינה זה מאכל נהדר ובריא וספירת קלוריות היא שיטה לא יעילה ואף מזיקה לנהל את התזונה. רחלי- המתכון נראה מהמם- אנסה בקרוב!
האם אפשר במקום חלב שמנת מתוקה
לטחון את הרכיבים דווקא? א”א לערבל במיקסר עם מקצף?
האם ה ”בצק” בר אחיזה, כמו בצק רגיל? כלומר האם מחזיק את עצמו באוויר?
תודה רחלי
למה לא שמים אלטרנטיבה טבעונית.?
כאן אומרים תודה על מה שיש, אפשר גם לבקש 🙂
זה צריך להיות מתכון אחר. לדעתי המתכון הזה מתבסס על הביצים שייתייצבו ויתאווררו באפייה. אם חשוב לך- אולי תוכלי לנסות להשתמש בבצק ממתכון כלשהו ללחם טחינה טבעוני. אולי זה יעבוד- אבל זה מתכון אחר בעיניי ולא אותו הדבר.
במקום ביצים אפשר יוגורט טבעוני