הדג הכי עסיסי עם רוטב הלימון הכי טעים שתטעמו – קצת חמצמץ, קצת מתקתק ועם ניחוח עדין של שום. ובזכות הטיגון המקדים בקמח תקבלו גם ציפוי עדין של הדג וגם רוטב סמיך שעוטף את הדגים ולא נשאר מיימי. חלום.
זוכרים את הדגים שהגישו בחתונות של פעם? אז בדיוק כזה.
אל תפספסו – עשרות מתכוני דגים מעולים
פילה דג אמנון ברוטב לימון כמו של פעם
מצרכים:
מיץ מ-1/2 לימון
4 כפות שמן זית
8 שיני שום קלופות
1 כוס קמח או קורנפלור (לגרסה ללא גלוטן)
3 פילה אמנון קפוא ללא עור – דגי תנובה
לרוטב:
1 לימון קטן שטוף היטב
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
1/2 כפית כורכום
3 כפות מייפל או סילאן
1/2 כפית מלח
חופן עלי פטרוזיליה – להגשה
אופן הכנה:
– מפשירים את הדגים ומניחים בקערה עם מים ומיץ מ-1/2 לימון למשך חצי שעה. שוטפים היטב ומייבשים.
– בסיר סוטאז גדול מחממים שמן ומטגנים את שיני השום במשך 8-10 דקות או עד שהשום מתחיל להתרכך. אפשר להשתמש בקונפי שום במקום אם יש לכם.
– מצפים כל פילה דג בקמח, בשכבה אחידה, כך שיכסה את כל הפילה.
– מוסיפים את הדגים, אחרי הציפוי בקמח, לסיר ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. אל תשחקו עם הדגים ותזיזו רק תהפכו כשזה זהוב עדין ויפה.
– כשהדגים זהובים מוציאים למגש או צלחת או קרש חיתוך. העיקר שיצאו מהסיר.
– להכנת הרוטב: חותכים את הלימון, עם הקליפה, לפרוסות כמה שיותר דקות וחוצים אותן לחצי. מוסיפים לסיר עם השמן והשום שלפני כמה דקות טיגנתם בו את הדגים.
– מערבבים בקערה 2 כוסות מים רותחים, אבקת מרק, כורכום, סילאן ומלח ומוסיפים לסיר. מבשלים את הרוטב, ביחד עם פרוסות הלימון, במשך 10 דקות.
– מחזירים את הדגים פנימה, מנערים מעט את הסיר, וממשיכים לבשל יחד במשך 20 דקות. מדי פעם מרטיבים את הדגים עם הרוטב. אם הרוטב לא מגיעה לחצי גובה הדגים אפשר להוסיף עוד קצת מים.
– מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אל תוותרו על הסילאן הוא חובה כאן כדי לאזן את החמיצות. אם אין לכם סילאן שימו מייפל או כף אחת של סוכר.
– במקום קמח אפשר להשתמש בקורנפלור ובכל מקרה לא לוותר על שלב הקימוח כי זה מה ששומר על הדג, מייצר ציפוי לדגים וגם מסמיך את הרוטב אחרת יצא לכם רוטב מיימי.
– כן, במקרה הזה אבקת המרק חשובה ואני מעדיפה שלא תוותרו עליה. אם אתם ממש ממש לא מכניסים הביתה שימו 40-50 גרם חמאה בזמן הוספת הלימונים כדי שיהיה מה שיאזן את הטעמים.
– אם יש לכם קונפי שום אפשר להשתמש בשיני שום הרכות והשמן שלהן לטגן את הדגים בהתחלה.
– המתכון בשיתוף תנובה.
האם את חושבת שאפשר להכין מנה זו גם עם דג סול. אשמח לראות את דעתך. בתודה
3 כפות סילאן?? לא נפלה טעות??
נראה קצת מוגזם.. סה”כ 3 פילטים..
יש תחליף של תיבול לאבקת מרק?
לא מתה על השימוש בה
היא כתבה להוסיף 40-50 גרם חמאה במקום אבקת מרק
מצטרפת לבקשה 🙂
תודה רחלי,
יצא משובח ונכנס לרשימת מתכוני הבית.
תודה רבה! מתכון מושלם!
היי, אם אני רוצה לעשות סיר גדול יותר עם בערך 6-7 דגים, האם כמויות הרוטב מוכפלות? איך לחשב? אמשח לעזרה 🙂