את רונית צין קרסנטי אני מכירה כבר שנים, לרוב די מרחוק, דרך הפייסבוק והאינסטגרם שלה.
לפני כמה שנים יצא לנו להפגש אצלה בבית, כשהיא לימדה אותי להכין שלל מתוקים עם קרמל – אז עוד לא אהבתי קרמל אגב (שומו שמיים).
למי שלא מכיר, רונית היא קונפיסיירית – ממתקאית ויש לה את העבודה הכי משמחת ומתוקה בעולם. היא מכינה ממתקים!
לפני כמה שנים יצא גם ספרה “כישופי סוכר” לחנויות ובו היא לימדה את סודות הממתקים.
ואז, לפני חודש וחצי, התגנבה לידי שמועה שבקרוב יתקיים פסטיבל יצרני ממתקים בנמל תל אביב ושרונית (וגם יצרני ממתקים מדהימים אחרים) תגיע לשם. הפסטיבל אגב, מאחורינו 🙂
כמובן שלא חשבתי פעמיים וביקשתי ממנה, ומהילה הוכמן (עוד על הבחורה המוכשרת הזאת בפוסט הקרוב) להתארח במדור שלי בזמנים מודרניים – ידיעות אחרונות, ולהכין ביחד ממתקים.
מהבוקר הזה, שהיה מתוק, שמח, כיפי ומלא בהשראה, יצאו 4 מתכונים שווים ומיוחדים (כולם יעלו בקרוב לבלוג אז שווה לחכות) – סוכריות צבעוניות על מקל, מרשמלו היסטרי, סוכריות טופי קרמל, מרמלדות עם פירות אמיתיים וגם פופקורן מקורמל.
כולה פופקורן, אמרתי לעצמי כשדיברנו קודם וניסינו להחליט מה נצלם בבוקר הזה, מה כבר מיוחד בפופקורן?
הו אה. איזה טעות.
טעות שלי שחשבתי שזה כולה פופקורן. טעות שהסכמתי שרונית תלמד אותי להכין אותו. וטעות שלקחתי את הביס הראשון – כי אתם רואים את המגש הזה עם ערימת הפופקורן המקורמל? אז אני ועצמי זללנו לפחות חצי ממנו. בחיי. לא מגזימה. אי אפשר להפסיק עם הדבר הזה.
מדובר בשילוב היסטרי בין הטעם המופלא גם כך של פופקורן מלוח עם שכבת דקיקה של קרמל פציח שמתייצב בקירור. הוא גם זה ששומר על הפופקורן טרי לפחות כמה ימים בתוך שקית סגורה – מה שהופך אותו לא רק לנשנוש המושלם, אלא גם לאחד הדברים שהכי כיף להכין ולשים במשלוח מנות.
אז איך מכינים? הנה המתכון של רונית. קחו בחשבון שאני מסירה אחריות על ההתמכרות 🙂
פופקורן מקורמל
קונים פופקורן מוכן, כזה שנמכר בשקיות ארוכות או מכינים בקלות בבית. כל מה שנשאר זה רק לעטוף בקרמל מתוק ויש לכם נשנוש ממכר שאפשר לעטוף בצלופן וסרט יפה ולתת כמשלוח מנות. וחכו כמה מחמאות תקבלו. זהירות – זה ממכר בצורה בלתי רגילה.
מצרכים לכמות ענקית שמספיקה להמון משלוחי מנות כ-2 תבניות תנור גדולות ומלאות פופקורן:
500 גרם (2 שרוולים) פופקורן מוכן מומלח
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר לבן
1 סוכר סוכר חום
1/2 כוס דבש
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה:
– מפזרים חצי מהכמות הפופקורן על תבנית תנור עם נייר אפייה ואת החצי השני מפזרים על תבנית נוספת עם נייר אפייה – חשוב שתהיה שכבה יחסית אחידה של פופקורן ולא כמות ענקית על התבנית.
– שמים בסיר בינוני חמאה, סוכר לבן וחום ודבש ומביאים לרתיחה. בשלב הזה מפסיקים לערבב ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות נוספות.
– מורידים מהאש ומוסיפים סודה לשתייה. מערבבים מעט.
– מוזגים את התערובת על הפופקורן, 1/2 על כל תבנית, ומערבבים היטב. זה בסדר אם לא כל הפופקורן מכוסה.
– משטחים את הפופקורן לשכבה ישרה פחות או יותר ואופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 40-45 דקות.
– מוציאים, מערבבים היטב כל עוד הרוטב שוב חם, וממתינים 10-15 דקות עד שהקרמל מתקרר ומתייצב ואפשר לשבור את גושי הפופקורן לחלקים קטנים. שומרים בקופסה סגורה.
– הפופקורן נשמר שבועיים לפחות בקופסה סגורה.
הערות ושדרוגים
– במקום חמאה אפר לשים שמן קוקוס.
– במקום לקנות פופקורן מוכן אפשר כמובן להכין בבית. רק חשוב להמליח אותו כי השילוב בין המתיקות למליחות פשוט משגע.
היי רחלי,
האם אפשר להחליף את הדבש בתוספת סוכר? פחות אוהבת טעם של דבש
היי האם אפשר לשים מחמאה במקום חמאה?
היי,
האם מדובר בסוכר חום דמררה או חום כהה?
יצא מעולה! באמת ממכר!
איזה סוכר הכוונה בסוכר חום.החום הנוזלי הכהה או דמררה?
היי אשמח לקבל את המדור הזה לא מצאתי בקטגוריה….
שלחי לי את המייל שלך ואשלח לך
היי! אשמח לדעת כמה גרעיני תירס זה בכוסות 500 גרם של פוקפורן מוכן?
רוצה להכין לבד את הפוקפורן.
תודה!
*מתת
היי, נראה מעולה:-)
חשבתי להכין פופקורן ליום העצמאות, נראה לך זה יעבוד אם אוסיף צבע מאכל כחול?
אפשר לשים מחמאה במקום חמאה
האם אפשר לשים מחמאה במקום חמאה