תרשו לי להתחיל רגע מהסוף, מהשנייה הזאת שראיתי את 5 הצנצנות עומדות אחת ליד השנייה, בשיא תפארתן, ועל מסך המצלמה התנוססה תמונה שגרמה ללב שלי לרקוד.
אני אוהבת אוכל שמח. אוהבת שהוא צבעוני ומזמין. שהוא נותן במה לפירות ולחומרי גלם איכותיים. אוהבת שמאחורי היופי המשוגע הזה עומד מתכון הכי פשוט בעולם. ובעיקר אני אוהבת להכניס כפית פנימה ולגלות שהטעם אפילו טוב יותר מהמראה.
וחכו חכו, לפודינג הזה יש עוד מלא בונוסים – אפשר להכין אותו בתחילת שבוע, למלא בצנצנות ביחד עם הפירות הטחונים ולשמור במקרר לכל השבוע. כשרוצים לאכול, מעטרים בפירות טריים או שבבי שוקולד ויש ארוחה בשנייה. כזאת שהיא גם משביעה לאורך זמן, גם מלאה בערכים תזונתיים, גם נטולת מוצרי חלב וגם סופר דופר טעימה.
השילוב בין הקוואקר הסמיך שעורבב ביחד עם טחינה גולמית (או חמאת שקדים/בוטנים) ובין הפירות המרעננים שנטחנים למעין מחית, מניב ארוחה שהיא באמת חלום. כי מי אמר שארוחה מזינה לא יכולה להיות הכי מגרה שיש.
אל כל אלה תוסיפו את הצ’יה שמנקדת את הפודינג בנקודות קראנצ’יות ואת האופציה לגוון עם כל פרי שיש לכם בבית והרי לכם מתכון מנצח שאתם חייבים להכין.
אה וכן, אפילו לא צריך לבשל את הפודינג הזה. רק לערבב ולהעביר למקרר למשך הלילה.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי איך יצא בעמוד האינסטגרם.
- והנה עוד מתכונים שווים עם קוואקר: פנקייק מלוחים עם גבינה בולגרית וביצת עין | כדורי אנרגיה עם קוואקר ושוקולד
- למטה בסוף הפוסט תמצאו גם סרטון עם כל התמונות של שלבי ההכנה.
פודינג קוואקר ללא בישול עם שלל תוספות
מצרכים ל-5 צנצנות:
2 כוסות קוואקר דק – להכנה מהירה (יש גם ללא גלוטן)
5 כפות צ’יה
3 כוסות חלב קוקוס/אורז/שקדים
4 כפות מייפל
4 כפות טחינה גולמית או חמאת בוטנים או חמאת שקדים
לתוספות (לבחירתכם) לתוך הפודינג:
– 1 כף ממרח שוקולד + כפית קקאו + כף מייפל + מעט מים רותחים לדילול
– 1/2 כוס אוכמניות/פטל שחור קפוא וטחון למחית
– 1/2 כוס פטל קפוא טחון למחית (ואפשר גם תותים)
– 1 מנגו/בננה קפואה טחונה למחית
– 2 קיווי קפוא + חופן עלי תרד חלוטים, טחונים למחית חלקה
לתוספות (לבחירתכם) מעל:
– סלסולי שוקולד שמכינים בעזרת קולפן וטבלת שוקולד ו/או קוביות שוקולד
– אוכמניות או פטל שחור
– פטל או תותים טריים
– קוביות מנגו או פרוסות בננה
– קוביות קיווי
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הפודינג: קוואקר, צ’יה, חלב, מייפל וטחינה.
– מעבירים לצנצנות וממלאים עד חצי גובה. הפודינג צריך לצאת סמיך כדי שהפירות הטחונים מעל לא יזלגו פנימה לתוך הפודינג. אם הוא מימי מדי אפשר להוסיף עוד קצת קוואקר או צ’יה.
– ועכשיו מחליטים מה מוסיפים מהאופציות ברשימה לכל צנצנת. אם רוצים להוסיף תוספת שוקולדית מערבבים את הקקאו עם המייפל וממרח השוקולד. אם רוצים את אחת התוספות הפירותיות פשוט טוחנים לרוטב חלק, אפשר להוסיף טיפה מים לטחינה קלה יותר, ומניחים מעל הפודינג. סוגרים עם מכסה ומעבירים למקרר למשך הלילה או עד 5 ימים. אגב, אם הרוטב לא מתוק מספיק, תלוי מאוד בפרי, אפשר להוסיף 1 כפית מייפל.
– כשרוצים להגיש מוסיפים את התוספת מעל שאוהבים: פירות טריים, סלסולי שוקולד, שבבי קוקוס או עלי נענע.- מגישים קר.
הערות ושדרוגים
– אפשר להמיר את הפירות לכל פרי שאוהבים ואפשר לטחון. למשל מנגו או אפרסק או אננס.
– אם המעבד מזון שלכם מתקשה קצת לטחון את הפרי הקפוא אפשר להוסיף מעט מיץ תפוזים או מים.
– לא חייבים להוסיף את התרד למחית הקיווי אבל מה אכפת לכם, לא מרגישים אותו והוא מוסיף עוד בריאות ?
– אם אתם לא אוהבים צ’יה אפשר לוותר עליה אבל היא מוסיפה גם קראנצ’יות, גם אקסטרה בריאות וגם סופגת את הנוזלים כך שהפודינג מתייצב טוב יותר.
– אתם יכולים להשתמש גם בקוואקר ללא גלוטן ואז המתכון הוא ללא גלוטן.
– במקום חלב צמחי אפשר גם חלב רגיל אבל אז זה לא יהיה פרווה/טבעוני.
– המתכון בשיתוף קוואקר.
היי,
כמה קלוריות זה יוצא למנה אחת?
אפשר להשתמש בחלב סויה?
איפה קונים כאלו צנצנות בדיוק?
אשמח לדעת אם אפשר אילו כמויות צריך לצנצנת אחת ?
הפרי לא מתקלקל אחרי 5 ימים??
הי! זה בדיוק הפוסט דייסת למחרת שדברים בעלמה פירסמה!
http://www.dvarimbealma.com/2019/04/6167
מה עם קרדיט על הרעיון?
יצא מעולה! קניתי צנצנות חמודות בסטוק והכנתי עם הילדה בערב לפניי שהלכה לישון. היה יפה, טעים, כיף להכין וכיף לאכול.
תודה על המתכון השווה❤️
אוי זה מדהים כמה שזה טעים!
אבל כמה קלוריות זה יוצא?! שאני לא אשמין
מאכילת הפודינג הטעים הזה.
כמה זה צבעוני ויפה, רחלי!
זאת הפכה להיות ארוחת הבוקר הקבועה של הבן שלי!
מכינים בערב בפודינג לכמה ימים, מחלקים לקעריות, ובבוקר רק מוסיפים פרי טרי חתוך מלמעלה.
תודה רבה!
אפשר להשתמש בחלב רגיל?
היי! מה לגבי העניין שהקוואקר לא מבושל?
אם אני רוצה להשתמש בשיבולת שועל עבה, ולבשל קודם, מה עלי לעשות?
קוואקר דק לא זקוק לבישול אם הוא בא במגע עם נוזלים למשך כמה שעות.
שיבולת שועל עבה זקוקה לבישול, אעלה לזה מתכון בנפרד בקרוב.
אפשר לוותר על הציה?
ניתן להשתמש בחלב סויה בשילוב קרם קוקוס?
אפשר להשתמש בטחינה משומשום מלא? או שהטעמים ישתנו?