עוף ממולא באורז ירוק עם צנוברים

Posted on
עוף ממולא באורז ירוק

לפעמים אני תוהה למה מכינים עוף ממולא רק באירועים חגיגיים – מדובר במנה יחסית זולה, כי עוף שלם לרוב יעלה פחות מחלקי עוף, ומכינים אותה ממש ממש בקלות. כל מה שצריך זה לערבב אורז עם עשבי תיבול ותבלינים וקדימה לתוך העוף. מכאן כל מה שנשאר זה להמתין בסבלנות עד שהתנור יעשה את שלו וזהו, זה מוכן. במלוא תפארתו.

מה שכיף במנה הזאת, חוץ מהיותה טעימה מאוד, זה שמדובר בארוחה שלמה. כזאת שמגישים לשולחן וחוץ מסלט ירקות או סלט עלים לא צריך כלום. אתם יכולים להכין אותה גם יום קודם ולשמור במקרר, כשהתבנית עטופה היטב, וחצי שעה לפני ההגשה פשוט לחמם בתנור עד שהעוף חם גם מבפנים.

הפעם בחרתי למלא את העוף באורז עגול (אהובי) מנוקד בהמון המון עשבי תיבול נפלאים שמרככים את המילוי כי הם נמסים בתנור, ולצידם צנוברים ואוכמניות מיובשות או חמוציות שמוסיפות מתיקות בנוסף למתיקות הנהדרת של הדבש שמקרמל את העוף.

עוף ממולא באורז ירוק
עוף ממולא באורז ירוק – אין טעים כזה
עוף ממולא באורז ירוק
עוף ממולא באורז ירוק – הכי קל להכנה והכי מרשים

עוף בתנור במילוי אורז ירוק וצנוברים

מצרכים:
1 עוף שלם
1 כוס אורז עגול סוגת
1 כפית מלח
צרור עלי כוסברה
צרור עלי פטרוזיליה
1/3 צרור בצל ירוק
1 בצל גדול, קלוף
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת שום
3/4 כפית בהרט
1/2 כוס צנוברים
1/2 כוס אוכמניות מיובשות או חמוציות או צימוקים

לציפוי העוף:
6 כפות שמן זית
1/2 כוס דבש
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
5 ענפי טימין

אופן הכנה:
– בסיר בינוני מרתיחים הרבה מים עם מלח ומבשלים את האורז כמו שמבשלים פסטה בהרבה מים. כשהאורז כמעט מוכן, בערך אחרי 15 דקות, מסננים ומצננים בצד.
– קוצצים את כל עשבי התיבול וחותכים את הבצל לקוביות קטנות.
– בקערה גדולה מערבבים אורז מבושל, עשבי תיבול, בצל קצוץ, שמן זית, מלח, פלפל שחור, אבקת שום, בהרט, צנוברים וחמוציות או אוכמניות מיובשות.
– בקערה קטנה מערבבים היטב את כל מצרכי ציפוי העוף פרט לטימין.
– מברישים את העוף היטב ברוטב דבש, כולל בחלק הפנימי, ומניחים את העוף על תבנית שמתאימה לגודל העוף ויכולה להכנס לתנור. מניחים מעל את ענפי הטימין.
– ממלאים את בטן העוף, ואת האיזורים שבין העור לעוף, באורז הירוק ואת יתרת האורז במידה ונשאר לכם מפזרים מסביב לעוף.
– במידה ויש לכם אורז מסביב לעוף מוזגים מעליו מים רותחים עד לחצי גובה האורז.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– סוגרים היטב היטב את התבנית עם העוף בעזרת נייר אפייה שמעליו רדיד אלומיניום. מקפידים שיהיה סגור כדי שהעוף יתבשל בפנים מהאדים ויהיה עסיסי.
– אופים במשך שעה ורבע או שעה וחצי תלוי בגודל העוף. אם הוא גדול אפשר שעה וחצי ואם קטן אפשר קצת פחות.
– מסירים את הכיסוי וצולים ללא כיסוי במשך 15-25 דקות או עד שהחלק העליון שזוף יפה.

עוף ממולא באורז ירוק
טעים גם יום ויומיים אחרי

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לעשבי התיבול גם 1/3 צרור שמיר קצוץ דק דק.
– אם התבנית שלכם גדולה ואתם אוהבים הרבה מילוי מסביב תבשלו כוס וחצי אפילו שתי כוסות של אורז.
– במקום בצל ירוק אפשר לשים צרור שלם של עירית.
– רוצים לשדרג? ניתן להוסיף למילוי שקית ערמונים קצוצים גס.
– במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן.
– ניתן לפזר מסביב לתבנית ראשי שום שלמים ו/או תפוחי אדמה קטנים.
– המתכון בשיתוף סוגת.

4 תגובות

  1. שלי says:

    נראה מעולה.
    זה יעבוד גם עם סוג אורז אחר?
    שנה טובה!

  2. שרונה says:

    ממלאים מים בתבנית רק עם יש אורז מחוץ לעוף?

  3. חנה says:

    הכנתי והמשפחה התעלפה!

  4. שילי says:

    האם אפשר להקפיא?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend