ארוחה חגיגית שכל כך פשוט להכין. כל מה שצריך זה לפתוח את המקרר, להוציא כרוב וענבים שיש בבית וקדימה לתבנית. בלי להשרות קודם במרינדה, בלי הכנות מוקדמות. והכי כיף? אפשר לשדרג גם עם ירקות אחרים שיש בבית.
אפילו הריבה הפתוחה שיש לכם במקרר ועוד לא סיימתם תקבל פה תפקיד כך שתוכלו סוף סוף להשתמש בה 🙂 וחכו שתראו כמה הכל מתקרמל בזכותה.
ובהזדמנות זו, תרשו לי להגיד מילה על יום המזון הבינלאומי שמתקיים היום. כחלק מהרצון שלי להנחיל הרגלי בישול ואפייה שעושים שימוש במה שיש בבית, חברתי לארגון הצלת המזון לקט ישראל וביחד החלטנו ליצור מתכונים שנותנים מענה לירקות ופירות שלא תמיד יודעים מה לעשות איתם, בטח אם הם לא מספיק טריים (אבל עדיין מעולים!) או שהם נראים לכם קצת פחות יפים. זאת גם ההזדמנות שלי לבקש מכם.ן לרכוש שום ישראלי (תשאלו את המוכר אם השום מישראל או מסין) ולתמוך בחקלאות מקומית.
ומילה לגבי המתכון – אפשר לוותר כאן על העוף אבל בבקשה אל תוותרו על הכרוב. הוא יוצא כמו חמאה ומירק הכי צנוע שלא עולה המון תקבלו מנה סופר טעימה. רק חשוב לאפות אותו עם כיסוי בשעה וחצי הראשונות כדי שהוא יתרכך לגמרי.
עוף בתנור עם כרוב מקורמל, ענבים ושום – ארוחה בתבנית אחת
מצרכים:
4-5 חלקי עוף – כרעיים או ירכיים או גם וגם
2 כרוב קטנים
2 בצלים סגולים או לבנים, קלופים
2 ראשי שום
4 אשכולות ענבים
6 ענפי טימין או רוזמרין
לרוטב:
3 כפות גדושות ריבת תפוחים או משמשים או אפרסקים או תפוזים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח גס
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה:
– חוצים את הכרובים לחצי ואז לרבע כך שנוצרים לכם 8 רבעי כרוב. חותכים את הבצלים לרבעים.
– קוטמים את החלק העליון של ראשי השום כך שמתגלות שיני השום. אין צורך לקלוף את השום.
– בקערה קטנה מערבבים היטב היטב את מצרכי הרוטב עד שהשמן נטמע וכבר לא רואים אותו.
– מניחים על תבנית תנור נייר אפייה ומעליו מניחים את חלקי העוף כשהצד של העור כלפי מעלה ומסביב את רבעי הכרוב, הבצלים, הענבים והשום.
מורחים את הרוטב על העוף, הבצלים והכרוב ומעטרים מעל בעלי טימין.
– מכסים למעלה עם נייר אפייה ומעל סוגרים היטב היטב עם רדיד אלומיניום. חשוב שהתבנית תהיה סגורה כדי שהכרוב והעוף יתבשלו היטב מהאדים.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה וחצי, אפשר גם שעתיים, מוציאים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד חצי שעה או עד שהעוף והכרוב שזופים יפה.
– לאחר הסרת הכיסוי מומלץ מדי פעם להרטיב את העוף והכרוב בנוזלים שהצטברו בתבנית.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתבנית תפוחי אדמה חצויים, אין צורך לבשל או לקלוף, רק לשטוף היטב ולהוסיף לתבנית. כנ”ל בטטות.
– במקום ריבה אפשר לשים סילאן או דבש (5 כפות) ואפשר גם להוסיף 2 כפות רוטב צ’ילי שמוסי, מתיקות כיפית.
– אם רוצים טעמים קצת פיקנטיים אפשר להוסיף לרוטב 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– אם אתם שומרים על סוכר אפשר להשתמש בריבה ללא סוכר כמובן.
– במקום ענבים, כשאין בעונה, אפשר לשים רבעי תפוחים או משמשים או אפרסקים.
– רוצים להוסיף עוד ירקות? אפשר חצאי קישואים או זוקיני, חצאי גזר, בטטות שלמות או חצויות, פרחי כרובית גדולים, פלפל חריפים ועוד כיד הדימיון שלכם.
בריבה ללא סוכר לעיתים יש פנילאנין או ממתיקים שאסור לחמם!! שימו לב לפני שלא להסתכן בהרעלה
נראה מתכון מיוחד בעז”ה ננסה בהזדמנות
לדעתך אפשר להכין את הכל בתבנית יום קודם ולשים במקרר?
יצא מושלם. במקום ענבים שמתי עגבניות שרי.
מעדן תודה רבה
נראה מעולה!
יש לי במקרר כרוב סגול קשה שאף אחד לא אוכל, יעבוד לדעתך?
ויש מצב שיהיה טעים אם אחליף את הריבה ברוטב צ׳ילי מתוק?