אחד הדברים שאני הכי אוהבת זה שילוב בין מתוק ומלוח. בין עוף עם קראסט בניחוח שום ובין ענבים מתוקים שמגירים את העסיס שלהם ושומרים על העוף רך ומתקתק.
ואל כל הטוב הזה התווסף גם דבש שיוצר מעטה מבריק ומקורמל שמביא איתו מניחוח החג.
והכי כיף? למרות שמדובר במנה מרשימה וחגיגית ממש קל להכין אותה. את רוב העבודה עושה פה התנור מה שמאפשר לי, ולכם, לנוח. או לשטוף כלים 😊
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
עוף בדבש עם ענבים בתנור
מצרכים:
3 חלקי עוף (כרעיים) ללא אנטיביוטיקה (השתמשתי בעוף של שופרסל)
4-5 כפות שמן זית
4 כפות דבש
1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה מלח גס
וגם:
3-4 אשכולות ענבים
2 בצלים לבנים או סגולים, קלופים
1 ראש שום שלם
3 ענפי טימין
אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים שמן זית, דבש, אבקת שום, פלפל שחור ומלח גס. מערבבים היטב.
– מוסיפים את העוף ומערבבים אותו ביחד עם המרינדה. מניחים לעוף לספוג את הטעמים בתוך הקערה במשך 15 דקות.
– חותכים את הבצלים לרבעים וחוצים את השום באמצע לרוחבו.
– בתבנית שמתאימה לתנור מניחים נייר אפייה ומעליו מניחים את העוף כשהצד של העור כלפי מעלה. מסדרים מסביב את הבצלים והשום.
– מניחים לצד העוף את אשכולות הענבים (הענבים מתכווצים אז תהיו נדיבים איתם).
– מזלפים מעל הכל עוד מעט שמן זית, זרזופי דבש ומתבלים במלח גס.
– מפזרים מעל את עלי הטימין.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה יפה. אם השום מתחיל להשרף אפשר להוציא אותו החוצה ולהחזיר בהגשה.
הערות ושדרוגים
– במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או מייפל.
– במקום ענבים אפשר לשים תאנים טריות חצויות או חצי משמשים (בעונה).
– ניתן לפזר מסביב לעוף גם תפוחי אדמה שחותכים לרבעים ומתבלים במלח ופלפל בלבד. שאר התיבול יגיע מהעוף.
– ניתן להכין את המתכון יום קודם ולחמם אותו בתנור 10 דקות לפני ההגשה.
– המתכון בשיתוף שופרסל גרין.
ספרי לי על הסלט היפיפה הזה? עדשים שחורות, עשבי תיבול, רימונים, מה עוד?
האם צריך לכסות את התבנית בזמן האפייה?
אם אני רוצה לעשות כמות יותר גדולה של עוף, צריך להכפיל את כמות כל שאר המרכיבים?
הי
האם אפשר להקפיא ולהפשיר לפני החג?
עדיף שלא
הכנתי לשישי ויצא נפלא!
ממש שמחה לשמוע ♥
אפשר לשים במקום הענבים משמשים יבשים? תודה רבה
בהחלט, רק מומלץ להשרות אותם כמה דקות במים לפני שמוסיפים לתבנית.
הי, כמה זמן בערך בתנור?
האם צריך לכסות את התבנית???