את העוגה הזאת למדתי להכין בשיעור כלכלת בית בבית ספר. כשעוד חילקו את התלמידים לבנים ובנות ובזמן שהבנים למדו מלאכה “קשה” כמו ניסור ושיוף, אנחנו הבנות נשלחנו ללמוד בישול ורקמה.
כבר אז הייתי עקשנית וביקשתי ללמוד שיוף בעץ במקום רקמה ובישול. כך יצא שהדבר היחיד שהספקתי ללמוד בשיעורי הבנות היה לתפור כרית ולהכין עוגת תפוחים בחושה. מיד אחר כך עברתי לשייף שלטים מעץ מלא ולחרוט את השם שלי על ברזל.
אגב, בדיעבד, זה לא שהתנגדתי ללמוד לאפות, פשוט התבאסתי שמישהו החליט בשבילי מה נכון ומה לא נכון עבורי, ועוד בגלל עניין מגדרי.
מהשיעורים האלה, בגיל 8, לא יצא הרבה חוץ משלט לדלת וברזל רקוע, אבל כן יצאו 2 דברים אדירים – ההבנה שרק אני מחליטה מה עושה לי טוב ושאפשר לשנות דפוסי מחשבה של אנשים גם בלי לצעוק אלא רק לבקש. והדבר השני הוא האהבה שלי לעוגת תפוחים בחושה, זאת שהכנתי בשיעור והבאתי הביתה כדי שאמא ואבא יתלהבו.
לעומת העוגה ההיא, שבה שמנו את התפוחים כרעפים בחלק העליון, העוגה שלפניכם הרבה יותר זועקת תפוחים והיא מלאה בקוביות רכות וקצת חמצמצות שמאזנות מאוד את המתיקות של העוגה. עוד דבר שהשתנה היה הקינמון – בזמן שאז לימדו אותנו לפזר אותו למעלה, על התפוחים, אני מעדיפה אותו בתוך העוגה, בכמות קטנה יחסית, כדי שלא ישתלט על הטעמים.
ומה לא השתנה? הרכות המטורפת של העוגה והריח הזה, של עוגה ביתית שלא מתיימרת להיות מלאה בשכבות ועיטורים, בעיקר כי היא לא צריכה את זה כדי לזהור.
שנה טובה חברים, ותמיד תעשו את מה שהלב שלכם רוצה ולא מה שמישהו אחר הכתיב לו. תסמכו עלי, בסוף זה משתלם.
אה וכן, אל תשכחו להכין עוגת תפוחים בחושה שתלווה אתכם לעוד המון שנים.
עוגת תפוחים בחושה
מצרכים:
3 ביצים XL או 4 M
1/2 כוס סוכר חום בהיר או כהה
1/2 כוס דבש או סילאן
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קרם קוקוס או מיץ תפוזים או רסק תפוחים או מים
1/2 כפית אבקת קינמון
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח לבן + שקית אבקת אפייה
3 תפוחים ירוקים – גרני סמית’
אופן הכנה:
– קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומוציאים את החלק הפנימי עם הגרעינים. חותכים לקוביות.
– בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, דבש, שמן וקרם קוקוס וטורפים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה.
– מוסיפים קינמון, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהקמח נבלע ולא יותר. ערבוב יתר הופך את העוגה לקשה מדי.
– מוסיפים את התפוחים החתוכים ומערבבים עם כף.
– מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק בינוניות או אחת גדולה (תשאר לכם קצת בלילה, העבירו אותה למנז’טים ויצאו לכם קאפקייקס תפוחים יפהפיים). חשוב שהתבניות תהיינה משומנות ואפשר גם לשים נייר אפייה בתחתית.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– מצננים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים.
הערות ושדרוגים
– במקום תפוחים אפשר להשתמש באפרסקים, נקטרינות, אגסים וכל פרי רך יחסית שאתם אוהבים (אפילו קוביות בננה).
– לטעמים דומיננטיים יותר אפשר להוסיף 1/4 כפית אבקת ג’ינג’ר (זנגביל) וקצת קמצוץ הל או ציפורן.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לבלילה 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים או פקאנים או חמוציות או גם וגם.
לתבנית אינגליש קייק אחת, לעשות חצי מהכמויות ?
ניתן להשתמש בסוכר לבן?
האם אפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 22?
איך מכינים ללא גלוטן?
עם קמח תמי ללא גלוטן
האם ניתן לעשות עם תפוחי פינק ליידי??
אפשר לשדרג את המתכון לחלבי? במקום קרם קוקוס/מים… לשים חלב או חמאה?
כן, אין שום בעיה
אם אני שמה חמאה, כמה? או חלב?
האם קודם מקציפים את הביצים אח”כ מוספים את השאר(ביצים, סוכר, דבש, שמן וקרם קוקוס)
או שמים את הכל יחד ואז מקציפים?
יצאה משגעת!!!
איזה כיף לשמוע!
מה יותר טעים קרם קוקוס או תפוזים ?
שניהם טעימים.
מתכונים נהדרים אם אפשר להרחיב במתכונים ללא גלוטן
תודה רבה. ובטח, בשמחה.
היי, האם יש לך טיפ שהפרי לא ישקע לתחתית התבנית?
אני ממש אוהבת את המתכון הזה והוא תמיד מצליח, גם במאפינס 🙂
אולי אפשר לטבען אותו?
מהחלופות שהוצעו הכנתי עם חצי כוס סילן וחצי כוס מיץ תפוזים ויצא טעים מאד. תודה.
מתכון כושל, חייב להקציף את הביצים לפני הכנסת הנוזלים
העוגה יצאה רכה מידי ומסרבת להאפות.. הכנסתי אותה למעלה ושעה וחצי ועדיין ישנה בלילה במרכז העוגה.
לא אנסה שוב את המתכונים. סורי
כמה פשוט- כמה טעים. הורדתי קצת מהסוכר, הוספתי אגוזים קצוצים , החלפתי תפוחים בנקטרינות ובעודו חמים למקפיא- לראש השנה. תודה רבה על מתכון מצליח.
האם אפשר להקפיא?