את העוגה הזאת אמא שלי מכינה כבר כמה שנים. כמעט לכל פיקניק, ארוחה משפחתית או כשאנחנו מתארחים, מככבת עוגת בננות. זאת גם הדרך של אמא, כמו של רבים אחרים, להשתמש בבננות הרכות ששוכבות בקערה על השיש.
הגרסה שלפניכם נולדה די במקרה השבוע, כשקפצתי להורים ועזרתי קצת בבישולים במטבח – שזה אומר בעיקר צילמתי את אמא מבשלת והעלתי לסטורי.
כשהיא הבינה שעוד רגע ארוחת שישי והעוגה עוד לא בתנור היא שמה לידי את המתכון מהמחברת המצהיבה וביקשה שאכין את העוגה.
זאת הייתה ההזדמנות שלי לשנות קצת, אבל באמת קצת, את שלבי ההכנה. למעוך את הבננות בקערה שבה מכינים את העוגה ולא בנפרד (כי חבל על הכלים), לקצוץ את השוקולד גס ולא קטן (כדי להתענג על שקעים של שוקולד נוזלי בתוך העוגה) ולהוסיף ממרח שוקולד שמשייש את עוגת הבננות הקלאסית (כי מבחינתי אף פעם אין מספיק שוקולד). אה, וגם הורדתי קצת מכמות הסודה לשתייה כי יש לי רגישות לטעם שלה.
5 דקות אחרי שהעוגה יצאה מהתנור, רכה בטירוף ומלאה בשקערוריות של שוקולד ובננה מעוכה, כבר לא נשארה חצי עוגה.
תודו שאין סימן טוב מזה.
עוגת שיש בננות, נוטלה ושוקולד צ’יפס
מצרכים:
3 בננות בשלות ורכות
1/2 כוס שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות/זית)
3/4 כוס סוכר חום כהה
2 ביצים L או 3 ביצים M
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן רגיל
100-150 גרם שוקולד מריר
2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים + כף שמן
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את הבננות ומועכים היטב עם מזלג.
– מוסיפים שמן, סוכר וביצים וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נבלע.
– קוצצים את השוקולד לקוביות די גסות. נגיד כל קוביה של שוקולד (כמו קובייה של שוקולד פרה) קוצצים ל-4 ומוסיפים לתערובת העוגה. מערבבים בעדינות.
– משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים 2/3 מהכמות לתבנית.
– לשליש הנותר מוסיפים את ממרח השוקולד וכף שמן ומערבבים.
– שופכים את יתרת בלילת העוגה, זאת שערבבתם עם ממרח השוקולד, בתבנית ומשיישים מעט עם סכין. אפשר גם להשאיר ככה רק ליישר קצת את העוגה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
הערות ושדרוגים
– במקום שמן אפשר להשתמש ב-100 גרם חמאה מומסת.
– במקום ממרח שוקולד אפשר להשתמש בממרח חלבה, ריבת חלב, ממרח תמרים או כל ממרח אחר שאוהבים.
– במקום שוקולד קצוץ (או בנוסף) אפשר לשים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס או פקאנים.
-אוהבים טעם של קוקוס עם הבננות? הוסיפו 2 כפות קוקוס לבן לבלילת העוגה או פזרו קוקוס לבן מעל בלילת העוגה לפני שהיא נכנסת לתנור.
– אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן.
איזה מרקם מושלם ♥
לעוגת השיש בננות נוולה במה אפשר להחליף את הבננות?
הי, אסתי.
איזה כמות מצרכים אני צריכה ל 2 אינגליש קייק?
היי, הכנתי את העוגה ולאחר שהיא יצאה מהתנור כל האמצע של העוגה קרס ונזל. מסביב העוגה הייתה נראית אפויה. יכול להיות שאלו היו הבננות? דבר נוסף, השוקולד המריר התקשה לחלוטין אחרי שהעוגה הייתה במקרר ולא נשאר נימוח. חוץ מזה, הטעמים משגעים והעוגה טעימה מאוד!
אשמח להערות והארות, תודה (:
אפשר להחליף במשהו אחר את הבננות?
היי, הכנתי את העוגה עם קמח ללא גלוטן ויצא מעולה (רק נדרש עוד כמה דקות נוספות של אפייה).
לדעתי הכמות מתאימה גם לשתי תבניות, היא מעט גלשה לי באפייה.
העוגה נהדרת!
איזה כיף לשמוע שהיא עובדת גם עם קמח ללא גלוטן.
התבנית שלי אכן טיפה רחבה אז אצלי זה נכנס בול אבל אם זה גולש אני פשוט ממליצה לשים בתבנית אינגליש רגילה ואם נשארת בלילה להעביר למנז’ט של קאפקייקס (זה הבונוס לאופה :)).
גם לי קצת גלש, והעברתי חלק מהכמות למנג׳טים. עוגה מעולה! אגב, השתמשתי בקמח תופח במקום קמח+אבקת אפייה+סודה לשתייה ויצא ממש טעים. תודה!
היי רחלי האם במקום סודה ואבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח ? אם כן- עדיין כוס וחצי?
הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה ורכה! רוצה להכין שוב עם בננות שהקפאתי. האם אפשרי? ואם כן כדאי להפשיר אותן קודם?
היי, תודה רבה על המתכון !!
שאלה – אין שוקולד צ’יפס במתכון נכון? הכוונה היא לשוקולד המריר?
ודבר נוסף, איןך לדעתך ישתלב שוקולד צ’יפס לבן?
תודה!
היי, אפשר לחליף את הקמח לקמח כוסמין, את הסוכר למייפל טהור ואת השמן לשמן קוקוס?:)
היי גם אני אשמח להחליף את הקמח לכוסמין או חיטה מלאה, אשמח לדעת יחסי המרה?
הי, רוצה להכין את העוגה לילדים, האם ניתן לוותר על הסוכר או להפחית?
תודה
עוגה פגז, יצאה מושלמת והפכה להיות גם העוגה שלנו בבית כשיש בננות לרוב. תודה ענקית 💞🌷💞
היי רחלי,
יש לי רק 2 בננות.
האם אפשר להכין את העוגה עם 2 בננות בלבד?
או שלשנות משהו בכמויות?
יצא לי מאד נוזלי באמצע… הוספתי עוד כמה דק’ אפייה אבל זה לא כל כך עזר…
כנראה הוצאת מהתנור לפני הזמן. פעם הבאה מוציאים, מכניסים קיסם במרכז העוגה ואם זה נוזלי באמצע מכניסים שוב לתנור מיד.
אם חיכית עם העוגה בחוץ ורק אחר כך הכנסת זה כבר לא יעצור לצערי.
מזה משיישים?
היי רחלי,
יש לי רק 2 בננות, האם עדיין ניתן לעשות? אם כן, צריך לשנות כמויות?
תודה!
יצא מאוד טעים- תודה על המתכון 🙂
קצצתי את השוקולד קצת יותר דק, הפחתתי לחצי כוס סוכר,
הוספתי קוקוס טחון לבליה ומלמעלה פזרתי אגוזי מלך קצוצים.
– עלה ממש יפה בעלייה והעוגה נימוחה, מאוזנת מבחינת מתיקות וממש כיפית עם קפה 🙂
שבת שלום 3>
וואו. החלפתי את ממרח השוקולד בחמאת בוטנים לגרסה פרווה(לא רציתי לקנות במיוחד ממרח שוקולד פרווה) ישר הלכתי לשתף את החברות
העוגה יצאה ממש טעימה תודה!
לכל מי שהעוגה יצאה במרכז נוזלית- כל אחד צריך להכיר את התנור שלו, אצלי לקח הרבה יותר מ30-40 דקות כמו שרשום במתכון ואפילו הורדתי טמפ’ ל160 כדי לודא שהעוגה נאפית מבפנים. נראה לי לקח בסוף 50 דקות עד שהעוגה נאפתה לחלוטין.
כל עוגה שיש בה מסה כבדה צריכה בדרך כלל יותר זמן ופחות טמפרטורה.
הורדתי את כמות הסוכר לחצי כוס והשתמשתי בקמח מלא 80 אחוז ויצא פצצה ועדיין מתוק.
תודה על המתכון!
מקסימה, איזה טיפים נהדרים. ונכונים.
תודה גדולה
הכנתי גם יצא חמוד – וואלה בשביל עוגה בוחשה? זה קצת טרחה. לא תמיד יש בננות רכות בסופר.. ולגבי שוקלד עכשיו להתחיל לפורר? זו התעסקות. גם את הבננה לרסק זו העתסקות. אבל טעימה כן היא טעימה. שווה את ההשקעה – וואלה מקווה שכן – יצא חמוד
תקשיבי שרי יש לך עיצות נהדרות!! אאמץ זאת
חחח איזה תגובה מצחיקה…
אם למעוך בננות ולחתוך קוביות שוקולד זו טרחה או התעסקות מבחינתך, מציעה לך להיכנס לסופר ולבחור אחלה עוגת הבית
אווו שרי עיצה נהדרתתתתתתת מאמצת בחום! גיסיתי אוכל רק קמח מלא. אז נכס. וכן.. העוגה הרבה יותר מחצי שעה.. איפה באמת חמישים דקותתתתתתתתתת
יצא מעולה!תודה!
באהבה רבה. שמחה שאהבת.
היי,
המתכונים שלך מעולים ומרחיבים לי את מגוון האוכל הטעים!!
לגבי עוגת הבננות, האם אפשר לוותר על הממרח נוטלה או שחובה להכניס ממרח כלשהו? רוצה להכין מהמצרכים שיש לי בבית ולא לחכות לקניה הבאה.. תודה רבה!
יצאה מעולה, רכה וטעימה.
תודה על המתכון
הכנתי גם יצא חמוד – וואלה בשביל עוגה בוחשה? זה קצת טרחה. לא תמיד יש בננות רכות בסופר.. ולגבי שוקלד עכשיו להתחיל לפורר? זו התעסקות. גם את הבננה לרסק זו העתסקות. אבל טעימה כן היא טעימה. שווה את ההשקעה – וואלה מקווה שכן – יצא חמוד
חוזרת לעוגה הזו שוב ושוב ושוב….
אפשר להקפיא את העוגה?
ואו!!!! איזו עוגה משגעת❤️ תודה ענקית
חחח איזה תגובה מצחיקה…
אם למעוך בננות ולחתוך קוביות שוקולד זו טרחה או התעסקות מבחינתך, מציעה לך להיכנס לסופר ולבחור אחלה עוגת הבית
מכינה פעם שלישית בדיוק כמו שרשום ויצא מדהיםםםםםםם
מכינה את העוגה הזו כל כמו שבועות כי היא מושלמת בטירוף!
היום בטעות שחכתי לשים ביצים אז למישהי קרתה את אותה הבעיה שתדע שהיא עדיין יוצאת מעולה! 🙂
תודה קרוטית 😘