עוגת שוקולד למכורים בלבד

Posted on

מצרכים לתבנית גבוהה בגודל 20 או 22:
2 ביצים L
1/2 כוס (120 מ”ל) שמן צמחי
1 כוס (240 מ”ל) ריוויון או שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל איכותית
1 ו-1/2 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
1 ו-3/4 כוסות (220 גרם) קמח לבן
3/4 כוס (60 גרם) קקאו
כפית אבקת אפייה
כף סודה לשתייה
כוס (240 מ”ל) מים רותחים

לשכבה הפנימית (לבחירתכם אחת מהאופציות):
1. ממרח נוטלה + 15 דובדבני אמרנה (כולל המיץ)
2. קצפת + 10 תותים חתוכים לפרוסות
3. ממרח חלבה + שערות חלבה שוקולד
4. ממרח חמאת בוטנים + בוטנים מסוכרים

לציפוי קרם חמאה ושוקולד:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חשוב שתהיה רכה אבל לא מומסת
2 כוסות (240 גרם) אבקת סוכר
50 גרם (1/2 כוס) קקאו
50 מ”ל שמנת מתוקה

לגנאש מבריק מעל:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, ריוויון ווניל וטורפים היטב.
– מוסיפים סוכר וטורפים עד שנוצרת תערובת אחידה והומוגנית.
– מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים.
– מוסיפים את המים הרותחים וטורפים עד שהבלילה אחידה. בהתחלה זה יראה מוזר כי המים יצופו מסביב אבל אחרי 2 דקות זה מסתדר. וזה בסדר גמור אם הבלילה נוזלית.
– מעבירים את בלילת העוגה לתבנית משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית ואופים במשך 45-60 דקות תלוי מאוד בגודל התבנית שבחרתם. הכי טוב לבדוק אם העוגה קפיצית וקיסם שמוחדר לתוכה יוצא נקי.
– מצננים היטב, עדיף במקרר, כדי שיהיה קל לפרוס אותה.
–  פורסים את העוגה ל-2 או 3 שכבות, לפי בחירתכם, ומזלפים מעל השכבה הפתוחה מיץ דובדבני אמרנה. מורחים נוטלה ומניחים מעל חצאי דובדבנים. אם רוצים להשתמש בקצפת ותותים, מניחים את הקצפת על השכבה הפתוחה ומעליה מניחים בצורה חופפת פרוסות תותים. סוגרים את העוגה.
מכינים ציפוי: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים על מהירות גבוהה את החמאה הרכה עד שהיא נעשת בהירה ואוורירית, בערך 5 דקות. חשוב מדי פעם לעצור את פעולת המיקסר ובעזרת לקקן לשחרר את החמאה שנדבקת לדפנות. מוסיפים אבקת סוכר וקקאו וממשיכים להקציף במשך 3 דקות. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים במשך 2 דקות על מהירות גבוהה.
– מצפים את העוגה ב-1/2 מכמות קרם החמאה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות. מצפים שוב את העוגה בציפוי שנותר ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות או עד שמצפים עם הגנאש המבריק.
גנאש מבריק: בקערה קטנה שמתאימה למיקרו שמים את השמנת והשוקולד וממיסים במיקרו במשך 50 שניות, מערבבים היטב עד שנוצר גנאש מבריק.
– מצפים את העוגה בחלק העליון ומאפשרים לגנאש לזלוג הצידה לדפנות.
– מקשטים בחטיפי שוקולד שאוהבים ושומרים במקרר עד להגשה (מומלץ להגיש אחרי שהעוגה הייתה מחוץ למקרר לפחות רבע שעה).

עוגת שוקולד לימי הולדת
מחביאה בתוכה נוטלה ודובדבני אמרנה

הערות חשובות
– במקום שוקולד מריר לגנאש אפשר להשתמש בשוקולד חלב.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לבלילת העוגה 4-5 כפות ליקר דובדבנים.
– לגרסת פרווה מחליפים את הריוויון בקרם קוקוס ומוסיפים כף מיץ לימון גם בגנאש מחליפים את השמנת בקרם קוקוס (מעל 17% שומן). לגבי הציפוי, אפשר לוותר עליו או להחליף את החמאה בשמן קוקוס (רק בחורף) או מחמאה.

12 תגובות

  1. סיוון says:

    טוב אני עפה פה!

    הבלוג שלך מהמם, המתכונים נראים נהדרים (בסופ”ש מתכוונת לנסות!) וממש כיף פה.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  2. גיא says:

    פשוט עוגה מדהימה לקבל ליום הולדת. היופי שלה משמח. השוקולד שמעטר את הצדדים עשיר והר המתוקים המוזהב בהחלט מפואר.
    גילוי נאות: קיבלתי ממך את העוגה ליום ההולדת שלי וזה היה כיף בלב פיתוי לראות ותענוג לאכול.

    1. רחלי קרוט says:

      הכי מגיע לך בעולם <3

  3. לירון says:

    כמה גבוהה צריכה להיות התבנית?

  4. יוחנה says:

    איך אפשר לשנות את הציפוי חמאה ושוקולד שיהיה בצבע לבן?(משוקולד לבן איכשהו במקום או משהו דומה)

  5. לימור says:

    היי,
    כמה זמן אפשר להחזיק את העוגה במקרר? להכין יומיים לפני זה בסדר?

  6. נטלי נבון says:

    רחלי אני מתה על הבלוג שלך!
    בתור טבעונית ממש כיף לראות שיש מגוון אופציות לכל מתכון!!
    רציתי לשאול איך מומלץ לפרוס את העוגה בשביל הציפוי של השכבה הפנימית.

  7. רחל לנציאנו says:

    הי
    האם אפשר להחליף את הנוטלה בקרם שוקולד אחר?

  8. בני says:

    ערב כחול עמוק עם העוגה המהממת.

  9. אלי says:

    היי,
    באיזה טמפרטורה לאפות את העוגה?

  10. לימור says:

    בדיוק מכינה את העוגה אבל לא כתוב באיזו טמפרטורה לאפות… מנסה 170. מקווה שיהיה בסדר.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend