אתם מכירים את העוגות האלה שגם ביום שאחרי הן רכות ונהדרות? אז העוגה הזאת היא בדיוק מסוג העוגות האלה. היא רכה ומדיפה ניחוח של קוקוס ולמרות שיש בה שוקולד לבן המתיקות שלה מאוזנת בזכות אגוזי הלוז והקוקוס.
אני עיטרתי אותה מעל עם רוטב שוקולד שמתייצב אחרי כמה דקות ואפשר גם לשדרג ולהוסיף עוד אקסטרה שוקולד קצוץ לבלילה עצמה כדי לקבל הפתעות שוקולד גם בפנים.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
עוגת רפאלו
מצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
160 מ”ל (2/3 כוס) קרם קוקוס
50 גרם (1/4 כוס) שמן
140 גרם (1 כוס) קמח
50 גרם (1/2 כוס) קוקוס לבן
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזי לוז, קלויים
לציפוי מעל:
100 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס קרם קוקוס
5 כפות קוקוס לבן או קוקוס מקורמל קלוי (קונים בחנויות תבלינים)
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
– בקערה בינונית שמים ביצים, סוכר, קרם קוקוס ושמן וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח, קוקוס ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע.
– קוצצים גס את אגוזי הלוז ומוסיפים לבלילה. מערבבים מעט.
– מעבירים את הבלילה לתבנית, עד 3/4 גובה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. אם נשארה לכם בלילה כי התבנית קצת יותר קטנה אפשר לאפות במנז’טים של קאפקייקס.
– בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד לבן וקרם קוקוס עד שנוצר רוטב לבן מבריק וחלק. מניחים בצד.
– קולים במחבת את הקוקוס של הציפוי עד שהוא מזהיב. תשארו ליד המחבת ותערבבו כדי שזה לא ישרף. אם משתמשים בקוקוס קלוי ומקורמל כמובן שאין צורך לקלות.
– כשהעוגה מוכנה, מערבבים את השוקולד המומס עם הקוקוס הקלוי ושופכים על העוגה.
– אפשר להגיש אותה חמימה או להמתין שתצטנן. שומרים בחוץ בשקית או בתוך קופסה סגורה.
הערות ושדרוגים
– בעקרון לולא השוקולד הלבן מדובר בעוגה פרווה אז אם אתם רוצים אותה כזאת, אפשר להמיר את השוקולד הלבן בשוקולד מריר (אבל אז היא לא תהיה מאה אחוז רפאלו) או להשתמשת בשוקולד לבן פרווה.
– הציפוי למעלה מאוד חשוב כאן אז אל תוותרו עליו.
– מי שלא אוהב, אפשר לוותר על אגוזי הלוז או להמיר אותם בפקאנים.
– אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן בכמות זהה או להמיר חצי מהכמות בקמח כוסמין מלא. במקרה של מלא מומלץ להוסיף עוד 2-3 כפות קרם קוקוס לבלילה.
– במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בחלב קוקוס אם כי הטעם קצת פחות עשיר.
נראה טעים באופן מיוחד, לצערי לא יכולה להשתמש בקרם קוקוס או חלב קוקוס בגלל אחוזי השומן הגבוהים. יש אפשרות להשתמש בתחליף אחר?
צהריים טובים רחלי, האם הכוונה לאגוזי לוז שקונים מוכנים כפיצוחים או לקנות טבעיים ולקלות ?? אשמח לתשובתך, ניראת סוףףף
היי רחלי! המתכון אש! אצלי יצא פחות יפה עם הציפוי. נראה לי קשור לזה שהייתי צריכה לתת לציפןי להתקרר לפני המריחה ואולי עדיף לפזר את הקוקוס הקליט מעל ושלא יהיה בתוך התערובת…
היי האם אני יכולה לעשות כמות כפולה ולאפות בתבנית פלא?
עם איזה תבנית אינגליש קייק את משתמשת? נראית יפההה!
אני רואה שאת לא עונה לתגובות אך אשמח שתעני לי בכל אופן.
תודה ומחכה לתגובה!!
מה זה קרם קוקוס? תודה
מניחה שילך גם שקדים? ברפאלו יש שקד בפנים
ילך מצוין. כל אגוז יעבוד פה נהדר רק מומלץ לקלות אותו קודם ולקצוץ גס
עם איזה תבנית אינגליש קייק את משתמשת? נראית יפההה!
אני רואה שאת לא עונה לתגובות אך אשמח שתעני לי בכל אופן.
תודה ומחכה לתגובה!
אני הוספתי חצי כוס שוקולד לבן פצפוצים ויצא טעים יותר.
לתערובת,או לציפוי?
סליחה רחלי אבל אצלי לא עפו על העוגה.
העוגה עצמה טעימה אבל כדאי לציין שצריך לחכות שתתקרר לפני ששמים את הקרם. שמתי מיד אחרי ההוצאה מהתנור והקרם כמעט ולא התקשה, וגם נזל לפינות התבנית (במקום להשאר רק למעלה ולהתגבש כמו אצלך).
היי, מדובר בתבנית אינגליש 30 ס”מ?
תגידי אני יכולה לעשות כמות כפולה ויצא לי טוב
היי רחלי עשיתי את העוגה והיא טעימה ממש אך הציפוי למעלה לא תפס .. חיכיתי שהעוגה וגם הציפוי לא יהיו חמים מידי כדי שזה לא ינזל לצדדים ולא יתפס על הלמעלה כמו שקרה להרבה מפה אך גם כשחיכיתי נזל לצדדים ולא נתפס כמו שאצלך תפס .. מה היית ממליצה לי לעשות כדי שזה לא יקרה להבא ?
היי שלום רחלי..
למה את לא עונה לתגובות ?
זה לא מכבד..