האמת היא, שממש ממש הופתעתי כשטעמתי את העוגה הזאת לראשונה. הייתה לי תחושה שתתקבל עוגה יבשה בגלל הקוקוס אבל נהפוכו. העוגה יצאה רכה, מלאה בנקודות מתוקות ורכות של שוקולד ועם ריח נפלא של קוקוס ושקדים.
אתם יכולים להכין אותה לפסח, והיא לגמרי תקצור מלא מחמאות בערב חג ובחול המועד, אבל היא תהיה מושלמת גם במהלך השנה כעוגה נטולת גלוטן.
ואגב, מתחילה היום הנחה סופר סופר שווה, רק לכמה ימים, על המיקסרים של קיצ’נאייד. לי יש את המיקסר הזה כבר למעלה מ-20 שנה ואני מאוהבת בו. אז מה מקבלים? גם 10% הנחה וגם בלנדר של קיצ’נאייד מתנה! בחיי שזה אדיר ממש.
קוד הקופון הוא krutit והנה הלינק לרכישה: https://bit.ly/3Jngvlw
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
עוגת קוקוס, שקדים ושוקולד כשרה לפסח (ופרווה)
מצרכים:
6 ביצים L, מופרדות לחלבונים וחלמונים
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל איכותית
70 גרם (1/3 כוס) כוס שמן
100 גרם (1 כוס) קוקוס לבן
100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק (קמח/אבקת שקדים)
200 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
120 מ”ל (1/2 כוס) קרם קוקוס או שמנת מתוקה
אופן הכנה:
– מחממים תנור לחום עליון תחתון על 170 מעלות ומשמנים היטב 2 תבניות אינגליש קייק. מומלץ לשים בפנים, בתחתית התבנית, פס של נייר אפייה לחילוץ נוח יותר.
– קוצצים את השוקולד של העוגה לצ’אנקים בינוניים. נגיד כל קוביית שוקולד בערך ל-4 מבחינת הגודל. מניחים בצד.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים חלבונים (הלבן של הביצים) וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה.
– מוסיפים חלמונים (הצהוב של הביצים), שמן ותמצית וניל וממשיכים להקציף, על מהירות בינונית, במשך דקה ולא יותר.
– מוסיפים קוקוס ואבקת/קמח שקדים ומערבלים על מהירות איטית-בינונית עד שהשקדים נטמעים ולא יותר. אתם לא רוצים להוריד פה את הנפח של הבלילה אחרת תצא עוגה דחוסה.
– מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומקפלים בעדינות פנימה עם לקקן.
– מעבירים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש (כמות זהה בכל תבנית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, חום עליון תחתון, במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה זהובה יפה למעלה.
– כשהעוגה יוצאת מהתנור נותנים לה טיפה להצטנן, וכן – היא יורדת קצת במרכז וזה בסדר, ומכינים בינתיים את הציפוי.
– בקערה בינונית שמים שוקולד (קוצצים גס או שוברים לקוביות) ומוסיפים קרם קוקוס או שמנת מתוקה. ממיסים במיקרו עד לקבלת רוטב שוקולד חלק.
– שופכים את השוקולד על 2 העוגות בצורה שווה. שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב.
הערות ושדרוגים
– לעוגה יציבה יותר אפשר להוסיף 1 כפית אבקת אפייה בזמן הוספת הקוקוס והשקדים אבל ממש לא חובה. העוגה יוצאת נפלא גם בלי. שימו לב: בפסח צריך להיות כתוב שאבקת האפייה כשרה לפסח. בשאר ימות השנה כמובן שאין בעיה.
– במקום קוקוס אפשר 2 שקדים טחונים (קמח שקדים) בכמות של 200 גרם סה”כ. כנ”ל רק קוקוס.
– במקום שוקולד מריר אפשר שוקולד חלב אבל אז העוגה תהיה חלבית.
– במקום לאפות ב-2 תבניות אינגליש אפשר לאפות בתבנית 20X30 או 22 עגולה.
– ממליצה לכם בחום לא לוותר על ציפוי השוקולד למעלה.
– ממש ממליצה לא להשתמש פה בשוקולד צ’יפס אלא טבלת שוקולד שקוצצים כי ככה יתגלו צ’אנקים גדולים וקטנים של שוקולד בעוגה.
– המתכון בשיתוף ניופאן.
בול לטעמי! תודה ענקית על המתכון! ננסה בפסח בעזרת השם…❤
היי (; אני עם סכרת היריון יש רעיון במה להמיר את הכוס סוכר? אולי אפשרי במייפל?
הכנתי את העוגה, יצא עסיסי וטעים מאוד.
תודה רבה 😊
עוגה נהדרת. קלילה ועדינה וטעימה כל כך. תודה רבה.
באהבה רבה. כיף שאהבת.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
האם ניתן להקפיא את העוגה?