עוגת פרג ושוקולד רכה וטעימה בטירוף

Posted on
עוגת פרג ושוקולד

עוגת הפרג הכי טעימה שתאכלו. רכה בטירוף, קלה להכנה ואהובה גם על כאלה שלא אוהבים פרג.

אתם יכולים להכין אותה בגרסת פרווה עם מיץ תפוזים במקום שמנת ואפשר להכין אותה בתבנית אינגליש קייק (המתכון כאן הוא ל-2 תבניות כאלה), בתבנית עגולה או בתור קאפקייקס שאפשר לתת מתנה בתוך משלוח מנות.

מחכה לראות איך יצא לכם <3

עוגת פרג ושוקולד
omg! היא באמת מושלמת ברמות

עוגת פרג ושוקולד

מצרכים (ל-2 עוגות אינגליש קייק או עוגה עגולה בגודל 24):
3 ביצים L
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס שמן (מכל סוג שיש בבית)
1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט או אשל או שמנת מתוקה או חלב או מיץ תפוזים
קליפה מגורדת דק מתפוז אחד – לא חובה
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס פרג טחון (תבקשו מהחנות שיטחנו לכם במקום)
100 גרם שוקולד מריר

לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה
2 כפיות שמן

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים במשך 10 דקות על מהירות בינונית-גבוהה עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. סבלנות בשלב הזה, אתם רוצים קציפה גבוהה ובהירה.
– מוסיפים שמן ושמנת חמוצה ומקציפים עוד דקה (ולא יותר מזה).
– מוסיפים גרידת תפוז, קמח, אבקת אפייה ופרג ומערבבים עם לקקן או כף. עד שהתערובת אחידה ואין גושי קמח. אני מפעילה את המקציף של המיקסר לחצי דקה רק כדי להתחיל את פעולת הערבול ואז ממשיכה עם לקקן. המטרה היא לא לערבב יותר מדי כדי לא להוריד לגמרי את הנפח ומצד שני חייבים תערובת אחידה בלי קמח.
– קוצצים את השוקולד דק (או משתמשים בשוקולד צ’יפס) ומוסיפים לבלילה. מערבבים בעדינות.
– מעבירים לתבניות משומנות. הבלילה צריכה להגיע עד ל-3/4 גובה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה מאוד למעלה.
– בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
– מחכים 10 דקות אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור ושופכים מעל השוקולד, מיישרים מעט וזוללים.

עוגת פרג ושוקולד
אתם קולטים כמה היא רכה, שוקולדית ומלאה בנקודות קטנות של פרג?

הערות ושדרוגים
– שומרים את העוגה מחוץ למקרר, עטופה בניילון.
– אם נשארת לכם בלילה פשוט תעבירו לתבנית שקעים עם מנז’טים.
– אפשר להכין את הציפוי גם עם שוקולד חלב.
– תקפידו לקנות פרגן שנטחן במקום כדי שלא יהיה לו טעם עבש או מריר.
– במקום שמן רגיל אפשר לשים שמן קוקוס.
– רוצים לשדרג? מוסיפים 1/2 כוס קוקוס לבן.

60 תגובות

  1. איריס לוי says:

    בוקרטוב ושבוע טוב
    העוגה נראית מדהימה. רק כמה זה כוס פרג טחון בגרמים? (לא יודעת לעבוד בלי משקל) סורי.
    תודה

    1. ש says:

      100 גרם

      1. רפאלה says:

        אוי שמתי 200 גרם ,בתנור כרגע מקווה שלא הרסתי עם כמות כפולה של פרג

    2. דינה says:

      אפשר להקפיא

    3. חביבה says:

      היי אם אני שמה מיץ תפוזים או חלב במקום שמנת חמצוצה אז,מה הכמות?

    4. בן בן נתן says:

      חחח הכי פלוץ שיצא . “לא יודעת לעבוד בלי גרמים”, בכל מטבח יש כוס . שימי כוס כל המשקל , תאפסי ,? שימי פרג בתוכה , תגידי לנו כמה יצא.

      העוגה יצאה מצויין וטעימה .
      הוספתי צ’יה וקינואה .
      שבוע נפלא.

  2. עדן says:

    היי, קודם כל תודה על המתכון, שאלה: אפשר להשתמש בכוס חד פעמי של שתיה קרה? זה שווה ערך לגביע?

  3. מאיה says:

    העוגה נהדרת! אוורירית וטעם הפרג עדין מאד

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3

      1. Galiy Dvash says:

        היי רחלי תוכלי בבקשה לרשום כמויות בגרמים הכוס מדידה נשברה לי וחייבת להשתמש במשקל וגם לדעת באיזה גודל כוס את משתמשת? מה זה כוס סוכר כוס חד פעמי גדולה או קטנה או כוס זכוכית 240 מיל או פחות. רוצה להכין עכשיו אשמח בתגובה מהירה.. תודה רבה ויום מבורך. 😊

      2. גלי says:

        אפיתי פעם ראשונה יצאה רכה וטעימה בעלי לא אוהבת פרג ולא הפסיק לומר כמה טעימה שאכין אותו הדבר תודה על מתכון מושלם ♥

      3. נעמה says:

        מצטרפת להמלצות , יצאה מאוד טעימה

  4. זהר says:

    יצא טעים מאוד!! רק אצלי יצאה די לבנה (עם נקודות פרג ונקודות שוקולד).. איך היא אמורה לצאת כהה כל כך כמו בתמונה אם אין מה שיתן צבע?

    1. רחלי קרוט says:

      ושמת מספיק פרג?
      לפעמים גם השוקולד צובע אותה, מאוד תלוי אם קצצת דק ואיזה סוג שוקולד השתמשת.

      1. רמי says:

        אפיתי את העוגה לפי כל ההוראות,והיא יצאה טפלה חסרת טעם.

    2. אירה says:

      העוגה יצאה סוף הדרך! השתמשתי בשמן קוקוס – מומלץ בחום. המון תודה על המתכון הנהדר!

  5. חוה says:

    העוגה נהדרת!
    טעימה מאוד ואוורירית.

    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

  6. שני says:

    היי
    נראה מעולה, אפשר חמאה במקום שמן?

  7. יעל סגל says:

    כוס וחצי קמח, זו הכמות?
    מוודאה כי במתכונים אחרים של עוגות פרג שאני מכירה יש הרבה פחות קמח

  8. דנה says:

    הי, מה מטרת השמן ששמים בגאנאש למעלה?

  9. אורית says:

    הי!
    כמה מיץ תפוזים? כוס או כמות כמו של גביע שמנת/יוגורט?

  10. מגי says:

    יצא מעולה! ממש טעים! תודה

  11. אירנה says:

    במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים ?

  12. אור says:

    היי
    יש לי פרג שישב יחסית הרבה זמן במקפיא , יהיה טוב להשתמש בו?

  13. מיכל says:

    העוגה יצאה מעולה פשוט טעימה. לכבוד שבת קודש.
    השתמשתי בקמח כוסמין ושמן קוקוס. יצאה מעלפת.

  14. מיכל says:

    תודה רבה.

  15. חגית says:

    היי רחלי. אם אני מוסיפה חצי כוס קוקוס זה בא בנוסף לכוס וחצי קמח או במקום החצי כוס?

    1. עליזה says:

      גם אני רוצה לדעת (:

  16. מילי says:

    אם אין הפרדת ביצים
    איך תהיה הקצפה?
    לא יצא לי שום קצף בהיר ותפוח…!

  17. Hadas ben avi says:

    התחכמתי ועשיתי עם פרג מהסופר, יצא דוחה!!!! מר ולא אכיל. חבל על הזמן והכסף, להכין רק עם פרג טרי!

  18. רמי says:

    אפיתי את העוגה לפי כל ההוראות,והיא יצאה טפלה חסרת טעם.

  19. טלי says:

    היי, נראה מעולה. כמה מיץ תפוזים לשים במקום המיכל של השמנת מתוקה?

    1. רחלי קרוט says:

      אותה כמות

  20. דורן says:

    הכנתי במדויק לפי ההוראות. יצאה עוגה נחמדה, אבל נטולת כל טעם של פרג. סתם עוגה ליד הקפה. השתמשתי בפרג טרי שטחנתי בבית ובכל זאת העוגה יצאה לא כמו שציפיתי.

  21. סמדמד says:

    היוש
    כמה זמן לאפות במנג’טים?

  22. תאיר says:

    היי איך יהיה קצף אם לא מפרידים את הביצים

  23. מירב says:

    עוגה מעולה. השתמשתי בשמן קוקוס והוספתי 100 גרם פקאנים קלויים.

  24. יפעת says:

    היי. אפשר להקפיא את העוגה ? לפני ששמים את השוקולד כמובן.

  25. סימה says:

    היי…אני רואה שאין תשובות לשאלות…כוס פרג זה 200 גר ולא 100 גר’
    אשמח לתשובה

    1. רחלי קרוט says:

      כוס פרג זה בערך 80 גרם. אפשר לשים גם 100.

  26. מ. says:

    האם ניתן לוותר על 100 גרם שוקולד מריר בבלילה של העוגה? אין לי..
    והאם זה יהיה בסדר לקחת שמנת צמחית פרווה או מיץ תפוזים על מנת שזה יהיה פרווה?

  27. בתאל says:

    עוגה מעולה!
    יצא מדהים וטעים!
    אני הוספתי עוד שוקולד מריר ועוד שמנת לגנאש לציפוי מלא יותר של שוקולד.
    תודה על המתכון🙂
    חבל שאני לא מצליחה להעלות תמונה

  28. טלי פישמן says:

    עוגה מעולה! קלה להכנה, רכה, ומאוד טעימה

  29. אבלין זוארץ says:

    וואו!!!
    הכנתי אותה עכשיו ולא התאפקתי וטעמתי.
    רכה טעימה ואוורירית.
    עשיתי פרווה הוספתי קוקוס ובלי גאנש ויצאה מעולה!!!
    תודה😋

  30. שלומית says:

    יצא מדהייים. תודה

  31. קלי says:

    הי רחלי האם אפשר להכין אותה ללא סוכר ? כלומר עם תחליף ״כמו סוכר״?
    תודה מראש

  32. ירון says:

    איך יצאה לך עוגייה בריבועים מתבנית של אינגליש קייק?

  33. חן says:

    אוף! יצאה יבשושית ודחוסה 🙁

  34. שיר says:

    היי רחלי,
    נראה טוב!
    האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל טחונה דק, במקום הקמח הלבן?
    תודה מראש, וחג שמח 🙂

  35. מעיין says:

    מה אפשר לשים במקום הקמח?

  36. מעיין says:

    מה אפשר לשים במקום הקמח לבן על מנת להתאים לפסח?

  37. חופית says:

    מכינה אותה ברגע זה! צריכה עזרה:)
    אין לי שמנת חמוצה (גביע) אז מהי הכמות ליוגורט/מיץ תפוזים/ שמנת מתוקה? כמה זה גביע?

  38. מירב says:

    יצאה לי עוגה דחוסה ויבשה, 35 ד בתנור

  39. טלי says:

    הי, שכחתי את הציפוי מרוב בישולים והעוגה כבר קרה. אפשר להכין עכשיו כשהיא כבר קרה?

  40. דוד says:

    היי,
    הכמות הספיקה לי לתבנית אחת של אינגליש [ חד”פ אלומניום},
    ועוד מעט קאפקייקס קטנים,
    חוץ מזה יצא מעולה !
    אפשר לוותר על הציפוי בהחלט היא טעימה כמו שהיא

  41. אילה says:

    אפשר להשתמש במיקסר ידני?

  42. אסתי says:

    נהדרת. מאד טעימה ואוורירית. תודה.

  43. אפרת says:

    וואוו!! וואוו!! וואוו!! פשוט אליפות!! יצאו לי 2 עוגות גבוהות ואוויריות וטעימות!! ואיזה ריח יש בכל הבית!! אין לתאר!! תודה מקרב לב!!
    אגב, טחנתי את הפרג במטחנת הקפה מספר דקות לפני שהכנתי את העוגה…

  44. שרה says:

    היי ותודה על המתכון
    כתבת שאפשר להשתמש בכל שמן שיש בבית. ניסיתי עם שמן 20/50 שהגרוש שלי השאיר אבל יצא מאוד לא טעים…
    אני חושבת שלא כדאי כל שמן

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend