עוגת משמשים הפוכה רכה בטירוף (פרווה)

Posted on

הרשו לי להתחיל את הפוסט הזה עם וידוי קטן.

האמת היא, שבכלל לא התכוונתי לספר לכם על הבושות שעשיתי אבל לא יכולתי להתאפק.

בקיצור, שומעים, אל תגלו, אבל תציצו רגע בתמונה של העוגה כאן למעלה ולמטה, נכון שהמשמשים (המשומרים) ממש יפים וכתומים? אז המממ… אתמול הסתבר לי, אחרי שקפצתי לסופר כדי לבדוק באיזה חברת שימורים השתמשתי, שאלה בכלל אפרסקים!

נכון שאתם עדיין מחבבים אותי וסומכים עלי בנוגע למתכונים גם אם הכנתי עוגת אפרסקים וקראתי לה עוגת משמשים? מה שהכי הזוי בסיפור, שכמעט 30 איש טעמו מהעוגה באירוע משפחתי ואף אחד לא תיקן אותי ואמר “היי, אבל אלה אפרסקים בכלל”. בקיצור, עשיתי את הבושות שלי.

מצד שני, על הדרך גיליתי שאפרסקים עובדים כאן מדהים ובגלל הטעות הזו הכנתי למחרת את העוגה שוב, הפעם עם משמשים (גם טריים וגם משומרים) כדי לוודא שהיא אכן עובדת גם איתם, והיא אכן עובדת ?

המסקנה? חוץ מזה שהבכתי את עצמי, שכל פרי רך יעבוד כאן. ממשמשים ואפרסקים ועד נקטרינות ואגסים. ולגבי טריים או משומרים – מאוד תלוי באיכות הפרי. לטעמי המשומרים יצאו טעימים יותר מהמשמשים הטריים בעיקר בגלל שאלה היו עדיין מעט בוסריים ולא מספיק מתוקים. אבל כמובן ששתי האופציות נהדרות, לכו על מה שהכי קל לכם להשיג.

ומילה לגבי המתכון, אם תתעלמו מכמות המילים הגדולה בשלבים (קצת חפרתי שם) בעצם כל מה שצריך זה להניח משמשים על התבנית, לערבב את מצרכי העוגה בקערה אחת, לשפוך על המשמשים וקדימה לתנור. זה לא צריך לקחת לכם יותר מ-10 דקות ותאמינו לי הכנתי אותה 4 פעמים ביומיים האחרונים.

טוב, אז עכשיו כשאתם יודעים את הסוד שלי, ולא תגלו אותו לאף אחד, אני אניח לכם לרוץ ולהכין את העוגה. מבטיחה לכם טעם מופלא וריח שיזכיר את סבא וסבתא, גם אם הם לא הכינו את העוגה הזאת.

עוגת משמשים הפוכה

מצרכים לחלק התחתון:
1 קופסת שימורים משמשים/אפרסקים בסירופ או 15-17 משמשים טריים
2 כפות שמן קוקוס – תחליפים בהערות
1 כף סוכר חום

לעוגה (תבנית מרובעת בגודל 20X20):
1/2 קופסה (200 מ”ל) קרם קוקוס – תחליפים בהערות
3 ביצים
קליפה מגורדת דק מלימון אחד
כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס (100 גרם) שמן צמחי
5-6 כפות סוכר לבן
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה

סירופ – למקרה שמשתמשים במשמשים טריים, אם משתמשים במשומרים אין צורך בסירופ הזה:
1/4 כוס מים
1 כף דבש/מייפל/סוכר חום
קליפה מגורדת דק מלימון אחד

אופן הכנה:
– משמנים היטב ובנדיבות את תחתית ודפנות התבנית עם שמן קוקוס. מפזרים שכבה אחידה של סוכר חום ומסדרים מעל את המשמשים בצמידות כאשר החלק השטוח כלפי מטה. אם משתמשים במשמשים משומרים, חשוב לשמור את הנוזל בצד ולא לזרוק.
– בקערה גדולה טורפים יחד את כל המצרכים פרט לקמח ולאבקת האפייה עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב.
– מעבירים את הבלילה לתבנית, מעל המשמשים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (ולא יותר בבקשה) במשך 40 דקות  ולאחר מכן מעבירים את התנור לחום תחתון בלבד למשך 5 דקות נוספות.
– מצננים בחוץ 10 דקות ורק אז הופכים לצלחת גדולה או תבנית הגשה. אם חלק מהמשמשים נתקעו בתבנית, פשוט מוצאים אותם ומחזירים אותם לשקע שנוצר בעוגה.
– בזמן שהעוגה מצטננת מעט מכינים את הסירופ להרטבת העוגה. כאן יש 2 אופציות, אם משתמשים במשמשים משומרים מרתיחים 1/2 כוס מהסירופ עד שהוא מצטמצם מעט. אפשר להוסיף לו גרידת לימון ואפשר גם קצת וניל או כפית סוכר. אם משתמשים במשמשים טריים, מרתיחים את מצרכי הסירופ (מים, מייפל, לימון) 5 דקות עד לרתיחה והסמכה קלה.
– לאחר שהופכים את העוגה מזלפים את הסירופ על הצד עם המשמשים ומתאפקים לא לאכול עד שהעוגה מתקררת מעט.

עוגת משמשים הפוכה
רכה גם ביום שאחרי

הערות ושדרוגים
– במקום שמן קוקוס אפשר להשתמש במחמאה או חמאה.
– במקום סוכר חום אפשר להשתמש בסוכר לבן.
– במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בשמנת מתוקה או שמנת חמוצה או גבינת שמנת.
– אפשר לשדרג את העוגה עם קליפה מגורדת דק מתפוז אחד (בנוסף ללימון).

38 תגובות

  1. נטלי says:

    יואו איך בא לי. היא נראית רכה ומושלמת!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה מותק! <3

      1. איזבל says:

        אפשר להחליף את השמן הצמחי?

  2. ליהי says:

    אפשר להשתמש בקמח מלא או כוסמין ?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף להמיר רק חצי ובעדיפות לכוסמין.

  3. פיית העוגיות says:

    הרגת עם התמונה! נראה טעיםםםם, הכי עוגה של ילדות

    1. רחלי קרוט says:

      תודה אהובה. ממך זה הכי מחמאה <3

      1. עדי says:

        נראה מעולה,הולכת לנסות
        הערה קטנה: ממליצה להגדיל את הפונט במובייל זה ממש קטן

  4. חן says:

    היי רחלי, אותם כמויות יתאימו לתבנית עכולה עם חור בקוטר 24?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

  5. שני says:

    הי רחלי, אם אני ממירה את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה / חמוצה – הכמות צריכה להיות 200 מ”ל?
    תודה 🙂

  6. שני says:

    עכשיו בתנור…מחכה;)..תודה על המתכון!

    1. רחלי קרוט says:

      איך יצא?

      1. סיון אביטל says:

        האם גודל התבנית שרשום נכון? 20*20? יצא לי מאוד דחוס ובמרכז לא נאפה 🙁

        1. רחלי קרוט says:

          דחיסות לא קשורה לגודל תבנית. שינית משהו במתכון? אם זה לא נאפה במרכז אז הוצאת את העוגה לפני הזמן.
          חשוב לבדוק שהיא מוכנה עם קיסם במרכז העוגה לפני שמוציאים כי התנורים עובדים קצת אחרת, תבניות מוליכות חום אחרת ויש כאלה שאופים במרכז התנור או למטה.

          כך או כך אם היא לא מוכנה במרכז פשוט פעם הבאה יותר זמן בתנור.

  7. ענבר says:

    היי רחלי,
    כמה שאלות קטנות…
    1. ניתן להמיר את הקמח+אבקת אפייה לקמח תופח? או שזה לא יתן אותה תוצאה?
    2. ניתן להקפיא? חשבתי אולי להפריד לכמה תבניות אינגליש קייק ולהקפיא מה שלא יאכל היום, מה דעתך?
    ואם כן לכמה תבניות יספיק לדעתך?
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      1. אפשר
      2. אפשר. ואז מומלץ להפשיר בטמפרטורת החדר ולתת לעוגה כמה דקות בתנור אחר כך כי היא מעולה כשהיא טיפה חמימה. יספיק בערך ל-2 תבניות אולי שלוש אם התבנית יותר קטנה

  8. שרה says:

    היי, שמנת מתוקה פרווה גם תופסת כאן? תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בהחלט

  9. מיכל says:

    הי,
    אפשר לערבב סוגי פירות? משמשים ושזיפים? פשוט זה מה שיש במקרר…

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי אפשר

  10. אורית says:

    יחד עם הסוכר החום הוספתי גם קינמון ועל זה הנחתי את המשמשים.כמו כן,כשהפכתי הזלפתי מלמעלה רק דבש בלי תוספת של מים וסוכר.

    בכל מקרה יצא מעולה וכמעט טרפתי את הכל לבד.

    תודה על המתכון

    1. רחלי קרוט says:

      רעיון ממש מעולה לזלף דבש. אימצתי 🙂 ותודה, שמחה שאהבת.

    2. אלינור says:

      מה הכמות חמאה ששמים במקום שמן קוקוס?

  11. אורלי says:

    היי רחלי,
    הכנתי עם אפרסקים משומרים ויצא טעים מאוד, אבל איכשהו חסר לי עוקץ… אולי הייתי צריכה לשים עוד קליפת לימון, אולי פחות וניל
    יש לך הצעות לפעם הבאה?

    1. רחלי קרוט says:

      תגדירי עוקץ 🙂
      אם את אוהבת יותר חמצמצות וטעמים קצת יותר חזקים אפשר לשים עוד קליפת לימון וגם קליפת תפוז.
      אבל מה שנותן טעם יותר דומיננטי ויותר בועט זה פירות טריים, ממליצה בחום בטח עכשיו כשהפירות מאוד מתוקים ומוצלחים.

  12. עדי says:

    הי,
    אם אני מחליפה לשמנת מתוקה הכמות היא 200 מ”ל?

  13. אורנה says:

    היי
    יצא מעולה ממליצה החלפתי הקרם קוקוס בשמנת מתוקה ובמקום שמן קוקוס מרחתי חמאה ויצא מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! שיהיה שבוע מצוין

  14. חלי says:

    היי..אני החלפתי את הקמח בקמח שקדים ובקמח אורז והשתמשתי באפרסקים משומרים ..הפכתי אותה וזילפתי את הרוטב מעל ..יצא ממש טעים!

  15. ריקי says:

    עכשיו זה בתנור…מחכה שיצא, שאלונת, ראיתי שמישהי פה הוסיפה קינמון ואני מאוד אוהבת אבל כבר הכנסתי לתנור אני אוכל לשים קצת אחרי שיצא מהתנור??

  16. יובל says:

    וואו. יצאה מושלמת! כל כך קלה להכנה! תודה 🙂

  17. יעל says:

    היי, העוגה נראית מעולה וחשבתי להכין. אין לי קרם קוקוס ואני צריכה שהעוגה תהיה פרווה. יש תחליף אחר אפשרי?

  18. איריס says:

    שאלה, אפשר אחרי שהופכים את העוגה לפזר שקדים מולבנים ולהכניס ל 2 דקות לגריל להשחמה?

  19. אסנת says:

    רוצה להכין אותה לשבת, עדיף לחמם קצת על הפלנטה לפני ההגשה ואז להפוך? ומתי את הסירופ?

  20. מאיה says:

    מה הכמות של החמאה ששמים במקום שמן קוקוס?

  21. שיינא says:

    שלום, האם אפשר להחליף את הקמח בעוגה ב״כרגיל״ (הקמח לפסח)? תודה

  22. משמש says:

    השארתי 10 דק אקסטרה
    לא השתמשתי בתחליפים אלא דייקתי
    ועדיין יצא לא אפוי במרכז
    באסה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend