עוגת מייפל בחושה עם שבילים של קינמון ופקאנים

Posted on

עות מייפל מדהימה! גבוהה, מעוטרת מסביב בשברי פקאנים ובפסים דקים שהם רמזים למה שמתחולל בתוכה – מערבולות ושבילים של קינמון, סוכר חום ופקאנים שבמהלך האפייה מתקרמלים ביחד עם הסוכר.

כל כך יפה וכל כך קלה להכנה שזה מדהים – רק לערבב את כל המצרכים, לעטר אותה בשבילי קינמון וקדימה לתנור. כמה דקות אחרי ותתקבל עוגת מייפל מהטובות שתאכלו – עם מייפל אמיתי שמחלחל פנימה ושומר עליה רכה ומתוקה גם יום ויומיים אחרי.

תראו כמה יפים שבילי הקינמון עם הפקאנים בפנים. נקודות של טעם וריח משכר

ושימו לב איך מעוגת מייפל בחושה הכי קלאסית ופשוטה היא הופכת לנסיכה בזכות שימוש בתבנית בבקה. כי לפעמים כל מה שצריך זה קצת לשנות והנה מתקבלת עוגה מיוחדת וחגיגית בלי הרבה מאמץ.

וכן, אין בעיה להכין את עוגת המייפל גם בתבנית אינגליש קייק קלאסית.

רק משנים את התבנית ותראו איך היא הופכת לנסיכה

– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

עוגת מייפל בחושה עם שבילים של קינמון ופקאנים

מצרכים לעוגה:
3 ביצים L
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (120 מ”ל) שמן
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לשבילים:
6 כפות סוכר חום כהה (או דמררה במידה ואין כהה)
1 כפית קינמון
100 גרם פקאנים טבעיים, קצוצים דק

וגם:
1/2 כוס מייפל אמיתי
40 גרם פקאנים טבעיים, קצוצים דק

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מערבבים בקערה קטנה את מצרכי השבילים (סוכר, קינמון ופקאנים).
– בקערה גדולה טורפים ביחד ביצים, שמנת, סוכר ושמן.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ווטורפים עד שהקמח נטמע.
– משמנים תבנית בבקה בשמן או חמאה ומפזרים את 50 גרם הפקאנים הקצוצים בתוך התבנית. מה שמצליח להדבק לדפנות מה טוב ומה שלא נופל למטה וזה בסדר.
– שופכים רבע מהבלילה לתבנית ומפזרים מעל רבע מתערובת הסוכר עם הקינמון והפקאנים. ממלאים שוב ברבע בלילה ושוב רבע סוכר, קינמון ופקאנים עד שמסיימים את כמות הבלילה והמילוי ומגיעים ל-3/4 גובה התבנית.
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– כשהעוגה עוד חמה מזלפים מעל מייפל ומניחים לה להתקרר מעט לפני שהופכים וזוללים.

הפקאנים מסביב גם מוסיפים קראנצ’יות ויופי אבל גם דואגים שהעוגה תשתחרר בקלות מהתבנית

הערות ושדרוגים
– במקום מייפל אפשר לזלף מעל דבש.
– רוצים לשדרג את עוגת המייפל? מוסיפים לבלילת העוגה כפית תמצית וניל איכותית ומעט אגוז מוסקט.
– אם אתם אוהבים טעם קינמוני מודגש אפשר להוסיף גם לבלילה 1/2 כפית קינמון.
– במקום פקאנים אפשר לשים אגוזי מלך, אגוזי לוז או פיסטוקים. רק חשוב שיהיו קצוצים די דק.
– ניתן להוסיף לתערובת המילוי של השבילים גם 1 כף קקאו איכותי. זה מוסיף טעם שוקולדי מאוד עדין ובעיקר צבע משגע לשבילים. פה בתמונה אגב זה ללא הקקאו.
– שימו לב שהבלילה של העוגה מושלמת גם ככה כעוגת וניל או קאפקייקס וניל רק אל תשכחו להוסיף לה כפית וניל.
– ניתן לאפות את עוגת המייפל גם ב-2 תבניות אינגליש קייק או בתבנית 22 או 24 (תצא קצת יותר נמוכה).

69 תגובות

  1. ענבל says:

    היי רחלי 😊 נראה מעולה! אפשר לטבען את העוגה לדעתך עם רסק תפוחים במקום ביצים? אם כן, באיזו כמות?
    תודה ⁦♥️⁩

    1. רחלי קרוט says:

      המממ שאלה מעולה. מודה שאני לא בטוחה כי לא ניסיתי. תיכף אתייעץ עם חברה טבעונית ♥

    2. שרית says:

      נראה לי שפשתן טחון מושרה במים , עושה את העבודה
      או להמיר ביצים בטחינה

    3. ניצה says:

      רחלי שלום,
      כבר כתבתי בעבר שאני מאוד נהנת מהמתכונים שלך ומהרעיונות המיוחדים שלך לשדרוג עוגות…
      יש לי שאלה שהיא בעניין העוגות הבחושות….מוסיפים את הקמח ומערבבים או מקציפים עד שהקמח נטמע וזאת על מנת לקבל מרקם אורירי ועוגה רכה…..לעיתים אני נתקלת בגושי קמח קטנים שנשארים , האם גושי הקמח האלה ייעלמו בעת האפיה ואם לא איך מתפטרים מהם? בעוגה הספציפית הזו זה לא קרה לי אבל זה קורה לי לעיתים בעוגות בחושות שהן נוזליות יותר. ממתינה לתשובתך, תודה, ניצה

      1. בר says:

        שלום, העוגה ממש טעימה.. הכנתי ב 2 אינגליש קייק…אך שכבת המייפל והפקאנים שקעה לתחתית, לא נוצר ציור יפה כמו בעוגה שלך… למה זה קרה?

    4. שרית says:

      עשיתי חצי מתכון באינגליש קייק. מעדן אחד רסק תפוחים לא ממותק, מעדן יוגורט אלטרנטיב לא ממותק- תחליף לביצה. מוסיפה כף חוץ וכפית סודה לשתייה ומגדילה בשליש את כמות אבקת האפייה בעוגה.
      העוגה יצאה רכה גבוהה ואוורירית.
      את החומץ מוסיפים אחרון ישר לפני ההכנסה לתבנית

  2. אופק says:

    נראה מושלםםם יצא טוב באינגליש 2 או תבנית עגולה 24?

    1. רחלי קרוט says:

      בול הגדלים האלה 🙂

      1. נופר says:

        אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה או יוגורט אולי? משהו עם פחות אחוזי שומן?

        1. עדי says:

          אני משתמשת ביוגורט (טבעי ללא תוספת סוכר) יוצא מעולה!

          1. ניצה אוסטרבך says:

            רחלי שלום,
            כבר כתבתי בעבר שאני מאוד נהנת מהמתכונים שלך ומהרעיונות המיוחדים שלך לשדרוג עוגות…
            יש לי שאלה שהיא בעניין העוגות הבחושות….מוסיפים את הקמח ומערבבים או מקציפים עד שהקמח נטמע וזאת על מנת לקבל מרקם אורירי ועוגה רכה…..לעיתים אני נתקלת בגושי קמח קטנים שנשארים , האם גושי הקמח האלה ייעלמו בעת האפיה ואם לא איך מתפטרים מהם? בעוגה הספציפית הזו זה לא קרה לי אבל זה קורה לי לעיתים בעוגות בחושות שהן נוזליות יותר. ממתינה לתשובתך, תודה, ניצה

          2. רחלי קרוט says:

            היי ניצה,
            אם מדובר בגושי קמח קטנים אין בעיה לאפות. אני אוהבת לסיים את ערבוב הבלילה עם מטרפה ואז רוב גושי הקמח נעלמים.
            בכל מקרה, כדי למזער את הסיכוי שיהיו בכלל גושי קמח אפשר לנפות את הקמח פנימה ואז זה מקטין את הסיכוי שיווצרו גושים.

            בהצלחה וחג שמח.

      2. טל says:

        איך היא יצאה לך כ”כ גבוהה? אפיתי בתבנית 24 עם חור באמצע, דומה מאד לשלך והיא יצאה ממש נמוכה! לא היתה מספיק בלילה כדי לפזר 2 שכבות סוכר. זה רק כוס וחצי קמח ו-3 ביצים! מעצבן ומאכזב, מה גם שתכננתי להגיש לאורחים.

        1. מעיין says:

          גם לי קרה בדיוק אותו הדבר!

          1. גלית says:

            ואוו הכנתי היום. עוגה מושלמת רכה ועדינה.

  3. נעמה says:

    הכי עוגה לשישי!
    לאיזה גודל תבנית היא תתאים, אם לא קוגלהוף?

    1. רחלי קרוט says:

      ♥ הכי לשישי
      2 תבניות אינגליש. ותודה ששאלת אני אוסיף את זה גם למתכון.

      1. תמר says:

        הי, יש טעות במתכון נראה לי, אין פרופורציה בין תערובת העוגה לתערובת הסוכר וקינמון, יוצאת מסה קטנה מאד, מבאס ממש

      2. מעיין says:

        עשיתי עם שני ילדים קטנים ויצאה מעולה!
        רציתי לשאול האם ניסית אותה עם קמח כוסמין?

      3. שטשנה says:

        ביזבוז של זמן וכסף. כמות הנוזלים גדולה מידי לכמות החומרים היבשים.

    2. לי says:

      נראה מדהים! אפשר להחליף פקאנים באגוזי מלךפ?

  4. שרית says:

    במה ניתן להמיר את השמנת או קרם קוקוס למי שאסור לו אחוזי שומן גבוהים?

    1. רחלי קרוט says:

      חלב מכל סוג שאוהבים. אפשר צמחי כמו שקדים או קוקוס ואפשר רגיל

  5. שקד says:

    כבר אחרי אפייה (יחי החוסר התאפקות), נראית מושלמת !

  6. חן says:

    הייי…אפשר להשתמש בשמנת צמחית במקום המתוקה כדי שיהיה פרווה??

  7. אלאא עבד אל קאדר says:

    נראה מעלף 🙂 !
    מה הגודל של כוס אחת? באיזה כוס את משתמשת?

  8. ליהי says:

    היי! אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן? באיזו כמות? והאם להוסיף אבקת אפייה? ובנוסף מה במקום סוכר לבן?

  9. אורלי says:

    נראה מעולה!! אפשר להחליף את המייפל בסילן? תודה

  10. תותית says:

    נראה וואוו! אפשר להחליף את הקמח בכוסמין מלא וסוכר קוקוס במקום שני סוגי הסוכר?

  11. מיכל says:

    הי:) במקום השמנת מתוקה אפשר להשתמש הקצפת צמחית כדי שיהיה פרווה?

  12. נחמה says:

    היי לא כתוב מה עושים עם ה40 גרם פקאנים שכתובים אחרי המייפל.. או שפיספסתי?
    מפזרים אחרי האפיה?

  13. רחל says:

    היי(: אם אני משתמשת בקרם קוקוס במקום שמנת אז לשים פחית שלמה ? תודה והעוגה נראית מדהים!!

  14. יפעת says:

    היי רחלי , האם אפשרי להשתמש בצנוברים בעוגה במקום פקאנים ? נראה לך שזה יכול לעבוד ?

  15. איטל says:

    הכמות המצויינת מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת ולא לשתים

    1. שיר says:

      גם לא יצא רק אחת

    2. מאיה ק says:

      העוגה נהדרת אבל גם לי יצאתבנית אינגליש אחת וחצי. והתבאסתי

  16. עמוס says:

    היי. האם אפשר במקום אגוזי פקאן לשים אגוזי מלך או קשיו? ואגב אני לא רואה במתכון סירופ מייפל למרות שאת קוראת לה עוגת מייפל בחושה.
    תודה

  17. מאיה ק says:

    שבת שלום! הכנתי , עוגה כייפית וטעימה. חילקתי בין 2 אינגליש קייק, לא יצאו גבוהות, כן טעימות ! תודה על המתכון!

  18. מאיה ק says:

    כתוב לשים בתחתית העוגה לפני שמוזגים פנימה את המלית

    1. זהבה says:

      היי רחלי:)
      במקום להשתמש ב3 ביצים L יכולה להשתמש ב4 בגודל M?

  19. מיכל says:

    האם יעבוד עם אגוזים טחונים ולא קצוצים?

  20. ליבנת says:

    יצאה מעולההההה. שכחתי לשים מייפל מעל אך כלל לא היה חסר. נזללה גם כך.. 😅

  21. לילך says:

    עוגה מצויינת! הכנתי עם קמח קוסמין ושקדים קצוצים

  22. מרים says:

    רחלי רציתי לציין שכל מתכון שלך יוצא בינגו
    אוהבת את האסטטיקה שלך ,
    כל הכבוד לך שנה טוב

  23. נטלי says:

    יש אלטרנטיבה מוכרת ל-לא גלוטן?

  24. זיו says:

    היי רחלי,
    האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח ואבקת אפייה…
    אם כן מה הכמות
    תודה מראש 😀

  25. יהושע says:

    היי,
    אפשר להחליף את השמנת בקצפת צמחית?
    העוגה נראית מעולה!!!

    1. ניצן says:

      מה הכוונה בשמנת מתוקה?
      שמנת להקצפה ההכוונה?

  26. ירדן יעקובי says:

    הכנתי אתמול 🙂 עוגה מעולה וקלה להכנה שקוצרת מחמאות !

  27. שירה says:

    גם חסרת כל יכולות אפיה כמוני, עשתה אותה פעמיים (פעם פקאנים ופעם אגוזי מלך) והיא יצאה מושלמת.
    תודה על המתכון

  28. יובל says:

    היי, האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה?

  29. חן says:

    היי רחלי, אם ממירים את השמנת בקרם קוקוס כמה מ”ל? האם פחית שלמה?

    1. גלי says:

      עמה קרם קוקוס, פחית שלמה??

  30. רינת says:

    עוגה מעולה ! יצא בול כמו בתמונה וטעים ממש.
    השתמשתי במייפל אורגני וטיפות נשארת מרירות בפה אחרי שאוכלים
    אבל זה לא הצליח להוריד מהטעם הנפלא

  31. מירב says:

    הכנתי את העוגה הזו פעמיים בתבנית כזו בדיוק והבלילה הגיעה בקושי לחצי הגובה…
    אני רוצה שהיא תצא גבוהה יותר, בכמה להכפיל את הכמויות?

  32. דנית says:

    עוגה מצויינת,אוהבת את המתכונים שלך

  33. היפה בנשים says:

    העוגה בתנור, חונכת את התבנית החדשה שלי😋 השכבות יצאו לי לא שוות בעליל וכל הפקאנים שמפזרים בהתחלה נפלו למטה😂
    זה לא פוגם בטעם נכון…?😜
    תודה לך על מתכון שמריח נפלא! מחכה לטעום!!

  34. טליה says:

    אפשר בלי אגוזי מלך/פקאנים בכלל?

  35. טל says:

    אחלה מתכון לעוגה בחושה קלה ורכה.
    הכנתי אותה כבר בכמה וריאציות של עוגת שייש (נוטלה, פיסטוק ושוקולד לבן, קקאו וכמובן שבילי קינמון..) והיא יוצאת מושלמת!!!

  36. לילך says:

    לדעתי יצאה מתוקה מידי. אפשר להפחית אפילו בחצי את כמות הסוכר אם יש גם מייפל שנספג בעוגה. וכמו שכתבו פה אחרות, משהו בכמויות לא מסתדר..

    1. רחלי קרוט says:

      זאת אחת העוגות שמכינים הכי הרבה בבלוג כך שהמתכון נבדק והוא מדויק 🙂 סוכר בעוגה הוא לא רק להמתקה אלא גם לייצוב שלה וללחות אז עדיף לא להמליץ להוריד סוכר בחצי כי אז העוגה לא תצא טוב.

      1. עפרי says:

        היי רחלי המתכון נראה מדהים!:)
        רק שבפועל אין מספיק מסה לא ל2 אינגליש קייק/ תבנית בבקה.
        אולי להבא את ממליצה להוסיף עוד ביצה?

  37. דורית says:

    היי רחלי,
    הבת שלי אלרגית לפקאן. אפשר להשתמש בשקדים במקום? או לוותר בכלל על הפקאנים?

  38. שירה says:

    העוגה טעימה אבל כמות הבלילה ממש לא מספיקה לשני פסים של אינגליש קייק.

  39. יובל says:

    היי רחלי, מה החברה אומרת? האם יש תשובה… כולי ציפייה

  40. ליאת says:

    היי רחלי,
    את המייפל שופכים כשהעוגה עדיין בתבנית או שצריך להוציא ואז לשפוך את המייפל?

    1. רחלי קרוט says:

      2 האופציות יעבדו

    2. טלי says:

      הי רחלי,
      האם אפשר להשתמש בשמנת צמחית המקום שמנת מתוקה? ואם משתמשים בקרם קוקוס, אז באותה כמות של 250 מ”ל?

  41. ענת says:

    היי! זו עוגה מעולה שהכנתי מלא. את חושבת שאפשר להוסחף קוביות קטנות של תפוחי עץ לבלילה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend