בלי טיפת קמח ומ-4 מצרכים בלבד! קבלו את העוגה הכי טעימה וקלה להכנה. כזאת שיש בה יוגורט טבעי, ביצים, ממרח חלבה שמביא איתו מתיקות וגם טעם עדין של חלבה ופודינג וניל. זהו, הכי פשוט, הכי טעים, הכי עדינה ועושה חשק לעוד ביס.
עוגת יוגורט וחלבה מ-4 מצרכים
מצרכים:
2 ו-1/2 מיכלים (500 גרם) יוגורט טבעי 3% ומעלה
5 ביצים L
6 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות גדושות ממרח חלבה קליית גת
לציפוי (לא חובה):
1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה
2 כפות גדושות ממרח חלבה קליית גת
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות מצב עליון תחתון ומניחים נייר אפייה בתחתית ובדפנות של תבנית בקוטר 20 ס”מ. ולא גדולה יותר אחרת העוגה תצא נמוכה מדי.
– בקערה גדולה שמים יוגורט וביצים וטורפים היטב.
– מוסיפים אינסטנט פודינג וטורפים.
– מוסיפים ממרח חלבה וטורפים לבלילה חלקה.
– מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים ב-165 מעלות במשך שעה.
– בינתיים טורפים היטב שמנת חמוצה וממרח חלבה. אחרי שעה בתנור מוציאים את העוגה ומורחים מעל את השמנת החמוצה בעדינות.
– מחזירים את העוגה לתנור, עדיין על 165 מעלות, ואופים 10 דקות נוספות.
– מוציאים, מצננים כמה שעות במקרר עד שהעוגה קרה לגמרי ורק אז חותכים ומגישים.
הערות ושדרוגים
– במקום יוגורט אפשר להשתמש בגבינה לבנה בכל אחוז שומן.
– המתיקות של העוגה עדינה. אם אתם אוהבים יותר מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר או להגדיל את כמות הממרח.
– המתכון בשיתוף קליית גת.
נשמע מעולה! אפשר להכין מראש ולהקפיא עד ליום האירוח?
שאלה טובה 🙂 לרוב עוגות גבינה עוברות הקפאה טוב. פה פשוט אין קמח והיא נורא רכה אז לא הייתי ממליצה להקפיא
אפשר להשתמש בחלבה רגילה במקום בממרח (לטחון אותה קודם קצת)?
אפשר לערבב טחינה גולמית עם סילאן או דבש לפי הטעם, ויוצא בטעם חלבה
חלבה רגילה מתייבשת באפייה אז עדיף שלא
לא. זה משהו אחר לגמרי.
מתכון מעניין.
אם מחליפים אינסטנט פודינג בקורנפלור, האם לא צריך להוסיף סוכר ?
פרט לממרח חלבה, באילו ממרחים נוספים אפשר להשתמש ?
תודה
איזה גודל תבנית?
20
אפשר לערבב טחינה גולמית עם סילון או דבש לפי הטעם,ויוצא ממרח חלבה
נראה מעולה. אפשר ממרח שקדים טבעי במקום ממרח חלווה? (לטובת אלה שגרים בחו”ל ואין להם ממרח חלווה בסביבה)
אני שרופה על קרוטית בקטע קיצוני אבל הכנתי והעוגה לא משהו…