כבר כשהיא יצאה מהתנור ידעתי שאני אוהבת אותה. היה לה צבע זהוב יפהפה ומבעד לתבנית השקופה (לצערי אין משלוחים שלה לארץ כרגע – אפשר לראות אותה בסרטון) ראיתי את בועות האוויר הקטנטנות שרמזו לי על רכותה. אבל האמת היא, שרק אחרי שטעמתי אותה הבנתי כמה מופלאה היא. פלא של ממש. רכות שקשה להסביר במילים וקשה להעביר בתמונות.
והכי אהבתי? את טעמי המייפל העדינים והטחינה העשירה שביחד יצרו טעם מעודן של חלבה. ואת העובדה שהיא לא מתוקה מדי. ולא מכבידה. כזאת שהכי כיף להגיש לצד קפה או תה ולהנות ממנה. אני אומרת לכם – פלא.
צפו בסרטון הכנה
View this post on Instagram
ואגב, עוד רגע ט”ו בשבט, חג האילנות והחקלאות המקומית. חג האדמה והטבע. ואם כבר באדמה ומקומיות עסקינן, העוגה הזאת היא כל מה שט”ו בשבט מסמל. טחינה מקומית נהדרת, תפוזים הישר מהפרדסים כאן מסביב ושקדים שמגיעים אלינו ממש עכשיו מהשקדיות היפהפיות. את המייפל אנחנו אמנם צורכים מקנדה אבל גם אותו אפשר להמיר פה לסילאן או דבש מקומיים.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
עוגת טחינה, מייפל ושקדים
מצרכים (לעוגת אינגליש או קוגלהוף קוטר 20):
2 ביצים L
1/2 כוס מייפל (ולא פחות)
1/2 כוס שמן (מכל סוג שאוהבים)
1 משחת וניל (או תמצית)
1/3 כוס טחינה גולמית – השתמשתי באל ארז המעולים
1/2 כוס מיץ תפוזים – תחליפים למטה
1 כוס קמח לבן
1 כף (שקית של 10 גרם) אבקת אפייה
2 כפות גדושות שקדים טחונים (קמח שקדים) – לא חובה
לעיטור:
1/2 כוס שקדים פרוסים
תרסיס שמן
1 כף שקדים טחונים (קמח שקדים) – לא חובה
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה שמים ביצים, מייפל, שמן, משחת וניל, טחינה ומיץ תפוזים וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים קמח ושקדים טחונים וטורפים עד שהקמח נטמע והבלילה אחידה.
– משמנים תבנית אינגליש או תבנית קוגלהוף בקוטר 20. אם משתמשים בקוגלהוף, או כל תבנית שהופכים אחר כך, מפזרים בפנים פרוסות שקדים ושקדים טחונים. אם משתמשים באינגליש או תבנית עגולה שלא הופכים מפזרים את השקדים הפרוסים למעלה מעל הבלילה.
– מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ואופים ב-170 מעלות, חום עליון תחתון במרכז התנור, במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה וקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– מצננים מעט וזוללים בהנאה.
הערות ושדרוגים
– אם אין לכם קמח שקדים/שקדים טחונים (זה אותו דבר) שימו בבלילה עוד 2 כפות קמח רגיל ובעיטור אפשר לוותר על השקדים הטחונים.
– במקום שקדים פרוסים לעיטור אפשר לפזר קוקוס לבן/קלוי או פקאנים קצוצים דק או לוותר לגמרי. עדיין יצא מושלם.
– במקום מיץ תפוזים אפשר חלב מכל סוג שאוהבים (צמחי או לא) ואפשר שמנת לבישול 15% או מים. ההעדפה היא לתפוזים אבל גם חלב או שמנת יעשו עבודה מעולה. מים יצא לכם סבבה אבל פחות עשיר.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא או לבן ולא לשכוח להוסיף אבקת אפייה.
– במקום מייפל אפשר סוכר או דבש אבל אתם חייבים לנסות את העוגה עם מייפל. לגבי סילאן, אפשר להשתמש בו אבל הוא פחות מתוק אבל צריך קצת להגדיל את הכמות.
– אפשר להחליף כאן את המייפל בתחליף סוכר (למשל סוויטנגו או אחרים דומים).
– אפשר להשתמש כאן במיץ תפוזים שסוחטים לבד או מיץ תפוזים סחוט שנמכר בסופרים.
– לעוגה בקוטר 24 מכפילים את הכמויות של המצרכים.
– המתכון בשיתוף טחינת אל ארז המעולה.
הי רחלי.
נראה טעים וקל 😅
במשחת וניל…
מה הכמות? כפית? כף?
הי, נראה מעולה! שאלה: מה זה 1 משחת/תמצית וניל?
בדיוק,גם אני תהיתי…ואם אני שמה תמצית אז מה הכמות ?…..
עוגה נהדרת. למעלה גם צנוברים הולך מצוין, רק אומרת…
אם ביצים מדיום, אז 3? 🙂
כל מתכון שלך יוצא בול! הרגת אותי רק מהתמונות!
אהבתי שיש בנ מרכיבים בריאים❤️
הולכת לנסות אותה🙏🏻
רחלי העוגה מסקרנת מאד ואכין בקרוב מאד.
שאלה- בדרך כלל כשממירים קמח תופח בקמח רגיל מוסיפים כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח.לא כף. האם סתם טעית בהקלה או שזה מכוון?
ניראה שמדובר בעוגה טובה, האם אפשר ןוותר על הקמח בקמח שקדים? שואלת עקב הניסיון להצמד לקיטו. תודה
אשמח לקבל תשובה על אותה השאלה, בכל אופן נגשת להכין עכשיו, ובמקום כוס קמח אשים כוס קמח שקדים מעניין אם יצליח לי
המרה של הקמח הקמח כוסמין מצריך תוספת של אבקת אפיה? ז”א יותר משקית אחת למתכון?
האם אפשר להכין את העוגה עם קמח שקדים בלבד?
הי
מה הכוונה 1 משחת וניל?
מה הכמות?
ואם ממירים לתמצית וניל אז כמה לשים?
תודה
אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים לטובת הטבעונים ?
במה אפשר להמיר את הביצים ובאיזה כמויות לטובת הטבעונים במשפחה?
נראה מצויין🤩 האם אפשרי לטבען ?
היי 🙂 נשמע מושלם!
בשינויים רשמת קמח כוסמין ולא לשכוח להוסיף אבקת אפייה.
צריך יותר אבקת אפייה כשזה לא קמח לבן?.. או שזו פשוט הערה לא לשכוח את האבקה?
תודה!!
הי רחלי אלופה
האם המתכון מתאים גם לקאפקייקס?
נראה טוב, חבל שאין נתוני משקל
בוקר טוב יש לך אתר מדליק ויופי של מתכונים
לעוגה הזאת לא ענית לאף שאלה !!?? מוזר הרי את מפרסמת כדי שיעשו אותה יתעניינו ישאלו שאלות כדי שהעוגה תצא מצויינת כפי שאת מדגישה
אז אשאל שאלה. מקווה שתעני ; ללא גלוטן האם קמח שקדים מתאים ליציבות העוגה ? או?
תודה ושבוע טוב 🌷
גם אני חושבת ככה
הי רחלי, נראה טעים מאד, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים או שיבולת שועל? צריכה ללא גלוטן. תודה
הכוונה היא למייפל אמיתי, נכון?(:
הי,
מצטרפת לשאלות קודמות – אם אני רוצה ללא גלוטן יש אופציה לעשות הכל קמח שקדים?
תודה!
הי, האם לשמור במקרר או בקופסא בחוץ?
הכנתי, יצרה נימוחה , קלילה וטעימה
איך מטבענים? במה להחליף את הביצים?
יצא ממש לא טעים
מבאס
מאיפה התבנית? היא מזכוכית?
הכנתי עם דבש, ולא היה לי מיץ תפוזים אז שמתי חלב. יצא פשוט חלום…. תודה על מתכון גאוני. בטוח נכין אותה עוד הרבה!
עוגה מושלמת ברמות על חלל!!!!!!!! תודה רבה רחלי אין עלייך ❤️❤️❤️
עוגה מעולה יאה אוורירית וטעימה מאוד
מושלמת לקפה
אפיתי באינגלישקייק
שמנתי את התבנית עם טחינה
מצטרפת לשבחים טעימה מאד וכה קלה
אחת העוגות המאכזבות ביותר, נצמדתי למתכון בדיוק אך היא חסרת טעם לחלוטין!!
תודה רבה על המתכונים הטעימים והמוצלחים.
כמה לשים מהתמצית וניל?
רחלי, הכנתי והיא יצאה דחוסה… מה עשיתי לא בסדר?
התחלתי לכתוב לך באינסטגרם גם אבל לא הספקתי לסיים את ההודעה 😊