כמה פשוטה וקלה להכנה ככה טעימה וממכרת.
מצרכים לעוגת חלבה:
145 מ”ל (3/4 כוס) שמן צמחי – קנולה/סויה/חמניות
3 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס טחינה גולמית
כוס מיץ תפוזים (טרי או קנוי)
2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
לסירופ:
כף טחינה גולמית
2-3 כפיות סוכר
4 כפות מים
לעיטור (לא חובה):
4-5 כפות קוקוס קלוי (קולים על מחבת חמה ללא שמן) או חלבה מפוררת או שערות חלבה
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה מניחים שמן, ביצים, סוכר ווניל וטורפים היטב. מוסיפים את הטחינה והמיץ תפוזים וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק ארוכה או 2 אינגליש קייק בינוניות (שימו לב שהעוגה תופחת מאוד אז למלא קצת פחות מ-3/4 גובה).
– אופים במשך 30-40 דקות (תלוי אם אפיתם בתבנית גדולה או בינונית) עד שהעוגה זהובה למטה וקיסם המוחדר אליה יוצא עם פירורים לחים.
– סירופ: בקערה קטנה מניחים טחינה גולמית, סוכר ומים רותחים ומערבבים היטב. מברישים בנדיבות את העוגה ומניחים לה להתקרר בטמפרטורת החדר.
אופציות לשדרוג:
– מוסיפים לבלילה, אחרי איחוד כל המצרכים, 100 גרם שוקולד צ’יפס מריר/חלב או 100 גרם אגוזי פקאן שבורים גס או פיסטוקים קצוצים או שוקולד לבן קצוץ.
– ניתן לעטר את העוגה באבקת סוכר או לפזר מעל הסירופ, אחרי שהתקרר מעט, קוקוס קלוי (פשוט קולים על מחבת יבשה 1/3 כוס קוקוס לבן ומערבבים היטב שלא ישרף).
– למי שאוהב, אפשר להוסיף לבלילת העוגה כפית קינמון.
– הכי טעים? לפזר מעל העוגה שערות חלבה או לפרור חלבה וניל (או כל טעם אחר שאוהבים).
הכנתי אותה לפני כמה ימים. הטעם של הטחינה היה עבורי קצת חזק מאוד. בפעם הבאה אכין אותה עם פחות טחינה, אבל בסך הכל עוגה נחמדה מאוד, וכמובן- קלה להכנה!
ובדיוק היום מישהי שאלה מה אפשר להוסיף כדי שיהיה טעם חזק יותר :)) זה באמת בסוף עניין של טעם. את לגמרי יכולה להפחית בכמות הטחינה, עדיין יצא מעולה מבחינת המרקם.
היי רחלי, האם אפשר לאפות כמאפינס? והאם אפשר לוותר על הזיגוג?
אפשר לוותר (אבל הוא מוסיף). וכן, בהחלט אפשר כמאפינס
מה אפשר במקום מיץ תפוזים?
מצטרפת לשאלה, במה אפשר להחליף את המיץ תפוזים?
לגרסת פרווה: חלב/קרם קוקוס, חלב אורז/סויה/שקדים, מים
לגרסה חלבית: חלב, שמנת לבישול/מתוקה
בגרסת הלא סוכר :
1. לא מספיק חלבתית. צריך אולי יותר מהציפוי. הוא לא נספג אלא נשפך מלמעלה ככמו בגרסת המאפין בתמונה.
2. עולה מאד אולי כדאי פחות משלושת רבעי תבנית. גם התפוצצה לי.
3. טעימה. הורסת דיאטות.
שמתי 13 שקיות ספלנדה במקום חצי הספל סוכר בעוגה ו 3 שקיות ברוטב החלבה.
בינתיים יצאו רק המאפינס. האינגליש קייק עוד נאפה. הולכת להכין עוד קצת מהציפוי
אם אוהבים טעם מאוד מודגש של שחלבה אפשר לשים בפנים ממש חלבה (מפוררת) או באמת לשים יותר ציפוי.
עוגות שמתפוצצות זה אחלה, זה לא משהו לא תקין 🙂 אולי פרגנת קצת עם האבקת אפייה? 🙂 לפעמים זה גם תלוי כמה האבקת אפייה “טרייה” ואז היא יותר או פחות חזקה.
וממש שמחה שהיה לך טעים והחכמתי לגבי הסוכר, לא ידעתי שאפשר להמיר ויצא עדיין מוצלח. את קונה את התחליף סוכר הזה בסופר?
האם אפשר להשתמש בקמח תופח כמובן בלי אבקת אפיה?
פעם ראשונה שנתקלתי באתר שלך.. איזה מתכונים מיוחדים יש לך. וואוווו. נראה לי אני הולכת לנסות הרבה מהם. (:
הי ,
מאוהבת במתכונים שלך, קלי הכנה ומצליחים תמיד.
הוספתי דבש בתערובת להדגשת טעם החלבה. וגם מתאים לחגי תשרי.
יצא מושששלםםםם.
אם אני רוצה להוסיף שברי שוקולד מריר בתוך העוגה- מתאים?
היי , רציתי לשאול לגבי העוגת חלבה הבחושה – כתבת שצריך 2 כוסות קמח לבן אבל האם אפשר להחליף אותו בקמח כוסמין ? ואם כן, האם יהיה אותה כמות הכוסות או שיהיה יותר או פחות ?
היי, רציתי לדעת כמה גרמים קמח יש בכוס? לאיזה נפח של כוס הכוונה?
עוגה מעולה וכיפית, וכל כך קלה להכנה!
מכינה אותה בפעם העשירית לפחות 🙂
היי, הכנתי את העוגה לשבת טעימה מאוד! אבל יצאה לי מאוד דחוסה ולא אוורירית. לא כמו עוגה בחושה..
יכולה לעזור לי למה קרה? אולי צריך להוסיף יותר נוזלים? תודה 🙂
נראית מעולה אני הולכת להכין לשבת! את אופה על חום עליון תחתון או טורבו?
תודה