עוגת דבש פשוטה – הכי טעימה ורכה

Posted on

אחת העוגות האהובות עלי. כל כך פשוטה וכל כך מזכירה את הבית.

היא מדיפה ריח נהדר של דבש, רכה ואוורירית ומשתבחת מאוד ביום שאחרי וגם בזה שלמחרת בזכות הלחות שמגיר הדבש והטעמים שמתחזקים.

אני אוהבת להבריש אותה בעוד קצת דבש בחלק העליון כדי לחזק את טעמה ומשם היא נכנסת לתוך שקית וממתינה ליום שלמחרת. בזמן הזה הדבש מחלחל פנימה, הלחות בפנים גדלה ומתקבלת עוגה מצוינת ממש.

העוגה שחייבת לככב כל השנה (את התבנית היפהפייה יצרה הקרמיקאית עדי ניסני)

רק בבקשה הקפידו על כמה דברים חשובים:
– התנור חייב להיות חם ובטמפרטורה הנכונה כדי לקבל את העוגה ברגע שמסיימים לערבל את המצרכים. שימו לב שהעוגה לא יכולה להמתין ולו כמה דקות. ברגע שהוספת אבקת אפייה וסודה לשתייה הם מתחילים לעבוד ואם לא תכניסו ישר הם יסיימו את עבודתם לפני התנור.
– חשוב להקציף את הביצים והסוכר עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות כדי לייצר עוגה רכה ואוורירית ולא דחוסה.
– מהרגע שהתחלתם להוסיף מצרכים לביצים כמו שמן, מים, קמח וכו, הנפח של העוגה יורד אז אל תתמהמהו בשלבים האלה וקחו 10 דקות להכין אותה בלי הפרעות.
– אחרי שהעוגה קצת מצטננת והדבש הוברש מעל, אני מכניה אותה לשקית ששומרת על הלחות של העוגה. אל תוותרו על השלב הזה ומומלץ ממש לאכול אותה יום אחרי למרות שגם באותו יום היא טעימה.

עכשיו רק חסר כוס תה

אל תפספסו:
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
– הכנתם מתכון מהבלוג? מחכה לראות איך יצא לכם <3 בואו לבקר בעמוד האינסטגרם.

עוגת דבש פשוטה – הכי טעימה ורכה

מצרכים:
2 ביצים L או 3 M
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
1/3 כוס (70 גרם) שמן
1/2 כוס דבש איכותי + 4 כפות דבש להברשה
1/2 כוס (120 מ”ל) תה חזק חזק בכל טעם שאוהבים
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה – ולא גרם יותר
1/4 כפית (2 גרם) אבקת סודה לשתייה – ולא גרם יותר

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק גדולה או 2 בינוניות. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.
– מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.
– במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך 7 דקות או עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות.
– מוסיפים שמן, דבש, וניל ותה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות ולא יותר.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה (אם תשימו יותר סודה לשתייה ואבקת אפייה ממה שכתוב העוגה תגלוש לכם לכל עבר וגם תיפול פנימה אחרי האפייה) וממשיכים להקציף עוד דקה רק עד שהקמח נטמע ולא יותר מזה. אם צריך מסיימים את הערבוב עם לקקן כדי לוודא שאין קמח בתחתית הקערה.
– מעבירים מיד לתבנית משומנת, מקפידים שהבלילה תגיע עד 2/3 גובה ולא יותר כי היא תופחת מאוד (תזכרו שהזהרתי :)), ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 50 דקות עד שעה או עד שהעוגה זהובה מאוד וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. שימו לב לאפות אותה מספיק זמן ואם קיסם שמחדירים למרכז העוגה (חשוב למרכז כי שם הכי גבוה ולא לנסות אחרי 30 דקות כבר לבדוק כי אז פינצ’רתם את העוגה) יוצא לח מדי מחזירים לעוד 10 דקות אפייה. אם העוגה לא תהיה אפויה מספיק היא לא תהיה יציבה ותתכווץ.
– מאפשרים לעוגה להצטנן מעט ומברישים את החלק העליון ב-4 כפות דבש.
– סוגרים את העוגה עם שקית או ניילון נצמד או בקופסה ושומרים בטמפרטורת החדר.

טעם עמוק של דבש

הערות ושדרוגים
– העוגה טובה וטעימה יותר אחרי יום או יומיים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לבלילה 1/2 כפית קינמון ו/או מעט אגוז מוסקט ו/או 1/4 כפית אבקת ג’ינג’ר.
– שימו לב שהטעם של התה משפיע על טעם העוגה. טעמים שעובדים נהדר הם הקלאסי, פירות יער, לימון וג’ינג’ר, קינמון.
– במקום סוכר חום ככה אפשר סוכר חום דמררה אבל באמת ששווה לקפוץ לסופר לרכוש כהה כי יש לו טעם עמוק יותר.

140 תגובות

  1. ליז says:

    היי,
    האם יש אפשרות להשתמש בקמח כוסמין מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      כן. יצא קצת יותר דחוס אבל עדיין טעים

      1. מאיה says:

        האם במקרה כזה להוסיף יותר אבקת אפיה?
        לקמח כוסמין

    2. קרן says:

      האם ניתן להכין בתבנית עגולה קוטר 21? אן שזה יצא נמוך מידי? להכפיל את המתכון?

  2. סאפ says:

    היי, האם יש אפשרות
    לוותר באלל על הזוכר ולהשאר רק עם הדבש כממציק? ישפיע על המרקם?

  3. סאפ says:

    היי, התכוונתי-
    האם יש אפשרות לוותר בכלל על הסוכר ולהשאר רק עם הדבש כממתיק? האם זה ישפיע על המרקם?
    האם ניתן להחליף את הסוכר החום בסוכר קוקוס/אריתריטול?
    ואת הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא ומה להוסיף מבחינת נוזלים כדי שלא יצא יבש?
    תודה רבה ושנה טובה😬

    1. קשת says:

      הי רחלי אפשר להכפיל כמויות או שלא יצא טוב?
      במוסף אפשר להכין באינגליש קייק קטנה של עשרה ס”מ?

  4. יעל says:

    הי רחלי, תודה על המתכון! בנוגע לתיון – אפשר גם תה ירוק? יש לי וניל ופטל תוהה אם מתאים

    1. מיטל says:

      היי, יש לי תה קמומיל, האם יתאים?
      ואני מנסה את העוגה בגרסה ללא גלוטן אשתמש בקמח תמי כתום, אעדכן איך יצא

      1. לולו says:

        איך יצא?

  5. מיכל says:

    היי רחלי האם אפשר להכפיל כמות ולאפות בתבנית מלבנית או עגולה?

  6. ליאורה says:

    הי רחלי, אפשר לעשות במנזטים במקום בתבנית אינגליש קייק?

  7. עדי says:

    היי, אפשר להשתמש בקפה ולא בתה?
    יותר מתחברת לטעם…

    1. רחלי קרוט says:

      כן בהחלט. זאת רק אני שבעייתית עם קפה בעוגות 🙂

      1. tamar says:

        האם אפשר לעשות בתבנית גדולה?

        1. מר תפוח אדמה says:

          צריך להוסיף לעוגה עוד כוס קמח אחרת ניא לא מוכנה אני הכנתי ולא יצא טוב ובפעם השניה הוספתי קמצ וזה יצא טוב‽

          1. מר תפוח אדמה says:

            קמצ*קמח

          2. שירי says:

            לי יצא טוב אחרי 50 דקות בתנור. אוורירית וקלילה

          3. HILA says:

            חצי כוס נוספת יוצא טוב.
            ולהוריד חצי מהסוכר אם לא יותר כי היא יותר מדי מתוקה.

      2. רוחמה says:

        האם להוציא את העוגה מיד כשהתנור כבה או שהיא מתקררת בתנור החם

    2. נןמה says:

      כן אני עשיתי ככה

  8. רעות says:

    היי רחלי אפשר להקפיא? או שכדאי לתת לעוגה יום במקרר כדי שתספוג את הטעמים ואז?

    1. לימור says:

      גם אשמח לדעת אם ניתן להקפיא?

  9. מלכה says:

    אכן, זו העוגה מהבית ההונגרי.
    אני עושה תבנית גדולה והיא יוצאת מקסימה ובאמת משתבחת מיום ליום.
    ההבדל הוא שני שמה סוכר לבן במקום חום, וקפה נמס במקום תה , ומוסיפה קינמון, ולפעמים ציפורן. העוגה יוצאת גבוהה ומרשימה וכמובן טעימה

  10. ורד says:

    שלום, תודה על מתכונים מעולים אחד אחד. אשמח לדעת במה אפשר להחליף את הביצים במתכון. תודה רבה🙏

  11. ענבר says:

    איך אני אוהבת את המתכונים שלך!!
    האם יש דרך לוותר על הסוכר ולהכין רק עם דבש?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא. הוא חשוב כאן לייצוב של העוגה.
      מי שויתר עליו העוגה קרסה לו אז לא לוותר 🙂

      1. תהילה says:

        רחלי שלום אני חדשה אפשר בלי סודה לשתיה

  12. ניצן says:

    היי
    לאיזה תבנית העוגה מתאימה ?
    מתאים ל2 תבניות אינגליש ?

    1. שקד says:

      גם אני תהיתי!
      בדקת במקרה?

      1. עדן says:

        כרגע העוגות בתנור ,יצאו לי 2 תבניות אינגלישקייק מהמתכון הזה ,מחכה לתוצאה 🙌🏻

    2. רחלי קרוט says:

      אינגליש קייק אחת גדולה או 2 בינוניות

  13. תמי says:

    שלום
    הכמות הזאת מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק לפחות. אני הכפלתי כמויות ועכשיו יש בתנור 4 תבניות חד”פ קרטון בגודל 28*9
    ועוד אחת של 30 ס”מ…

  14. יובל says:

    האם לשים את התנור על טורבו או רגיל?

  15. מזל הייטנר says:

    העוגה עלתה יפה ואחרי האפיה קרסה לגמרי. הכנתי לפי ההוראות. השתמשתי בסוכר חום מהסוג הלח.

  16. יערה says:

    היי רחלי,
    חייבת לציין שכל המתכונים שלך פשוט מדהימים. עוקבת באדיקות.
    רציתי לשאול על כמות הדבש בציפוי העוגה. ארבע כפות? נשמע לי פשוט המון..

  17. תהילה says:

    היי רחלי!
    שאלה…
    אם אני מכפילה כמויות האם להכפיל גם את חומרי ההתפחה?

  18. בת אל says:

    המתכון נראה נהדר! הכמות היא לתבנית אינגליש קיי אחת?

  19. פז says:

    היי רחלי
    על כמה גרם דבש מדובר?

    1. פ says:

      העוגות בתנור, לקראת סוף האפייה, ויש ממש סימנים של בועות על הקראסט של העוגות.
      מקווה שזה בסדר והעוגות יצאו מוצלחות כי זה לארוחת חג

  20. חנה says:

    מדוע לא להשתמש בקמח תופח מוכן?
    הפעם הכנתי לפי המתכון שלך, אך מסקרן אותי לדעת האם יד הבדל התוצאה?
    תודה
    רבה,התבניות בתנור, כך שעדיין לא יודעת מה יצא. אדווח 🙂

    1. חנה says:

      אפיתי את העוגה, יצאה רכה וטעימה מאד! רק שיש טיפונת טעם לוואי מהסודה לשתיה

      1. רחלי קרוט says:

        זה אומר ששמת יותר מדי. הכמות פה מזערית וצריך לשמור עליה ככה.

      2. אורנה says:

        גם אצלי. אורירית וטעימה מאד. מרגישים את טעם הסודה

    2. רחלי קרוט says:

      אפשר גם עם קמח תופח. זה אותו דבר פשוט קמח עם אבקת אפייה.

  21. עוגת דבש שוקולד טבעונית וללא גלוטן – Ballis says:

    […] לעוגה שלי הגיעה מעוגת הדבש של רחלי קרוט- ציפוי העוגה בקרם התמרים כמו שהיא מצפה […]

  22. פז says:

    אוי ואבוי..
    נגעתי עכשיו בעוגות שבתנור לאחר 40 דקות אפייה והכל נוזלי..

    1. רחלי קרוט says:

      אז להמשיך לאפות 🙂 כל תנור מתנהג אחרת וגם מאוד תלוי בתבנית וכמה מילאת את התבנית.

      1. אליה says:

        היי רציתי לדעת אם אפשר לשים יותר דבש? או שזה יערער את העסק.

  23. רחלי קרוט says:

    או יותר מדי אבקת אפייה/סודה לשתייה או שהיא לא הייתה אפויה מספיק מבפנים

  24. רחלי קרוט says:

    כתוב באופן ההכנה עד איזה גובה של התבנית למלא. אם מילאת יותר מזה זה יגלוש.

    1. אלונה says:

      עשיתי שוב, הפעם את הכמות חילקתי לשתי תבניות, יצא מצוין. רחלי, סליחה שפקפקתי. תודה רבה!!!!! שנה טוב

  25. נועה says:

    הכנתי ויצא מדהים! נכנס באינגליש קייק + 4 קאפקייקס.
    קיבלתי הרבה מחמאות, ריח משגע של דבש! כיף כיף כיף.

  26. גיילי says:

    תודה על עוגה קלה להכנה וככ טעימה !!! שנה טובה ומאושרת.

  27. אסנת רוט-כהן says:

    ר ח ל י – עוגת הדבש יצאה נפלאה. הכי טובה שטעמתי. כל ביס היה תענוג וליישר את התבנית היה עוד יותר תענוג. תודה.

  28. רוני says:

    פשוט מתכון מושלם. הכנתי כבר פעם שניה לאור הביקוש. תודה!

  29. ענבל says:

    עוגה פשוט נהדרת 😃 רכה, תפוחה ועסיסית.
    הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית חד״פ מרובעת ועוד שלוש תבניות מאפין. בתנור שלנו האפיה לקחה יותר מ-45 דק

  30. ג’ני says:

    גם אני הכנתי, מאוד טעים אבל העוגה התכווצה ממש למרות שמדדתי עם משקל כמויות

  31. רניתה says:

    צריך לאפות בטורבו או רגיל?

  32. חיים says:

    את אופה בטורבו או רגיל במתכון הזה ומתכונים אחרים שלך?
    השאלה הזאת חזרה כמה פעמים ולא נענתה. תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      תמיד רגיל (חום עליון ותחתון).

      1. ילנה says:

        האם צריך לאפות במדף המרכזי בתנור או מדף אחד מתחת לאמצעי ?

  33. נאוה says:

    היי, הכנתי את העוגה בתבנית פלא קטנה יצאה נהדרת בפעם הבאה אכפיל כמויות או שאעשה אותה בתבנית מלבנית קטנה כדי שתצא גבוהה יותר אבל אין ספק שהיא טעימה מאוד תודה על המתכון

  34. לי says:

    הי רחלי, תודה על המתכונים.
    הכנתי לפי ההוראות באדיקות, אבל העוגה לא מאוד תפחה (הזוי) והיא עדין בתנור הרבה מעבר ל45 דקות ועוד נוזלית. אני מנסה להבין מה השתבש.. יש לך רעיון?

  35. נטע says:

    יצאה מושלמת!!! תודה רבה על המתכון 🙂

  36. לימור says:

    מתכון מנצח, יצאה לי עוגה אוורירית וטעימה- עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק ושלוש קאפקייקס

  37. חסוי says:

    העוגה טובה בהקפאה?
    היא נשארת טרייה???

  38. יהודית says:

    איזה יאמיי יצא!! ספוגי ורך…
    המלצות לשינוי- הפחתתי את כמות הסוכר ל1/3 כוס, הסודה לשתיה מורגש, צריך להפחית גם כן.
    מושלם ליד כוס תה… כבר מחכה לשבת….
    כמה אני אוהבת את המתכונים שלך אין לך מושג. את תמיד קולעת לטעם שלי…

  39. הילה says:

    הכנתי בדיוק לפי המתכון, לא שיניתי דבר ויצאה עוגה מושלמת!!!
    רק במקום 45ד’ אפיה ב-165 מעלות, הייתי צריכה לאפות בתנור שלי 55 דקות ב-180 מעלות.
    העוגה יצאה גבוהה, ללא בטן, רכה ואוורירית. באמת הצלחה ענקית.
    תודה 🙂

  40. עדי says:

    לא הצלחתי 🙁

  41. ליאור says:

    היי, האם אפשר לאפות בתבנית קוגלהוף?
    אם כן, בכמה להגדיל את הכמות?
    תודה ❤

  42. אורטל says:

    תודה על עוגה טעימה טעימה! מכינה אותה כבר שנה שלישית❤
    יכול להיות שמשהו במתכון השתנה? בשנים קודמות יצאה לי מושלמת, הפעם יצאה טעימה אבל נשרפה בקצוות ושקעה במרכז… ולא החלפתי תנור או משהו כזה.
    בכל אופן יצאה טעימה ורכה!
    שנה טובה וחג שמח

    1. רחלי קרוט says:

      לא השתנה ♥ פשוט עוד כמה דקות אפייה והיא תצא מעולה

  43. דנה says:

    היי רחלי, העוגה יצאה מאוד! טעימה אבל גם אצלי קצת נפלה ונשאר באמצע פס קצת לא אפוי.. מה יכול להיות הגורם? תודה רבה 🙏

    1. רחלי קרוט says:

      עוד כמה דקות אפייה גם כשהיא נראת כבר אפויה וחומה

  44. מעיין says:

    היי,
    אם אני רוצה לעשות בתבנית 24, מה הכמויות שאני צריכה?

    1. רחלי קרוט says:

      בול הכמויות

  45. יניב says:

    למה ישר להגיד שהמתכון גרוע? הרצפה גם עקומה?
    מתכון פגז עוגה מהממת ולמי שלא יצא שיבדוק מה עשה בשונה מההוראות!

  46. מרים says:

    כשמוסיפים את החומרים אחרי הקצפת הביצים להשאיר על מהירות גבוהה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אבל מרגע הוספת היבשים ממש ערבול מהיר רק עד שהקמח נטמע

  47. הודיה says:

    אם אין לי סודה לשתיה?

    1. רחלי קרוט says:

      עוד טיפה אבקת אפייה (ממש עוד רבע כפית)

  48. איילת says:

    היי רחלי!
    העוגה שיצאה מהתנור נראת מושלמת.רק בודקת איתך….את חצי כוס התה הוספתי ( שכחתי….) אחרי הקמח.כלומר בסוף.יש מצב שזה השפיע על העוגה כי על פניו יצאה נהדר.

  49. מאיר says:

    יצאה טעימה בטירוף
    חילקתי ל 2 תבניות

    1. נטע says:

      היי רחלי
      אפשר להחליף חלק מכמות הקמח הלבן במתכון בקמח שקדים?

  50. שרית says:

    אני לא מהמגיבות בדרך כלל…זאת עוגת הדבש הכי טעימה שהכנתי והכי טעימה שטעמתי. תודה רבה 😍

  51. שירי says:

    העוגה יצאה טעים מאוד, אבל…נראה שיש יותר מדי נוזלים או פחות מדי קמח. הזמן אפייה ממש לא מספיק. עשיתי כמות כפולה, אינגליש קייק הייתה שעה ורבע בתנור יצאה מצויין מבחינת אפייה, אבל מאוד רכה עד כדי שלא ניתן להגיע לפרוסות שלמות, מתפרק, גם אחרי כמה ימים.. אין מספיק חוזק פנימי, “בשר”. עדיין טעים אש. עשיתי גם בתבנית עגולה שעה וחצי בתנור. פעם הבאה אשים פחות תה.

  52. איילת says:

    העוגה יצאה אוורירית, קלילה וטעימה מאוד.
    העוגה חוסלה עוד לפני החג.
    הפחתתי את כמות הדבש ל 1/3 כוס וויתרתי על ההברשה של הדבש מעל, גם ככה יצאה מספיק מתוקה.
    השתמשתי בתבנית עגולה עם החור באמצע, שווה לשתי תבניות אינגלישקייק בכמות.

  53. שרית says:

    עוגת דבש הכי טובה שהכנתי
    מומלץ בחום!
    יוצאת עוגה אוורירית ומלאת טעם של דבש

  54. מור says:

    יצאה עוגה מעולה! אורירית ומדוייקת. חוסלה בדקה וחצי, הזכירה טעם אותנטי של סבתא
    לתה שהכנתי הוספתי מקל קינמון שהשאיר ארומה עדינה וטעימה

  55. תמי says:

    האם אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית גדולה?

  56. שי says:

    בס”ד
    שלום, יש אפשרות להכין ללא מיקסר?
    תודה

  57. rika says:

    הי רחלי
    אין על המתכונים שלך את אלופה!!
    את ממליצה לשמור את העוגה בטמפרטורת החדש לאחר הקירור או במקרר?
    תודה רבה!

  58. הודיה says:

    עוגה מדהימה!!!
    הריח התפשט בכל הבית היא מצוינת ממש!!

  59. שובל says:

    העוגה יצאה מושלמת!
    תודה על המתכון הפשוט

  60. יובל says:

    היי, תודה על המתכון!
    אפשר לאפות בקוגלהוף? (רוצה לעשות אותה בתבנית פרח מהממת 😊)
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר רק חשוב ממש לשמן אות היטב ואחר כך לקמח או לפזר סוכר כדי שהעוגה תשתחרר.

      1. תמר says:

        היי רחלי! תודה על המתכון נראה מעולה. רוצה לאפות בתבנית קוגלהוף חגיגית. אני רואה שכתבת שאפשר. הכמויות נשארות זהות? תןדה!

  61. ליהי says:

    היי, האם יש דרך לעשות את העוגה ללא גלוטן?

  62. לאה says:

    היי רחלי
    העוגה מזמינה להכין אותה..
    איך באופן כללי עוגות דבש והקפאה?
    תודה!!

  63. תומר says:

    היי רחלי האם אפשר להכפיל כמויות ולהשתמש בתבנית 24?

  64. אוסנת says:

    היי אפשר לשדרג ובסוף ממש לפני שמכניסים לתנור להוסיף שקדים פרוסים דק ?

    1. Dan says:

      איך יצא?

  65. ליפז says:

    הי גם אשמח לדעת אם אפשר להקפיא

  66. שבי says:

    הכנתי כמות כפולה לפי כל ההוראות
    הכל נפל
    יצא עיסה מוזרה
    אוףףףףףףף

  67. עדי says:

    יצאה עוגה נפלאה!!!
    אבל מאוד מאוד מתפוררת. ברמה שאי אפשר להחזיק פרוסה ביד. זה אמור להיות ככה? מה עשיתי לא נכון?

    1. רחלי קרוט says:

      לרוב זה בגלל כמות קצת יותר גדולה של אבקת אפייה. אפשר להוסיף פעם הבאה עוד 3-4 כפות קמח והיא תצא יותר יציבה. אבל חלק מהקסם שלה הוא ברכות הזאת.
      אחרי יום היא יותר יציבה.

  68. שירלי says:

    הייתי בלחץ 🙂 לדייק, ההוראות מדוייקות להפליא וגם האזהרות:)) והיה שווה את הדיוק, העוגות (יצאו 2 אינגליש) מושלמות. עוגת הדבש הכי טעימה ויפה! שיצא לי לאכול. תודה רבה.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש משמח לשמוע. חג שמח!

  69. אסנת says:

    היי רחלי, תודה על המתכון, הוא נראה מצוין ואני הולכת להכין אותו היום. אני רוצה להעיר על הדפסת המתכונים. הגרסה להדפסה כוללת גם את כל התמונות, וכך במקום 2 עמודי מתכון הודפסו 7 עמודים, 4 מהם מיותרים וכוללים את התמונות שבמתכון. חבל ומיותר. ניתן להוסיף גרסה להדפסה שהיא עירומה מתמונות. גם יותר נוח לעלעול בזמן ההכנה, וגם חוסך הדפסות מיותרות. מעבר לזה – שוב תודה על המתכון ושנה טובה.

    1. רחלי קרוט says:

      את ממש צודקת. אשתדל לטפל בזה בימים הקרובים ♥

  70. אורית says:

    היי רחלי
    אם יש לי רק טורבו בתנור מה את מציעה לעשות?
    תודה ושנה טובה 🙏🏻

  71. גלית says:

    הכנתי ויצא מעולה.
    גילוי נאות, לא הקצפתי את הביצים, אחא רק ערבבתי עם הנוזלים והסוכר לפני הוספת הקמח

  72. שירוש says:

    רחלייייייייייייייייייייי היא יצאה מושלמת!!!!
    תודה עלייך!! ושתהיה לך שנה נהדרת!!!

  73. Chaya says:

    העוגה יצאה לא פחות ממושלמת, הרבה תודה רחלי!!
    לאחר שקראתי את התגובות שכאן השתמשתי ב-2 תבניות אינגליש קייק קצרות ואחת ארוכה.
    לפני האפיה הבלילה הגיעה לבערך מחצית מגובה התבניות – ובזמן האפיה תפחה עד למקסימום הגובה – ממליצה לקחת זאת בחשבון.
    אני גם נזקקתי לפחות דקות אפיה – אחרי 35 דקות הקיסם כבר יצא יבש לחלוטין…
    אני בנוסף החלטתי לותר על ציפוי הדבש, לטעמי העוגה מתוקה מספיק גם כך.
    והעיקר – שנזכה כולנו לשנה טובה ומתוקה

  74. רחל says:

    התה זה בשביל הטעם? יש לי רק תה שחור האם זה משפיע על הטעם?

    1. רחלי קרוט says:

      תה שחור יהיה מעולה פה

    2. רחלי קרוט says:

      הטעם והצבע. שחור יהיה מצוין.

  75. קלודט says:

    חג שמח

    מאד טעים בה’

    במקום קפה תה אני שמתי יין אדום מתוק
    אפיתי בחד פעמי צורת ”סיר פלא” 2 תבניות קטנות 1 עם דבש 1 עם אבקת סוכר

    תודה וכל טוב קלודט מבני ברק

    1. רחלי קרוט says:

      מהממת שאת. שמחה שאהבת ויצא מוצלח.

  76. עדי says:

    היי רחלי, האם אפשר לבחוש ביד אם אין מיקסר?
    העוגה נראית מעולה מחכה להכין

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר אבל זה לוקח קצת זמן עד שהביצים הופכות תפוחות ובמרקם של קציפה

  77. קשת says:

    הי רחלי אפשר להכפיל כמויות או שלא יצא טוב?
    במוסף אפשר להכין באינגליש קייק קטנה של עשרה ס”מ?

  78. נועם says:

    היי רחלי! אפשר לשים מעל הבלילה לפני האפיה שקדים פרוסים או שזה בעייתי?

  79. אריאל says:

    היי
    תודה על המתכון המעולה!
    יש אופציה גם להכין מקמח ללא גלוטן?
    אם כן מה השינוי??
    תודה רבה!!

  80. נטלי בורוכוב says:

    היי רחלי, האם אפשר במקום סוכר חום להשתמש בסוכר לבן? האם צריך להפחית מכמות הסוכר בגלל זה?
    ואפשר לאפות את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 20 סמ עם שוליים גבוהים ולזלף עם קרם?

  81. דנההה says:

    טוב שאלה משונה- אני ממש חמה על עוגת שכבות עם קצפת לחג, סטייל עוגת ספוג, וחשבתי להכין עוגת דבש עם קצפת. את חושבת שאם אכין אותה בתבנית עגולה אוכל לחתוך אותה לשתי שכבות או שהיא מתפוררת מדי?

  82. ריטה says:

    תוך כדי הכנת העוגה גיליתי שקניתי קילו סולת במקום קילו קמח🥴 אז השתמשתי בקמח תופח במקום ויצא מעולה!! הבלילה הספיקה לעוד 8 קאפקייקס טעימים😋
    תודה על המתכון!!

  83. רבקי says:

    יצא מושלם, תודה רבה

  84. אייל להב says:

    רק מעיר שאפשר להוסיף קצת יותר דבש
    ולוותר לגמרי על הסוכר שמיותר לגמרי
    יותר בריא ולא פחות טעים

  85. מריה says:

    שלום, יש לך מושג במקרה כמה קלוריות זה?

  86. אופה בכיף says:

    היי,
    העוגה יצא גבוהה במרקם מצויין אבל הטעם ממש מוזר, ןהצבע דיי בהיר , לא טועם גמו עוגת דבש, מרגיש לי שהסוכר חום אחראי לטעם המוזר בעוגה

  87. לירון says:

    היי
    נשמע מהמם
    את אופה על חימום עליון תחתון או טורבו?

  88. איילת says:

    האם אפשר להשתמש בסוכר חום דמררה? לא מוצאת בסופר חום כהה.. והאם אפשר להקפיא?

  89. נרקיס says:

    האם אפשר להקפיא

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

  90. אליסה says:

    וואוו, עוגת הדבש הכי אוורירית וקלילה (וטעימה) שאכלתי! מתכון פשוט מדהים וקליל.
    אני מאוהבת 🥰 תודה על המתכון!

  91. נרי says:

    היי
    הכנתי בתבנית אינגליש אחת – למעלה צבע מהמם אבל בתחתית ובצדדים נשרפה לי – למה זה קורה? תודה!

  92. נעימה says:

    היי
    הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין מלא- יצאה מעולה :))
    תודה🍀
    ושאלה: האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן קנולה?

  93. נעימה says:

    תודה🍀
    ושאלה: האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן קנולה?
    אני הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין מלא- יצאה מעולה :))

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend