עוגת גבינה קרה עם כתר קרמבו – קינוח וואו

Posted on
עוגת גבינה קרה עם כתר קרמבו

כבר שבוע מאז שהכנתי את העוגה הזאת שאני לא מפסיקה לקבל עליה תשבוחות מכל מי שטעם אותה. והאמת? אין הנחתום וכו אבל מדובר באחת העוגות הטעימות שיצא לי להכין. עוגה שאני ממש גאה בה. לא בגלל המתכון לעוגת גבינה קרה, שלא דורש ג’לטין, אלא בעיקר בזכות השילוב של העוגה עם כתר הקרמבו. שילוב שכבר חודשים אני חולמת לנסות.

מה שכיף בעוגה הזאת, שלמרות שמדובר בעוגת גבינה קרה, היא לא שמנה מדי בזכות שילוב של גבינת שמנת 16% ולא רק 25% וגם כמות הסוכר היחסית נמוכה לכזאת עוגה גדולה – עדינות שמתאזנת עם המתיקות של הקרמבו.

עוגת גבינה קרה עם כתר קרמבו
כמה שהעוגה הזאת יפה כמה

באמת שמדובר בביס שמיימי שיש בו מרקמים שונים, טעמים שונים וחיבור מנצח שהופך אותה לא רק למרהיבה ויפהפייה אלא גם ממש ממש טעימה.

אם אתם ממהרים או לא רוצים להכין קרמבו אפשר לזלף מעל תלוליות קצפת ממותקת או לעטר בפירות טריים כמו תותים, פטל אוכמניות או כל פרי אחר רך שאתם אוהבים. ושימו לב שאפילו לא צריך תנור כדי להכין את התחתית, רק לטחון פתי ולערבב עם חמאה מומסת וזהו.

עוגת גבינה קרה עם כתר קרמבו
הגבינה מייצבת את העוגה כך שלא צריך ג’לטין ומוסיפה המון עושר ורכות
עוגת גבינה קרה עם כתר קרמבו
אני מאוהבת

סרטון הכנה מחכה לכם פה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

עוגת גבינה קרה עם כתר קרמבו

מצרכים לתחתית (עוגה בקוטר 24):
3/4 שרוול (200 גרם) פתי בר
100 גרם חמאה

מצרכים לעוגת גבינה קרה:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 כף משחת וניל או תמצית וניל או תוכן של מקל וניל
1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי 25% נפוליאון
1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי 16% נפוליאון

לקרמבו:
2 חלבונים (הלבן של הביצה) מביצה בגודל L
1/2 כוס סוכר לבן
1 כף משחת וניל או תמצית וניל או תוכן של מקל וניל
80 גרם שוקולד לבן
1/4 מיכל שמנת להקצפה 38%

אופן הכנה:
– טוחנים פתי בר לפירורים דקים ומעבירים לקערה.
– ממיסים את החמאה ומוסיפים לפתי בר. מערבבים היטב.
– בתוך רינג בקוטר 24 או תבנית עגולה שמים שקף בדפנות הרינג או מצמידים פס של נייר אפייה בעזרת מעט תרסיס שמן שמדביק את הנייר לדפנות הרינג/תבנית. כמובן שאם משתמשים ברינג מניחים בתחתית שלו משהו יציב כמו מגש או קרטון כי לרינגים אין תחתית.
– מעבירים את הפתי בר לרינג/תבנית ומהדקים היטב היטב לתחתית. התחתית צריכה להגיע לגובה של ס”מ. במידה ונשאר לכם מהפירורים אפשר לפזר אותם מעל העוגה בסיום.
– מעבירים את התחתית של העוגה למקפיא ובינתיים מכינים את העוגה עצמה.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים 2 שמנת להקצפה, סוכר, פודינג וניל ומשחת/תמצית וניל. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אבל רכה.
– מוסיפים את 2 גבינות השמנת וממשיכים להקציף לאט עד שהגבינות נטמעות ונוצר מוס יציב מאוד. זה לוקח דקה אז תהיו ליד זה.
– מעבירים את מלית העוגה לתבנית עם הפתי ומיישרים לגמרי עם פלטה או לקקן או גב סכין. חשוב להדק את המלית לתחתית העוגה וליישר למעלה. מעבירים למקפיא ומכינים את הקרמבו.
– ממלאים סיר בינוני בכוס מים ומניחים על אש בינונית. מביאים את המים לרתיחה עדינה.
– בקערת מיקסר נקייה (שלא ישארו בה שאריות של קצפת כי השומן ימנע מהחלבונים להקציף) שמים חלבונים וסוכר ומניחים את הקערה על הסיר. כך שנוצר לכם בעצם בן מארי.
– טורפים את החלבונים והסוכר שמתחממים מהאדים של המים במשך 5-7 דקות או עד שהסוכר בקערה נמס. פשוט תכניסו אצבע ותבדקו שהוא נמס.
– מוציאים את הקערה ומקציפים את החלבונים החמים על מהירות גבוהה עד שהסיר כבר לא חם ונוצר קצף יציב ומבריק.
– מזלפים קרמבו מעל העוגה – אפשר על כל החלק העליון או רק מסביב, ומעבירים למקפיא.
– בינתיים ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ומזלפים על הקרמבו למעלה.
– שומרים את העוגה במקרר עד 3 ימים או במקפיא (סגורה היטב) עד חודש. כך או כך אוכלים את העוגה כשהיא קרה מהמקרר ולא קפואה אז אם הקפאתם תוציאו למקרר להתרככות.

עוגת גבינה קרה עם כתר קרמבו
גם בלי השוקולד למעלה היא מהממת וצחורה

הערות ושדרוגים
– במקום עוגיות פתי בר אפשר להשתמש באוראו, לוטוס, חיוכים או כל עוגייה אחרת שיש לכם.
– אפשר להשתמש ב-2 גביעים של שמנת בטעם טבעי 25% או 2 עם 16%.
– במקום לצפות את הקרמבו בשוקולד לבן אפשר לצפות בשוקולד חלב או מריר. אם משתמשים בשוקולד חלב או מריר אין צורך בהוספה של שמנת בשלב ההמסה אלא ממיסים את השוקולד בלבד.
– המתכון בשיתוף תנובה – השף הלבן.

11 תגובות

  1. מרים says:

    נראה מעולה, עם איזה צנטר מזלפים את הקרמבו?

  2. אורית says:

    נכנסו לך בטעות עגבניות לעוגה בהוראות ההכנה

  3. דינה says:

    ציינת כי ניתן להזליף קצפת במקום הקרמבו.
    אפשר פרטים איך להכין את הקצפת? שתהיה מתאימה גם מבחינת המתיקות לעוגה.
    תודה

    1. אביטל says:

      העוגה לא אפויה?

      1. רחלי קרוט says:

        לא, זאת עוגת גבינה קרה.

  4. דניאל says:

    נראה משגע!!! בדיוק חיפשתי עוגה ליומולדת של בנזוגי (בשבועות…)- האם ניתן לזלף את הקרמבו בצנתר קטן יותר (כמו של קצפת)? ואז ייצאו קרמבואים קטנים?

  5. קרן says:

    מושלםם!!
    מותר לשאול מאיפה המעמד המהמם של העוגה?

  6. אנה says:

    האם העוגה טעימה ומאוזנת ללא הקרמבו מלמעלה?

    תודה

  7. תיקי says:

    היי, הכנתי את העוגה והיא נראית מדהים. רק אחרי שסיימתי להכין את הקצפת של הקרמבו, שמתי לב שכתוב במצרכים שיש להוסיף תמצית וניל, אבל זה לא כתוב במתכון. בכל מקרה היא יצאה טעימה.

  8. דנה says:

    אפשר לשים גבינת מסקרפונה במקום נפוליאון?

  9. לוטם says:

    הכנתי אותה לחג, פשוט מושלמת!! שמרתי בהקפאה שבוע לפני החג, הפשרה לילה במקרר והיא יצאה פשוט מעולה. תמשיכי עם המתכונים המוצלחים ❤️

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend