כשטעמתי את העוגה הזאת בפעם הראשונה, ממש לפני כמה שעות, לא האמנתי שאין בה סוכר לבן. שאין בה קמח וגם לא שמנת חמוצה שלרוב נמצאת כמעט בכל עוגת גבינה.
גם הנוכחות של התחליף סוכר כמעט ולא מורגשת ומתקבלת עוגת גבינה רכה ונימוחה, מתוקה במידה, שממש מתמוססת בפה.
ממש חשוב להגיש אותה קרה קרה ואם אתם רוצים לפנק או להתפנק שימו לידה בצלחת גם פירות טריים או קצת מייפל.
ודבר אחרון – אל תפספסו את ההערות למטה בעיקר אם אתם צליאקים או סוכרתיים. שימו לב לרכוש רק מוצרים עם סימון שאין בהם גלוטן ו/או סוכר.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
עוגת גבינה דיאטטית 5% עם יוגורט
מצרכים (לתבנית ריבוע בקוטר 20X20 ולא יותר גדולה מזה):
750 גרם גבינה לבנה 5%
3 ביצים M
4 כפות שטוחות תחליף סוכר (אני השתמשתי בטרוביה)
3 כפות גדושות קורנפלור
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל איכותית
לציפוי:
1 יוגורט בטעם טבעי 3%
1 כף תחליף סוכר או אבקת סוכר
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים נייר אפייה בתוך תבנית בגודל 20X20.
– בקערה בינונית שמים את כל מצרכי העוגה וטורפים היטב עד שהביצים נטמעות בתערובת.
– אופים את העוגה במשך 35-40 דקות או עד שהשוליים יציבים והחלק הפנימי יציב אבל עדיין מעט רוטט.
– בינתיים מערבבים בקערה קטנה את היוגורט והתחליף סוכר.
– כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה, שופכים מעל את היוגורט בזהירות ומורחים לשכבה אחידה ודקה.
– מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות על 175 מעלות.
– מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר עד לקירור מוחלט. עדיף למשך הלילה.
הערות ושדרוגים
– אפשר לשים גם חצי מהכמות גבינת ריקוטה ואם אתם לא בעניין של קלוריות אפשר גם גבינת שמנת. בכל מקרה סך כל הגבינה במתכון הוא 750 גרם. אגב גבינות, אל תנסו להכין עם גבינה 3% כי יש בה יותר מדי נוזלים.
– שימו לב שאתם משתמשים בתחליף סוכר שמתאים לאפייה (כתוב על גבי האריזה) ואם אתם סוכרתיים תקפידו לבחור תחליף סוכר שיש לו סמל של האגודה.
– במקום יוגורט בציפוי אפשר לשים שמנת חמוצה.
– אם אין לכם בעיה לצרוך קמח אפשר לשים פה 2 כפות קורנפלור וכף אחת של קמח מכל סוג. הקמח קצת יותר מייצב אבל גם אם תשימו רק קורנפלור זה עדיין יצא מושלם.
– אל תנסו להכין אותה בתבנית גדולה יותר מ-20, גם ככה היא יוצאת די נמוכה, וזה בסדר כי אם תכינו אותה יותר גבוהה היא תצטרך יותר קורנפלור או מייצב אחר כדי להחזיק את עצמה.
– במקום אינסטנט פודינג וניל אפשר לשים עוד קורנפלור.
– אם חותכים את העוגה ל-20 קוביות כל קוביה כזאת היא 60 קלוריות.
תודה על המתכון הנהדר
כמה סוכר לשים אם לא רוצים להשתמש בסוכרזית תודה
אותו הדבר מן הסתם כי בתחליף סוכר נפח שווה לנפח סוכר
בתוך אינסטנט פודינג יש מלא סוכר, אז זה לא באמת בלי סוכר…
יש לסוויטאנגו פודינג ללא סוכר כדאי להשתמש במוצרים שלהם וגם בתחליף שלהם
איפה מוצאים מוצרים של סוויט אנד גו ?
האם התכוונת למתוק וקל sweet’nLow ?במרכולים יש רק את הממתיקים שלהם בקופסא המכילה שקיות של 1 ג’ר.פעם היה בקופסאות פלסטיק . תודה
איפה מוצאים אינסטנט ללא סוכר ?
יש אינסטנט ללא סוכר, אני משתמשת בו .
צודקת זו עוגה עם סוכר. ולא להטעות סוכרתיים זה לא צחוק
יש אינסטנט ללא סוכר ..
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק? ולהחליף לסוכר לבן/חום?
אפשר להשתמש ביוגורט 1.5% במתיקות מעודנת?
עוגה בתבנית 20 על 20 מחולקת ל-20 מנות, זה מנה בגודל סנטימטר על סנטימטר. נו, באמת…
חחח
הזוי לגמרייי
לא… זה ריבועים בגודל 4 על 5 ס”מ שזה החילוק של 20. אם תחתכי פסים לטרוך ולא ריבועים זה יצא ס”מ 🙂
כדאי ללמוד חשבון .. סנטימטר על סנטימטר יצאו לך 400 קוביות. 4×5=20. כלומר 20 מנות בגודל סביר.
זה לא נכון. כל פרוסה תהיה כמעט 4.5 ס”מ על 4.5 ס”מ. החישוב שלך מניח תבנית של 20 על 1.. את צריכה לעשות 20*20= 400 סמ”ר עוגה, חלקי 20 מנות יוצא פרוסה של 20 סמ”ר, ושורש של 20 יוצא כמעט 4.5 ס”מ עבור פרוסה מרובעת.
זה 4 על 4 סמ, גודל סביר ביותר.
קורנפלור הוא עמילן ובעצם סוכר וגם אינסטנט וניל מכיל סוכר. אז יש הפחתה בכמות הסוכר, אבל לכתוב: ללא סוכר, זו הטעייה !
עוגה מעולה!!
מעל שמתי 2 שמנת 9% עם 2 סוכר וניל
אפשר לאכול להתפנק בעוגתגבינה איכותית ולא מפוצצת בקלוריות.
מצוין בפרוש שהעוגה ללא סוכר לבן,
לא כתוב שהיא ללא פחמימות או ללא סוכרים כלל.
ובנוסף יש גם אזהרה לסוכרתיים לבדוק את המוצרים שהם משתמשים בהם…
אז באמת אין סיבה להערות הללו..
בפודינג וניל (הרגיל) יש סוכר לבן
נכון!
פודינג = סוכר לבן
זו ממש הטעיה וחוסר אחריות לכתוב שאין בעוגה סוכר…
אבל כתוב שאפשר להחליף את הפודינג בקורנפלור.
ובכותרת כתוב עוגה דיאטטית, וזה בהחלט כך.
אני אוהבת עוגת גבינה עם קרם שוקולד, בהכנה עצמית. כדי להימנע מסוכר משתמשים עם תחליף (יש לסטיוויה סוכר בתפזורת בקופסה ויש “כמו סוכר”).
4 קפות קקאו, 4 כפות סוכר, 4 כפות חלב מבשלים עד לרתיחה. מכבים את האש ומוסיפים כ-80 גר’ חמאה, מערבבים עד להמסת והטמעת השומן (אחרי שקצת מתקרר, הוא נטמע יותר טוב), אפשר להוסיף תמצית רום. כשקצת מתקרר ומסמיך, שופכים על העוגה
נשמע טובבבב!
יש אינסטנט ללא סוכר, אני משתמשת בו
יש אינסטנט ללא סוכר, אני משתמשת בו .
מנה של 60 קלוריות פותחת רק את התאבון-אבל מנה כפולה כבר מעניקה הנאה!
יצא לי נפלא!
הוספתי עוד כף תחליף סוכר ליוגורט כדי להוריד חמיצות.
לפרוסת עוגה כזו 120 קלוריות-זו מציאה 🙂
היי, האם אפשר לשים בציפוי יוגורט פרו 0% שומן? ועוגה עצמה חצי קילו גבינה 5% במרקם שמנת וגבינה לבנה אחת 5%?
תודה!
הכנתי וממש אהבתי! יצא נהדר. הכנתי בתבנית קטנה יותר אז היא יצאה גבוהה יותר ועדיין מאוד אוורירית.
לדעתי לגמרי אפשר גם לוותר על הציפוי, אם רוצים לחסוך עוד קצת בקלוריות ואישית בעיני זה אפילו יותר טעים 🤭😊
תודה רחלי!
האם לא חסרה אבקת אפיה?