כשציפור קטנה לחשה לי שהגיעה גלידה חדשה לקיוסק השכונתי ויש בתוכה מקופלת, ממתק השוקולד האהוב עלי ביקום, ידעתי שהלך עלי. או יותר נכון הלך על הפאסון וכושר ההתמדה שפיתחתי השבוע.
כי אם כל הכבוד לדיאטנית, גלידת מקופלת זה החיים.
אז טעמתי כפית, ועוד אחת, ועוד אחת קטנטנה, ואז הבנתי שאם לא אעשה משהו עם הגלידה הזאת, זה יגמר באריזה שלמה שהבטן שלי תכיל בדקה וחצי.
כך בעצם נולדה העוגה הזאת. מהרצון לקחת את הגלידה ולהפוך אותה לקינוח ענק ומרשים שאפשר להביא בשבת להורים (או במקרה הזה, בשבת לחברים).
אני יודעת שכל מה שמתחשק לכם לשאול זה מה יש בתוך העונג הזה, אז הנה, אספר לכם. פרט ל-2 שכבות של עוגת בראוניז עשירה, בלי טיפת קמח, יש כאן כמעט ליטר גלידת מקופלת, רוטב שוקולד מבריק שמתקשה בהקפאה אבל עדיין נמס בפה ושברי מקופלת כדי להזכיר מה מתחבא בפנים. בקיצור, חגיגה מושלמת לאוהבי שוקולד. והיא גם מתאימה בול לקיץ שהגיע ממש עכשיו.
ואגב, לא כי אני רוצה לדרדר אתכם או משהו, אבל יצאה גם גלידת טורטית. זהו, אמרתי את שלי. רוצו להכין.
עוגת גלידת מקופלת עם בראוניז שוקולד ללא קמח
מצרכים לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
3/4 כוס קקאו איכותי
כפית שטוחה אבקת אפייה
למילוי וציפוי:
1 קופסת גלידה מקופלת של גלידת שטראוס
130 גרם שוקולד מריר או חלב, שבור לקוביות
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
3 מקופלת מריר או חלב
אופן הכנה:
– בקערה גדולה, שמתאימה למיקרו, מניחים שוקולד וחמאה וממיסים בפולסים של 30 שניות. מערבבים בין לבין עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק.
– מוסיפים סוכר וטורפים היטב. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, וטורפים היטב אחרי כל הוספה.
– מוסיפים קקאו ואבקת אפייה ומערבבים עם כף עד שכל הקקאו נטמע בתערובת.
– מחלקים את הבלילה לחצי ומעבירים כל חצי לתבנית בגודל 22 או 24 משומנת היטב (כן, זה אומר שצריך 2 תבניות). עוד אופציה היא למזוג הכל לתבנית אחת ולאחר האפייה והקירור לחתוך את העוגה באמצע ל-2 שכבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהשוליים יציבים והחלק הפנימי מעט רוטט אבל יציב. מקררים היטב (בין אם אפיתם ב-2 תבניות או תבנית אחת). אם אפיתם בתבנית אחת לא לשכוח לחתוך באמצע עדי שיווצרו 2 שכבות.
– מרכיבים: מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומשאירים בחוץ במשך 15-30 דקות או עד שהגלידה רכה אבל לא נוזלית.
– מניחים בתוך תבנית בקוטר העוגות שקף מסביב, בשוליים של התבנית, ובפנים מניחים שכבה אחת של בראוניז שוקולד. מהדקים היטב לתחתית התבנית.
– שמים מעל הבראוניז 3/4 מאריזת הגלידה (ואפשר גם את כל האריזה) ומהדקים היטב לבראוניז שהתחתית עם לקקן או גב של כף. מיישרים כמה שאפשר.
– מניחים מעל הגלידה את הבראוניז שנותר ומהדקים.
– מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
– בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת במיקרו ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק.
– משחררים את העוגה מהתבנית, מורידים את השקף ומצפים את החלק העליון עם רוטב השוקולד. מפזרים מעל שברי מקופלת ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
– מגישים קפוא הישר מהמקפיא.
הערות ושדרוגים
– אפשר לקשט את החלק העליון עם קליק, שברי טורטית, פניני שוקולד, תלתלי שוקולד שיוצרים מחפיסת שוקולד וקולפן, חצאי תותים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
– העוגה נשמרת במקפיא, ארוזה בקופסה, במשך כמה שבועות לפחות.
– במקום גלידת מקופלת אפשר להשתמש בגלידת טורטית!
– אפשר להכין את העוגה בתבנית 22 ואז היא יוצאת גבוהה יותר או בתבנית 24 ואז היא טיפה יותר נמוכה.
– בגלל שהבראוניז עובר הקפאה, חשוב לא לאפות אותו יותר מדי כי הוא גם ככה מתייצב מאוד בהקפאה.
– מומלץ מאוד מאוד להשתמש בשקף לשוליים של העוגה, לאחר האפייה, זה מקל מאוד על חילוץ העוגה מהתבנית.
מהמם!!
אבל פחות אוהבת את הרעיון של להשתמש בגלידה מוכנה.
אפשר להכין גלידה לבד עם חלב מרוכז איכשהו?
תודה.
אפשר, אבל גלידה מוכנה מקצרת מאוד את הזמן וגם טעימה.
אם בכל זאת בה לך להכין הנה מתכון מעולה:
http://bit.ly/2oFzOLv
היי, האם העוגה הזו רלוונטית גם להיים? כלומר האם עוד קיימת גלידת מקופלת ואם לא אז אפשר להחליך במשהו אחר?
נראה פשוט מושלם! מכינה בסופ”ש.
הגלידה כבר בסופרים? מה המשקל שלה?
כן, היא אמורה להיות כבר בסופר.
ויש בה ליטר גלידה.
בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא 🙂
הי
העוגה יצאה קצת מרה בגלל כמות הקאקו מניחה.
האם הגלידה אמורה לאזן?
האם התוצאה הנשטתפת של הגלידה והבראוניז תצא מתוקה מספיק?
תודה
מרירות אכן מגיעה מקקאו, באיזה קקאו השתמשת?
קקאו שאני משתמשת בדר”כ בעוגות
הכמות 3/4 כוס נראת לי מה שגרם לטעם לוואי…
הגלידה תמתן את המרירות או שלזרוק ולהכין חדש?
תודה
חזרתי לעדכן שיצא מושלם?
תודה רבה
וואו!
נראה מדהים וינוסה ממש בקרוב!
אם אני מכינה את הבראוניז בתבנית אחת (וחוצה ל-2 אחרי הקירור), מה זמן האפיה שצריך בערך?
בד”כ צריך להוסיף עוד רבע שעה בערך, אבל הכי טוב לבדוק שהשוליים יציבים והחלק הפנימי יציב אבל מעט רוטט
נראה מהמם!
אם העוגה תשרוד 40 דק של נסיעה?
המממ… שאלה טובה 🙂 אם זה ערב וקר והעוגה הייתה קפואה כמו שצריך היא תחזיק, אבל מיד למקפיא כשמגיעים.
עדיף לשים נייר אפייה על כל שכבה של בראוניז? ובנוסף, האם את שתי השכבות אני מוציאה מהתבנית או אחת נשארת?
אם את מכינה ב-2 תבניות אז כן, אחת נשארת בפנים (רק לא לשכוח לקרר אותה) ומעל זה מגיעה הגלידה ועוד שכבת בראוניז.
לגבי נייר אפייה, אני מניחה תמיד עיגול נייר אפייה מתחת. כמובן שבשכבה השנייה שמניחים מעל הגלידה צריך להוציא אחר כך את הנייר כדי שלא יאכלו אותו בטעות 🙂
תודה על המתכון המדהים!
אני רוצה להכין אותו מחר. במידה ואין לי שקף יש תחליף אחר במקומו שיעזור לי לחלץ את העוגה?
תודה! 🙂
סליחה על האיחור בתשובה, אבל אפשר לשים פס של נייר אפייה שגוזרים פשוט מנייר אפייה רגיל
בתמונה העוגה בתבנית 22? אפשר להכין את התערובת ולאפות בשתי נגלות כי יש לי רק תבנית אחת? או שהבלילה תצנח בזמן ההמתנה לאפיה?
כן, אפשר וכן 22 🙂
לפי ההגשה איך להגיש את העוגה אם היא קפואה?
פשוט קפואה כמו גלידה
היי,
אני רוצה לצפות את העוגה בקצפת אדומה (יומולדת מיני מאוס) אפשרי?
ואם כן, זה חייב להיות ממש לפני הגשה או שאפשר להקפיא?
או אולי פשוט אכין את הרוטב שוקולד שרשמת כציפוי ואצבע באדום עם ג’ל ואצפה הכל??
סליחה על החפירה:)
היי אני רוצה להכין את העוגה השאלה שלי היא אם מוצאים מהקפאה ישר להגשה? לא קדה לחתוך אותה?
יצא מדהיםםם!! נדיר ממש!
אפיתי בתבנית אחת וחתכתי ואני לא ממליצה על זה.. כי היה מאוד קשה לחתוך ולדייק ונקרע לי באמצע אז עשיתי ממה שהתפרק שיכבה מפוררת כזה מעל הגלידה ויצא שלמות
היום מכינה רק את הבראוניז לשבת כי הוא בפני עצמו אגדה
תודה!!
גם אני הכנתי אחת… ולחצות אותה ממש לא אפשרי.. עדיף להכין בשתי תבניות …
הי. נראה מעולה!!
אפשרי בעצם כל גלידה נכון?
וההגשה ישר מהמקפיא? זה לא יקשה על החיתוך?
אפשר להכין את הבראוניז עם קמח?