כששאלתי אתכם באינסטגרם איזה מתכון תרצו שאעלה היום – עוגת לימון ויוגורט עם דובדבנים או עוגת בננות ומייפל בחושה, היה לי ברור שהרוב יצביע על הלימון. אבל היי, הפתעתם!
אני לא בטוחה אם זה בגלל המראה הרך והמגרה שלה או בגלל שהיא טבעונית, אבל העוגה הזאת ניצחה בנוק אאוט והנה היא פה.
אתם מכירים את הקלישאה על הבננות הרקובות בקערה שחייבים להכין איתן משהו לפני שהן יגמרו את חייהן בפח? אז הקלישאה הזאת אכן היוותה את יריית הפתיחה בכל הנוגע לעוגה הזאת.
3 בננות ממש בשלות כבר עמדו להזרק וממש ברגע האחרון החלטתי להכין איתן עוגה. ובגלל שאני בחודש התאהבות בחמאת בוטנים החלטתי להוסיף את הממרח האהוב גם לכאן ועל הדרך לצמצם קצת את כמויות הסוכר (אין פה סוכר לבן) ואם כבר שפיות, אז גם השמטתי את הביצים.
מפה לשם יצאה עוגה כל כך רכה שזה לא להאמין. גם בזכות הבננות והחמאת בוטנים אבל בגלל המייפל שמזלפים מעל העוגה כך שהוא מחלחל פנימה לתוך שבילים קטנטנים.
ואל דאגה, השבוע תעלה גם עוגת הלימון 🙂
עוגת בננות ומייפל עם חמאת בוטנים
מצרכים:
3 בננות בשלות מאוד – כמה שיותר בשלות יותר טעים ומתוק
1/4 כוס מייפל אמיתי
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס קרם קוקוס
2 כפות גדושות חמאת בוטנים (חלקה או עם שברי בוטנים)
1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
אופן הכנה:
– מועכים את הבננות בקערה בינונית.
– מוסיפים מייפל, סוכר, שמן וקרם קוקוס וטורפים היטב.
– מוסיפים חמאת בוטנים וטורפים.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים עם כף עד שהקמח נטמע בבלילה ולא יותר.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה משומנת היטב או 2 תבניות אינגליש קייק יותר קטנות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.
הערות ושדרוגים
– במקום מייפל אפשר להשתמש בסילאן.
– במקום סוכר חום בהיר אפשר להשתמש בסוכר חום כהה או בסוכר לבן.
– במקום שמן קוקוס אפשר להשתמש בכל שמן שיש לכם בבית (ואפשר גם חמאה מומסת אבל אז העוגה לא תהיה טבעונית).
– במקום חמאת בוטנים אפשר להשתמש בשקדיה או טחינה.
– רוצים טעם של קוקוס? מוסיפים 2-3 כפות קוקוס לבן לבלילה.
נראה מעולה
האם אפשר להחליף בטחינה?הבן שלי אלרגי לבוטנים.
נראה מדהים!!
האם יש תחליף לקרם קוקוס?
מכינה היום!!! רק לפני כן שתי שאלות: 1. לסוכר יש כאן תפקיד מלבד המתקה? כי מבחינתי גם כף אחת תספיק להמתקה. 2. קמח לבן אם יוחלף בקמח שיפון/ מלא זה יהרוס (להורדת האינדקס הגליקמי)?
העוגה מהממת! המרתי לסוכר לבן וחלב סויה ללא סוכר. שבוע שעבר הוספתי גם 200 גרם שוקולד צ’יפס – יצאה עוגה עשירה (קצת יותר מדיי) דחוסה קצת אבל רכה ולחה.
עכשיו בתנור אותה נוסחא רק עם 100 גרם שוקולד 🙂
אפשר להחליף קמח לבן בכוסמין?
אפשרי
אפשר להפוך את לקאפקייקס? הבן שלי יאהב יותר…
בטח
מה התחליף לקרם קוקוס?זה נראה מדהים ☺️
חלב קוקוס, חלב סויה, חלב אורז וכו. ואפשר גם מיץ תפוזים
כמה חמאה צריך אם אני לא מעוניינת בשמו הקוקוס?
במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בחלב אורז?
אפשרי
עוגה פשוט נהדרת! מתכון קל ומהיר לעוגה ממש טעימה לחה ונימוחה! השילוב מושלם! אני קונדיטורית והמתכונים שלך פשוט נהדרים! מחפשת אלטרנטיבה לקרם קוקוס שרובו נשאר בפחית..
ממש ממש שימחת אותי! תודה רבה
איזה כיף לשמוע. ממש ממש תודה
איך אין ביצים בעוגה?
כי לא חייב 🙂
הכנתי ויצא מעולה!!
החלפתי בחצי קמח מלא וחצי קמח כוסמין ן ויצא אוורירי ומפנק!!
5 כוכבים
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3
הכנתי לערב עם מלא חברים ואורחים. יצא מ ע ו ל ה. מלא מחמאות!!
מתה על המתכונים שלך!
אפשר לוותר על הסוכר או להחליף אותו במשהו אחר?
נראה מדהים. מחפשת תחליף מלא לסוכר. רוצה להכין לבני הבית כולל תוקת בת 7 חודשים שלא מקבלת סוכר כלל.
יש תחליף מלא לזה?
להוסיף מייפל מעל העוגה? לא כתוב במתכון…
מצטרפת לשאלה. בתיאור לפני המתכון כתוב על המייפל שמזלפים מעל העוגה. אך במתכון עצמו המייפל מעורבב בפנים בשלב ה”רטובים” ואין אזכור למייפל מעל העוגה..
הכנתי אותה ומשהו לא יצא בסדר….
בתור התחלה היא נפלה, לא נשארה גבוהה
אחרי 25 דק היא כבר הייתה מאד שחומה, הוצאתי אותי לאחר 30 דק, והבננות נשרפו מבפנים והיא מרה נורא (בגלל הבננות). חום התנור היה על 170 מעלות
מה הסיבה לכך?
הי, מתה על המתכונים שלך.
קמח חלה לבן … תופס?
מצטרפת לשאלה. בתיאור לפני המתכון כתוב על המייפל שמזלפים מעל העוגה. אך במתכון עצמו המייפל מעורבב בפנים בשלב ה”רטובים” ואין אזכור למייפל מעל העוגה..
היי, ואם יש לי רק סקיפיטלא את החמאת בוטנים הטבעית? אפשרי? זה טבעוני עדיין?
הכנתי, הוספתי גם משהו כמו 100 ג’ שוקולד צ’יפס ויצא להיט, תודה!
וואו… ממש קיוויתי שהפעם אמצא מתכון לעוגת בננות שהוא באמת טעים ועם מרקם סבבה ולא משהו ליד. וזה הצליח! גם טבעוני גם רך ונימוח אבל לא דחוס וגם טעים!! תודה…
השתמשתי בקמח כוסמין 70% מלא, ובמקום סוכר מעכתי תמרים באותה כמות.
עוגה מדהימה! רכה , קלה, וטעימה ממש.
הערה אחת בתור רופאה- למרות התדמית, שמן קוסקוס הוא אחד השמנים הגרועים ביותר לגוף , עם אחוזים גבוהים במיוחד של שומן רווי – הסוג שחוסם עורקים. אני הכנתי עם שמן רגיל וחלב שיבולת שועל. יצא מעולה.
תודה על מתכון נהדר!
הכנתי גם עם קמח ללא גלוטן באותה הכמות ועדיין יצא נפלא !
עוגה מעולה! החלפתי את השמן קוקוס בשמן רגיל ואת הקרם קוקוס בחלב שיבולת שועל, יצא מהמם
העוגה קלה להכנה, המרקם נהדר וטעמה משובח..
ממש קלי קלות
תודה לך על המתכון המדויק