כמו רוב הדברים הכי טעימים שיוצאים מהמטבח שלי, גם העוגה הזאת נולדה מכורח המציאות. או שמא יש לומר מכורח הבננות השחרחרות שבילו בקערה בסלון.
כשהבנתי שאוטוטו הן יעברו לפח אם לא אעשה איתן משהו, החלטתי להכין איתן עוגה, אבל לא סתם עוגה, אלא כזאת שמשדכת בין 2 אהבות גדולות – עוגת לימון חמצמצה עם עוגת בננות רכה רכה.
2 הפירות לא רק מאזנים אחד את השני בצורה מושלמת, אלא עוזרים מאוד בקבלת מרקם רך שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.
אז רגע לפני שאני שולחת אתכם להכין אותה, רק בקשה ממש ממש חשובה – אל תוותרו על הציפוי. הוא כל כך משלים את העוגה והופך אותה למלכה שאני באמת מבקשת שלא תוותרו עליו.
- לפני שתשאלו: האבקה הירוקה על העוגה היא אבקת ליים. אלוהים, זאת אבקה גאונית ברמות לא הגיוניות. הלוואי ויכולתי להגיד לכם איפה מוכרים אותה בארץ אבל אני לא יודעת, ספציפית את שלי הבאתי משוק האוכל בורו בלונדון ואם מישהו במקרה נוסע לשם, אני מוכנה להכין לו את כל מתכוני הבלוג תמורת קופסה נוספת (ותקנו שם גם מלח סלרי, זה מחליף אבקת מרק בצורה מושלמת).
- האבקה השנייה על העוגה היא אבקת תפוזים, אותה לעומת זאת כן הבאתי מהארץ אבל גם אותה אי אפשר לקנות (או שאפשר ואני לא יודעת?). האבקה הזאת נולדה בבית של אביעד פורמן, שהוא שוקוליטייר ושף מהמוכשרים שפגשתי. באחד הימים שביקרתי אצלו, הוא סיים לייבש פרוסות תפוזים שלמות ולא היה בטוח מה לעשות איתן בגלל המרקם הקשה שלהן אחרי הייבוש. כשסיפרתי לו על אבקת סלרי וליים שקניתי בלונדון, היה לשנינו ברור שתוך דקה תהיה כאן אבקה ואכן זה מה שקרה. חבל שאני לא יכולה להעביר אליכם את ריח הפרדס שהתפשט אצלו בבית בשניות שהתפוזים המיובשים הפכו לאבקת קסם.
- ואחרי שסיבכתי אתכם עם חומרי גלם שאין לרוב האנשים בבית (שמישהו יביא את זה לארץ!), הנה תחליף ראוי, עובד ומוצלח: קליפת תפוז וליים/לימון מגורדת דק. אותו ריח, אותה מרירות וחמיצות עדינה, אותו צבע. יאללה, יוצאים לדרך!
עוגת בננות ולימון רכה רכה
מצרכים (לעוגה עגולה בקוטר 22):
1/2 כוס מיץ לימון + קליפה מגורדת דק מהלימון
3 בננות בשלות מאוד
2 ביצים L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1/2 כוס (100 מ”ל) שמן צמחי – אפשר גם זית
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
לציפוי ועיטור:
3/4 כוס (100 גרם – שקית) אבקת סוכר
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמנת מתוקה/חלב/קרם קוקוס/חלב קוקוס/יוגורט/ריוויון
קליפה מגורדת מלימון אחד ותפוז אחד – לא חובה אבל מאוד מוסיף
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מניחים מיץ לימון, קליפת לימון מגורדת דק ובננות קלופות ומועכים עם מזלג לפירה חלק. כן, ביחד עם המיץ.
– מוסיפים ביצים, סוכר ושמן וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהקמח נטמע לגמרי.
– מעבירים לתבנית עגולה (עם או בלי חור באמצע), משומנת היטב, ואופים במשך 40-50 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. חשוב חשוב – הבלילה תופחת מאוד (ואחר כך מעט יורדת) אז למלא גג עד 3/4 גובה. מוציאים ומצננים לגמרי לפני הציפוי.
– מערבבים בקערה אבקת סוכר, מיץ לימון ונוזל לבן כלשהו לבחירתכם (חלב, שמנת, קוקוס). הנוזל הלבן מלבין את הציפוי אבל אפשר להמיר גם במיץ לימון נוסף. אמור לצאת לכם מעין רוטב במרקם של טחינה. מזלפים על העוגה, מפזרים קליפה מגורדת מלימון ותפוז וזוללים.
הערות ושדרוגים
– שומרים על העוגה מחוץ למקרר.
– למי שאוהב עוגות חמצמצות, אפשר לזלף על העוגה אחרי שהיא מצטננת מעט, סירופ לימון שמכינים מ-1/2 כוס מיץ לימון שמרתיחים עם 1/2 כוס סוכר ומעט מים. רק לא לשכוח לשים מעל את הציפוי הלבן.
– במקום מיץ לימון אפשר להשתמש במיץ תפוזים ואפילו אשכולית אדומה עבדה נהדר.
רחלי, זה נשמע מעולה!! חייבת לנסות ברגע שישחירו לי כמה בננות..
באה לקשור לך את הידיים לא לאכול אותן לפני שהן משחירות 🙂
מאוד צנחה בתנור ויצאה צמיגית….
נראה מדהים.
חיפשתי קצת את האבקה המדוברת ונראה שאמזון מוכרים כל מיני אבקות ליים והם עושים משלוחים לארץ ולא לשכוח אמזון גרמניה תמיד יותר זול
#רקאומרת…
זה נראה ממש פשוט להכנה: https://lazygirldinners.com/2014/10/29/citrus-powder-how-to-make-citrus-powder/
שיו, איזה גאונה! תודה רבה
הי את המיץ לימון ואת הציפוי שמים רק שמתקרר?
נראה מעולה!!! אכין בשבת… וחבל שהפוסט לא היה קצת קודם כי הייתי בשוק בורו בפורים?
די! זה רק תירוץ מעולה לחזור שוב 🙂
היי רחלי, האם את הציפוי שמים ישר אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור? האם הוא מתקשה באיזשהו שלב או נספג בעוגה?
אחרי הקירור. כן, הציפוי מתקשה מעט, הוא כמובן לא נעשה פציח כמו שוקולד שמתקשה אבל כן מתייצב (ולא נספג בעוגה).
יצא נדיר! נטרף בסופ”ש:) תודה!
עוברת ללחם טחינה ?
יש!
היי .
זה נראה שלמותתת !! את חושבת שיש אפשרות להחליף את הכמות של הקמח בשיבולת שוער טחונה ?
יש לי קצת בעיה עם קמח
וואו, שאלה טובה. אין לי מושג אם קמח כזה יעבוד בשילוב עם אבקת אפייה. ניסית פעם להכין עוגה עם שיבולת שועל טחונה וזה הצליח לתפוח?
אפשר פשוט קמח ללא גלוטן
היי רחלי האם אפשר להמיר חצי מהכמות לקמח כוסמין?ואם אין אבקת סוכר סוכר בלבד יעשה את העבודה?
תודה רבה!
היי.נראית ממש טוב . אפשר להחליף את הבננות או להוריד לחלוטין ? תודה
בעייתי להוריד את הבננות, אם את רוצה עוגת לימון עדיף להכין את זאת:
https://www.krutit.co.il/csL4h
היי, איזה גודל תבנית צריך?
הולכת להכין….?
עגולה 22 או 2 אינגליש קייק
תודה רבה
הי רחלי, תודה רבה על המתכונים הטעימים.
האם יעבוד כקאפקייקס/ מאפינס?
כן, בהחלט.
הי שאלה – איך מחלצים עוגה מתבנית עם חור באמצע?
משמנים טוב בהתחלה (לאקסטרה בטחון מפזרים מעל מעט קמח). אם יש לך אפשרות גם לשים נייר אפייה מסביב אז בכלל לא תהיה בעיה.
תודה! בדיוק עומדת להכינה. האם מומלץ לשים גם רת הסירופ לפני הציפוי?
לא, אין צורך. הציפוי מספיק לגמרי.
עשיתי בשתי אינגליש קייק (אבל לא חד פעמי אז התבניות טיפה רחבות יותר) ויצאו לי עוגות נמוכות… שמתי בתנור 25 דק והן לגמרי מוכנות. נראה לך שעשיתי משהו לא נכון או פשוט גודל התבניות היה לא מדויק? תודה רבה
גודל תבנית 🙂 העוגה צריכה להגיע עד 3/4 מגובה התבנית. לא נורא, אם הוצאת בזמן אז הן אמורות להיות בסדר, רק קצת יותר נמוכות.
הי, חשבתי לנסות את העוגה בקאפקייקסים קטנים. האם ניתן להקפיא את הבלילה לפני התנור? או שעדיף אחרי?
ואפשר להקפיא עם הציפוי הלבן?
היי רחלי,
איזה עוגה מסחררת ואביבית!
ממש מתאימה לבננות המתוקות ולעונת הלימונים שפצחה לה.
מכינה את העוגה כבר בפעם השנייה (!)
הכנתי את העוגה עם פרג, והחלפתי את האבקת אפייה בסודה לשתייה ( תמיד מתבלבלת בין שתיהן ואין לי בבית א.אפייה הפעם P: )
הי,
ניסיתי ויצא מעולה ממש! אבל הציפוי לא יצא לי טוב. יצא לי שקוף קצת ונוזלי מדי. לא לבן בוהק. ונראה לי שבא קל סוכר לא נמסה מדי. מה עשיתי לא נכון?
תודה רבה!
במקרה הכנתי אותה שוב כרגע אז אני לגמרי בטוחה שאלה הכמויות. שמת מיץ לימון ושמנת או משהו אחר? הציפוי היה סמיך אחרי הערבוב?
שמתי גם מיץ לימון וגם שמנת – 2 כפות מכל אחד ושקית אבקת סןכר (100 גרם). יצא לי די דליל מאוד לימוני ולא לגמרי לבן. כשמתי על העוגה לא יצא אטום לגמרי ובגלל זה פחות יפה
עוגה פשוט מושלמת
תודה רבה! שמחה שאהבת
אפיתי אתמול. העוגה טעימה אבל צנחה קשות עוד בתנור ויצאה צמיגה מידי .
גם לי זה קרה, העוגה ממש טעימה אבל נמוכה ועוד צונחת.
עשיתי אותה כבר 3 פעמים והוספתי עוד ביצים, לא עזר
נראה מגרה בטירוף! יאמי
כמה מכפילים לקוטר 26?
היי, להכין את הציפוי לקראת הזילוף או שאפשר גם שהעוגה נכנסת לתנור?
הי רחלי אהובה,
אוהבת את כתיבתך ומתכונייך.
אשמח להבהרה קטנה לגבי המידות של הכוסות והכפות בהן את משתמשת.
תודה רבה מחכה כבר לפוסט הבא 3 >
היי. מה הכוונה חצי כוס מיץ לימון? לימון סחוט?
שלום לך,
רציתי להגיד לך שעוגת הבננות ולימון היא אחת העוגות הטעימות שהכנתי וטעמתי . תודה לך וחג שמח ☺
היי
העוגה שלך מהממת מאוד טעימה והשילוב בננה ולימון גאונייי!!!
אפשר להשתמש בתבנית שאינה עגולה?
היי, אפשר להכין את העוגה וכעבור יומיים להוסיף את הציפוי? רוצה לתת אפקט של טריות בסמוך לאכילה
הציפוי יוצא מאוד דליל. אולי צריך להיות ‘כפיות’ ולא ‘כפות’?
רוצה להכין אבל באלי להמנע מהסירופ מעל. מיועד גם לפעוט.
עדיין יצא טעים או שכדאי לבחור מתכון אחר?
האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? אם כן באיזה כמויות?
תודה
היי.. העוגה יצאה מדהימה!! אבל הציפוי יצא שקוף, שמתי עם קרם קוקוס.. איך ניתן להגיע לצבע הלבן כמו בתמונה?
הכנתי את העוגה. מרקם מדהים וטעימה. אבל אצלנו השילוב של טעם הבננות עם המרירות של הלימון לא הצליח.
האם אפשר להחליף את המיץ לימון למשהו אחר?
עוגה מהממת! גם ה”לא אוהבי עוגת בננות” התמוגגו!
כל כך מגרה! אין לי בבית סוכר, האם. ישאפשרות להחליך בסוכר קוקוס או מייפל או דבש?
תודה רבה
ניסיתי המון עוגות בננה ובכל פעם נחלתי אכזבה אבל זאת פשוט שלמותתתתתת !!
נרשמה לספר המתכונים שלי רישמית !!
תודה לך !!
הי!
אפשר להשתמש בציפוי בריץ’ או חלב סויה?
מלח סלרי https://www.nizat.com/%D7%9E%D7%9C%D7%97-%D7%A1%D7%9C%D7%A8%D7%99-200-%D7%92%D7%A8%D7%9D-%D7%A1%D7%90%D7%9F-%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9F-i7857
היי רחלי,
לכמה תבניות אינגליש קייק תספיק הבלילה?
רחלי עוגה מדהימה תודה
אני קוראת לך קרוטית,
עוגה רכה נהדרת וטעימה.
בתור אוהבת לימון במיוחד בעוגה זו הבננות נעלמות לי.
האם להוסיף בננה?
לא ישנה את המרקם הרך מאוד שאהבתי?
כך שאמשיך לקרוא לה עוגת בננה ולימון 🙂