עוגה מרשימה, חגיגית וטעימה ממש שמשלבת שכבות דקיקות של בלינצ’ס עם קרם גבינה בטעם וניל ורוטב שוקולד לבן משובץ בבייגלה קראנצ’י ומלוח. וחכו שתפרסו את העוגה ויתגלו כל השכבות.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
רוצים לראות את שלבי ההכנה וכמה קל להכין? צפו בסרטון
View this post on Instagram
עוגת בלינצ’ס במילוי קרם גבינה עם רוטב שוקולד לבן ובייגלה מלוח
מצרכים ל-15 בלינצ’ס:
2 ביצים L
2 כפות סוכר
1 כף שמן
1 כוס (240 מ”ל) חלב
1/2 כוס (120 מ”ל) מים
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
למילוי:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה השף הלבן
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב
1/3 כוס אבקת סוכר
1 כף משחת וניל, או תוכן של 2 מקלות וניל
לציפוי:
100 גרם שוקולד לבן או בלונדי
1/3 מיכל (90 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן
3/4 כוס בייגלה שטוחים עם מלח
אופן הכנה:
– להכנת הבלינצ’ס: שמים ביצים, סוכר, שמן, חלב ומים בקערה בינונית וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח וטורפים עד שהקמח נטמע בתערובת.
– מחממים מחבת בקוטר 20 ס”מ ומשמנים במעט שמן או חמאה.
– מוזגים מהבלילה של הבלינצ’ס כמות של מצקת למחבת ומזיזים אותה בצורה סיבובית עד שהבלילה מכסה את כל התחתית. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה עדינה.
– ממשיכים לטגן את כל הבלילה באותו האופן. אם רואים שהבלילה מסמיכה מעט ככל שהזמן עובר עד שכל הבלינ’צס מוכנים, מוסיפים עוד קצת מים כדי לדלל אותה, אחרת הבלינצ’ס יהיו עבים מדי.
– להכנת המילוי: שמים את כל מצרכי המילוי במיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל קרם יציב.
– מניחים בלינצ’ס אחד בצלחת הגשה ומורחים עליו שכבה דקה של קרם גבינה וניל. מניחים עוד בלינצ’ס ושוב מורחים שכבה דקה של קרם וניל. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלינצ’ס והקרם. חשוב למרוח את הקרם עד קצות הבלינ’צס כדי שתיווצר עוגה ישרה.
– מסיימים בבלינצ’ס בשכבה העליונה ומכניסים למקרר עד שהרוטב מוכן.
שמים בקערה קטנה את השוקולד והשמנת וממיסים במיקרו עד לקבלת רוטב חלק. שימו לב ששוקולד לבן קצת יותר מאתגר להמיס אז פשוט מכניסים למיקרו ל-30 שניות, מערבבים ושוב מכניסים למיקרו. עד שיש רוטב חלק. ואם הוא נשבר בטעות ונראה שהוא לא אחיד? מוסיפים כמה כפות שמנת מתוקה קרה, מערבבים וזה מסתדר.
– שוברים את הבייגלה לשברים (צ’אנקים) קטנים ומוסיפים לרוטב. מערבבים היטב.
– שופכים את הרוטב על העוגה, במרכזה, ודוחפים מעט לצדדים. שומרים במקרר עד להגשה.
הערות ושדרוגים:
– במקום שוקולד לבן אפשר להמיס שוקולד מריר או חלב. במקרה הזה חשוב להגדיל את כמות השמנת ל-1/2 מיכל.
– אם אתם לא אוהבים שילוב של מתוק ומלוח אפשר לוותר על הבייגלה בציפוי.
– רוצים לשדרג? אפשר לסיים את העוגה למעלה עם קצפת ולפזר תותים או פירות אדומים.
– במקום גבינת מסקרפונה אפשר להשתמש בגבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי.
– המתכון בשיתוף תנובה.
הייתי מוותרת על הבייגלה בציפוי, זה נראה כמו משהו שכבר אכלו אותו פעם…
למי שיש רינג מתאים, כדאי להכין את הבלינצ’ס בתוכו (מניחים על המחבת, יוצקים פנימה, ומרימים לפני שהופכים) למראה אחיד יותר.
ואגב, בלינצ’ס זה ברבים. היחיד הוא כנראה בלינצ’ה או בלינץ’ (והכי פשוט חביתית).
למה כ”כ היה דחוף לך להגיב?
נראה מעולה וקללל!
כמה זמן יכול להישמר במקרר?