חזרתם של התותים משמחת אותי, ואני בטוחה שגם אתכם ואתכן, מאוד. גם כי הם מזכירים לי שהחורף כאן וגם כי מעטים הפירות או הירקות שעוד נותרו עונתיים. יש משהו בגעגוע שגורם לי לפרץ שמחה כשאני רואה שהם חזרו.
חוץ מהטעם הנהדר שלהם, לתותים יש נטייה לשדרג כל קינוח (וגם סלט), ולהפוך עוגה פשוטה למלכה. כל מה שצריך זה להוסיף כתר של תותים או מרבד תותים צפוף והרי לכם קינוח יפהפה שיגרום לכולם להתפעל.
העוגה שהבאתי לכם היום נמצאת בטופ 10 הקינוחים האהובים עלי ולכבוד חזרתם של התותים היא קיבלה שדרוג מפעים של צבע ושל טעם מתוק מלא בגעגוע. ומה תאמרו על שכבת הג’לי היפהפיה שמכסה את העוגה? בעיני היא זאת שמחברת הכל יחד. ובוא נודה, גם מוסיפה תבלין של נוסטלגיה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
עוגת ביסקוויטים עם תותים וג’לי
מצרכים לתבנית מרובעת 22X22 – אפשר גם 24 או 26:
1 שרוול פתי בר וניל
1 כוס חלב לטבילת הפתי בר
לקרם וניל:
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
1/2 כוס (120 מ”ל) חלב
4 כפות גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
1 סלסלה קטנה (250 גרם) תותים
לשכבת תותים עליונה:
1 סלסלה גדולה (500 גרם) תותים
1 חבילה ג’לי תות או פטל
2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
– פורסים סלסלה קטנה של תותים לפרוסות ואת הסלסלה הגדולה של התותים חוצים לחצי לאורכם.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מצרכי הקרם ומקציפים במהירות נמוכה-בינונית (לא גבוהה) עד שנוצר קרם יציב אבל חלק ולא שבור. ברגע שהוא מתייצב על הוו אפשר להפסיק להקציף.
– אם משתמשים ברינג מרובע שמים שקף בדפנות הרינג (אל תשכחו לשים משהו מתחת לרינג שהעוגה לא תיפול כי לרינג אין תחתית). אם משתמשים בתבנית משמנים מעט את תחתית התבנית ואת הדפנות ומצמידים נייר אפייה גם לתחתית וגם לדפנות (גוזרים פס נייר אפייה לדפנות). זה חשוב כדי שתוכלו לחלץ את העוגה כמו שצריך ויתקבלו דפנות יפות וחלקות.
– טובלים פתי בר בחלב ומניחים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
– מניחים מעל 1/3 מכמות הקרם ומיישרים.
– מניחים מעל שוב שכבה של פתי בר ומעליו מניחים שכבה של פרוסות תותים.
– מכסים ב-1/3 שכבת קרם ומיישרים.
– מניחים שוב פתי בר טבול בחלב ושוב קרם ומסיימים בפתי בר. עוטפים את התבנית היטב בניילון נצמד.
– מעבירים למקפיא למשך שעה-שעתיים עד שהקרם יציב.
– כשהעוגה יציבה וקרה מניחים מעליה חצאי תותים, כשהצד החתוך כלפי מטה.
– שופכים לקערה את תכולת אבקת הג’לי ושופכים פנימה את המים הרותחים. טורפים היטב. מאפשרים לג’לי מעט להצטנן, ממש 2 דקות ולא יותר כדי שהג’לי לא יתייצב, ושוב מערבבים שלא יהיו גושים. אם במקרה הג’לי הספיק קצת להתייצב והוא לא נוזלי פשוט מחממים 10 שניות במיקרו.
– שופכים את הג’לי על העוגה עם התותים, מקפידים שיכנס בין חצאי התותים, ומעבירים למקרר להתייצבות.
הערות ושדרוגים
– יש פה המון תותים, המון. גם למעלה וגם באמצע. אם התותים יקרים ואתם רוצים להפחית את הכמות אין בעיה לשים בחלק העליון פרוסות תותים דקות ולא חצאי תותים. זה יוריד את כמות התותים משמעותית.
– במקום תותים למעלה אפשר גם פטל או אוכמניות.
– במקום מסקרפונה או שמנת אפשר לשים גבינה לבנה 9%.
– אפשר להכין את העוגה גם ב-2 תבניות אינגליש קייק. מומלץ תבניות רינג ששמים בדפנות שלהן נייר אפייה או שקף ואפשר גם בתבניות חד פעמיות שקל לקרוע מסביב כדי לחלץ את העוגה.
היי,
כמה זמן לפני ההגשה כדאי להכין את העוגה