מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות או תבנית פיירקס גדולה:
1 שרוול פתי בר רגיל
1 שרוול פתי בר שוקולד
1 כוס חלב לטבילת הפתי בר
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
185 (3/4 מיכל) מ”ל שמנת מתוקה 38% – להמסה עם השוקולד
500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38% – לקצפת
3 כפות אבקת סוכר
250 גרם (קופסה) גבינה לבנה 9% או 5% או גבינת שמנת בטעם טבעי
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר (או חלב)
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה:
– ב-3 קערות נפרדות, שמתאימות למיקרו, מניחים את השוקולד. בכל קערה שוקולד אחר. לשוקולד המריר מוסיפים 100 מ”ל שמנת מתוקה, לשוקולד החלב מוסיפים 50 מ”ל שמנת מתוקה ולשוקולד הלבן מוסיפים 35 מ”ל שמנת מתוקה. ממיסים את השוקולדים והשמנת במיקרו ומערבבים היטב עד שיווצרו לכם 3 קערות עם שוקולד מומס ומבריק.
– במיקסר עם וו הקצפה מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה (סה”כ 500 מ”ל) ביחד עם אבקת סוכר, עד שנוצרת קצפת יציבה.
– מחלקים את הקצפת ל-3 ומעבירים כל 1/3 לקערת שוקולד. מקפלים את הקצפת לשוקולד עם לקקן.
– מוסיפים לכל מוס שוקולד 1/3 מכמות הגבינה ומקפלים בעדינות.
– מרכיבים: טובלים פתי בר שוקולד או לבן בחלב למשך 2 שניות ומניחים בתחתית התבנית, מניחים מעל קרם שוקולד לבן ומעליו שכבת פתי בר. מומלץ בשלב הזה להעביר את העוגה למקפיא ל-10 דקות כדי שהשכבה הבאה לא תזיז את הפתי שנמצא על הקרם והוא יהיה מספיק יציב אבל לא חובה.
– מניחים קרם שוקולד חלב ומעליו שכבה נוספת של פתי בר טבול בחלב ומעל מניחים בעדינות קרם שוקולד מריר. מיישרים מעט ומעבירים למקפיא לשלוש שעות לפחות או למשך הלילה. עטוף בניילון נצמד כדי שהקרם למעלה לא יקבל קרום.
– ציפוי: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת ומערבבים היטב. שופכים את השוקולד על העוגה ומחזירים למקפיא להתייצבות.
– מומלץ לשמור את העוגה במקפיא ולחתוך אותה כשהיא קפואה, העוגה מתרככת די מהר אז עד שתתחילו לאכול היא תגיע למרקם שהוא גם יציב וגם רך.
הערות חשובות ושדרוגים
– ישארו לכם לא מעט פתי בר (וגם קרם שוקולד – תלוי באיזה גודל התבנית שלכם), אפשר לאחסן את הפתי בר בארון בתוך שקית סגורה היטב או לפורר ולהניח בשכבות ביחד עם הקרם שנותר בתוך כוסות שקופות. וכמובן אפשר להכין גם כדורי שוקולד.
– מומלץ מאוד לשמור את העוגה במקפיא, במצב הקפוא שלה הכי קל לפרוס אותה לפרוסות ישרות. מצד שני, אפשר לגמרי לשמור גם במקרר. אגב, במצב הקפוא מדובר בעוגת גלידה מושלמת.
– אפשר להשתמש רק בסוג אחד של פתי בר ואפשר לשלב, תשחקו.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל גנאש השוקולד שברי מקופלת, אגוזים מסוכרים קצוצים גס, שבבי קוקוס והכי טעים – חצאי תותים!
– העוגה נשמרת במקפיא, עם ניילון נצמד, גם כמה שבועות.
– אם יש לכם פורמה מלבנית (כמו רינג רק בצורת מלבן) זה הזמן להשתמש בה.
– מומלץ מאוד להניח בתוך התבנית נייר אפייה (בעיקר בתחתית) לחילוץ קל ונוח של העוגה.
צילום תמונת חיתוך ראשית: אסף אמברם
היי רחלי,
במידה ואני משתמש בפורמה, הכמות מספיקה לעוגה אחת או שתיים?
תודה מראש,
חיים
אם מלבנית, אז בול אחת.
נראה נהדר!
יש תחליף לגבינה? בעלי ממש לא אוהב
אפשר לוותר עליה אבל היא לא מאוד מורגשת
אני רוצה להכין בתבנית אחת גדולה. מה גודלה?
תבנית 20 על 20 או על 30 (ואז יצא טיפל’ה יותר נמוך)
נראית מעולה! האם אפשר להכין אותה בתבנית עגולה? האם זה אותן הכמויות?
היי רחלי,
רציתי לשאול- יש אפשרות להכין גרסה של העוגה עם פירות יער, תותים ושוקולד לבן?
למה השכבה של השוקולד מריר יצאה ממש דקה?
זה בכוונה ככה? ואם אני רוצה שתהיה יותר עבה אז לשים עוד שוקולד או שמנת מתוקה?
עוגת קצת שמנת מתוקה. אמורה לצאת שכבה יחסית דקה, אם את אוהבת יותר אין שום בעיה להוסיף עוד קצת שמנת.
היי,
איזו תבנית חד”פ מתאימה?
תודה מראש ?? ?
הי. קרם השוקולד, ערבוב השוקולד המומס עם הקצפת, יוצא לי גבשושי ולא חלק. כיצד ניתן למנוע זאת ? תודה רבה