העוגיות הכי שוקולדיות, פאדג’יות ונפלאות שתכינו. הן באמת אדירות וקלות להכנה רק חשוב להקפיד על כמה דברים:
– להשתמש בשוקולד וקקאו איכותיים.
– לא לערבב את הבלילה של העוגיות יותר מדי.
– לאפות את העוגיות 11-12 דקות ולא שנייה יותר.
ואל תשכחו לקרוא את ההערות למטה. כתבתי לכם שלל רעיונות והצעות לגיוונים ושדרוגים.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
עוגיות פאדג’ טריפל שוקולד
מצרכים ל-23 עוגיות:
200 גרם שוקולד איכותי
100 גרם חמאה
2 ביצים L
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס קקאו איכותי – אני השתמשתי בקקאו 23% שומן של עלית
80 גרם (3/4 טבלה) שוקולד חלב
80 גרם (3/4 טבלה) שוקולד לבן
אופן הכנה:
– קוצצים גס את השוקולד או שוברים לקוביות. מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה.
– ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– בינתיים מקציפים במיקסר עם וו הקצפה, על מהירות גבוהה, את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף יציב ובהיר. זה לוקח בערך 5 דקות.
– כשהקצף מוכן מעבירים אותו לקערה עם השוקולד ומקפלים ביחד בעזרת לקקן כמעט עד שהתערובת אחידה בצבע שלה. זה ממש בסדר אם נשארים קצת שבילים לבנים. המטרה היא לאחד בין התערובות ולא לטרוף חזק אחרת כל הקצף ירד.
– בקערה קטנה או בכוס מערבבים את הקורנפלור והקקאו ביחד עם אבקת אפייה ומוסיפים לקערה. אפשר גם לא לערבב אותם יחד לפני אבל לקורנפלור יש נטייה להיות גושי אז מומלץ לערבב קודם ביחד.
– מערבבים בעדינות עד שהקורנפלור, אבקת האפייה והקקאו נטמעים. מקפידים לא לערבב יותר מדי רק עד שזה אחיד.
– קוצצים גס את השוקולד, או משתמשים במטבעות, ומערבבים יחד ממש בעדינות 2 שניות וזהו.
– מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה או עד יומיים.
– כשרוצים להכין מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מניחים כף גדושה מתערובת השוקולד על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה, מקפידים להשאיר רווח כי העוגיות מתפשטות (נכנסות 9 עוגיות בתבנית תנור) ואופים בדיוק 12 דקות ולא שנייה אחת יותר. בגדול העוגיות מוכנות בשנייה שהחלק העליון לא מבריק יותר אלא קצת סדוק. אם תחכו עוד דקה שתיים הן יהיו עוגיות טעימות אבל לא פאדג’יות.
– כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדיין רכות אז תנו להן 10 דקות להצטנן בתבנית לפני שאתם מעבירים אותן החוצה.
הערות ושדרוגים
– לא חובה להוסיף שוקולדים (חלב ולבן) לעוגיות אבל זה מעשיר מאוד את העוגיות.
– במקום להוסיף שוקולד חלב ולבן אפשר להוסיף שוקולד מריר.
– אתם יכולים להחליף את התוספת של השוקולדים בעוגיות בפקאנים או אגוזי לוז קצוצים.
– במקום קורנפלור אפשר לשים קמח תפוחי אדמה או קמח אורז.
– לעוגיות פרווה ממירים את החמאה בנטורינה, מחמאה או שמן קוקוס (רק שמן קוקוס ולא שום שמן אחר כי צריך פה שמן שמתקשה). במקום שוקולד חלב/לבן שמים שוקולד מריר.
– המתכון בשיתוף עלית.
היי, במקום קורנפלור ותחליפיו אפשר לשים קמח רגיל או קמח שקדים?
היי, מתי שמים את האבקת אפייה שמופיעה במתכון? תודה רבה
עם הקקאו והקונפלור.
(הדרך הכי טובה באפיה היא לערבב המרכיבים היבשים לחוד והמקכיבים הרטובים ואז להוסיף היבשים לרטובים)
אפשר לשלוח את התערובת בתבנית ולאפות בתור עוגה?
איזה שוקולד לשים? מריר? (כתוב רק שוקולד איכותי)
עוגיות פשוט מעולות!! תודה רבה על המתכון! בגלל שאפשר לשמור את הבלילה במקרר עד יומיים, מתאימות להכנה מראש ואז מהר לתנור לפני שהאורחים מגיעים. הייתי בטוחה שיישארו כמה למחר אבל חיסלנו את כולן עוד באותו הערב.. בהחלט נכנס לרשימת המתכונים המועדפים (והמהירים).
עוגיות מעולות
מציעה להוסיף קצת מלח
בשבילי 12 דק היה מדי הרבה, יצא יותר טעים ופאדג’י ב9/ 10 דק
זה בהחלט מאוד תלוי בעוצמת התנור. העיקר שמצאת את הזמן שנכון לעוגיות שאת אוהבת ♥
יש דרך לטבען את העוגיות? בעיקר מחפשת תחליף לביצים 🙂
ואוו. עוגיות מדהימות!!
תודה רבה על המתכון 🙂
כמה שמן קוקוס לשים? (מומס)
נראה מעולה
הביצים שלמות או חלבונים בלבד, קצף לא נעמד לי?
תודה רבה על המתכון המושלם הזה!
יצא כל כך טעים שנראה לי אספתי לי עוד כמה חברים חדשים 😃
היי לא הבנתי בדיוק באיזה שלב שמים כל סוג של שוקולד. יש סיכוי שאת מסבירה?