חלמתי על העוגייה הזאת חודשים. דמיינתי בצק מנוקד בשוקולד עוטף בתוכו טבלה שלמה של שוקולד. ראיתי את השוקולד בפנים נמס, את החיתוך למלבנים שמייצרים מעין עוגייה מגולגלת ואת הטעם המטורף שהחיבור הזה מייצר.
והנה, לפעמים חלומות מתגשמים וזה יצא בדיוק כמו שרציתי. בעצם, הרבה יותר מזה.
עכשיו דמיינו אתם – בצק עוגיות שוקולד צ’יפס שמחביא בתוכו טבלת שוקולד מריר שנמסה באפייה. היש ביס שוקולדי ומופלא יותר?
והבונוס – השתמשתי פה בשוקולד ג’אנדויה של עלית שסוף סוף חזר למדפים! אחרי יותר מדי זמן שלא היה ומלא שאלו עליו עכשיו הוא שוב כאן. למי שלא מכיר מדובר בשוקולד חלב עם פרלינה אגוזי לוז. שלמות!
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
עוגיות טבלת שוקולד צ’יפס
מצרכים ל-2 מלבני עוגיות (בערך 20 עוגיות גדולות):
200 גרם חמאה
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
1 ביצה L
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
1 טבלה (100 גרם) גרם שוקולד חלב ג’אנדויה עלית
1 טבלה (100 גרם) שוקולד חלב פרה
2 טבלאות (200 גרם) שוקולד מריר פרה
אופן הכנה:
– ממיסים את החמאה רק עד שהיא רכה אבל לא נוזלית. אם היא הפכה נוזלית לגמרי מעבירים למקרר לרבע שעה. במקום להמיס אפשר להוציא אותה לטמפרטורת החדר שתהיה ממש רכה.
– מוסיפים לחמה סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית או מזלג.
– מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת.
– מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד שנוצר בצק.
– קוצצים דק שוקולד ג’אנדויה ושוקולד חלב ומוסיפים לבצק. מערבבים עד שהשוקולד מנקד את הבצק. אם הבצק מעט דביק מעבירים ל-10 דקות למקרר.
– מניחים 1/4 מכמות הבצק על תבנית עם נייר אפייה ומועכים למלבן דק בערך בגודל של טבלת שוקולד.
– מניחים מעל הבצק טבלת שוקולד מריר ומכסים בעוד בצק שמועכים לשכבה דקה כך שיכסה את השוקולד. מהדקים בצדדים כדי שהשוקולד לא יברח.
– חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק וטבלת השוקולד הנוספת כדי שיהיו לכם 2 טבלאות עטופות בבצק שוקולד צי’פס.
– עוטפים היטב בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לשעה או עד שרוצים לאפות. אפשר לשמור את העוגיות ככה גם כמה שבועות.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מניחים את הבצק הממולא בתבנית תנור ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
– מוציאים, בעזרת גב של סכין מהדקים את הבצק פנימה ליצירת מלבן הדוק ומסודר יותר (הבצק נוטה קצת לזלוג לצדדים אבל לא מדי, ממש בקטנה) ומאפשרים לעוגייה הגדולה להצטנן.
– חותכים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומגישים.
הערות ושדרוגים
– כל טבלת שוקולד פה לשנות למריר, חלב, לבן או ג’אנדויה. העיקר שיהיו 2 טבלאות קצוצות בבצק עצמו ו-2 טבלאות למילוי של 2 המלבנים.
– אם נשאר לכם בצק מנוקד בשוקולד אפשר כמובן להכין כדורים, להקפיא לשעה ולאפות. אפשר גם לשטח את הכדורים על היד, לשים בפנים ממרח שוקולד ולסגור ואז להקפיא ולאפות.
– במקום חמאה אפשר לשים שמן קוקוס, נטורינה או מזולה לאפייה. אי אפשר שמן רגיל כי צריך פה שומן שמתייצב בקירור.
– אפשר להוסיף לבצק פקאנים קצוצים או כל אגוז אחר קצוץ דק ואפשר גם עדשים צבעוניות או ספרינקלס.
– המתכון בשיתוף עלית.
מניחה שאפשר לעשות הכל משוקולד פרווה, נכון?
את החמאה לחליף במרגרינה?
תודה !
נראה מעולה!!!!
אם אני רוצה להכין ולאפות רק טבלה 1 בלבד
אז איך כדאי לחשב את הכמויות?
עשיתי תעוגיות ויצא מושלםם אומנם הפחתתי מהחמאה יותר מחצי ויצא טעים בטירוףף
באפייה זה נזל ממש בתנור והתרחב לעוגיה אחת גדולה,אבל עדיין טעים
הכנתי אתמול ויצא בדיוק כמו שדמיינתי, פשוט מעולה!
חסלו את זה בעבודה
הכנתי לחברים והם עפו על זה.
יצא טעיםםםם