לא רחלי, את לא מכינה את העוגיות האלה השבוע. גם לא לפגישה החשובה ברביעי. כבר הבטחת חודש שעבר שזאת פעם אחרונה שאת מכינה אותן.
מתוך “דברים שאמרתי לעצמי” כל שבוע בערך.
אז כמו שהבנתם, העוגיות האלה ממכרות. הן נחטפות מהתבנית הרבה לפני שהן מגיעות לצנצנת. אגב, תגידו לי, מי מצליח להחזיק צנצנת של עוגיות על השיש? רק אצלי זה מתחסל הרבה לפני שאני מחפשת צנצנת מתאימה?
ובכלל, עוגיות מלוחות זה החיים, במיוחד אלה. יש בהן חמאה שהופכת אותן לפריכות אבל נמסות בפה, גבינת פרמזן וגבינה צהובה שמחברות בין המצרכים וחרדל גרגירים שמוסיף קיק פיקנטי ומרקם סופר כייפי. ובכלל, חרדל גרגירים הוא לגמרי חומר גלם שאתם חייבים בבית.
הוא מושלם מעל חזה עוף בתנור, בתוך רטבים, במרינדות וגם ככה על לחם טרי עם פסטרמה או ירקות טובים.
והערה קטנה לפני שמתחילים – כתבתי חמאה מלוחה במצרכים. כמובן שאפשר גם חמאה רגילה, אבל נסו פעם עם חמאה מלוחה, בחיי שזה יותר טעים.
- המתכון פורסם לראשונה במגזין שף של לאשה כחלק ממתכונים שהפקתי למותג הלמנ’ס שהשיקה 2 סוגי חרדל – דיז’ון וגרגירים.
עוגיות גבינה וחרדל עם פרג
מצרכים:
200 גרם חמאה מלוחה רכה, בטמפרטורת החדר (לא מומסת)
150 גרם גבינת פרמזן, מגורדת דק
100 גרם גבינה צהובה קשה, מגורדת דק (גאודה, גרוייר, אמנטל, קשקבל, עמק)
2-3 כפות שטוחות חרדל עם גרגרים הלמנ’ס
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שומשום או פרג שלם
250 גרם (1 + 3/4 כוסות) קמח לבן
להברשה ועיטור:
1 ביצה טרופה
פרג שלם
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל המרכיבים פרט לקמח ומעבדים רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
– מוסיפים קמח ומערבלים עד שהקמח נטמע ונוצר בצק סביב הוו. חשוב לא לערבל יותר מדי.
– מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ויוצרים גליל הדוק מכל חלק.
– עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות או למשך הלילה.
– מברישים כל גליל בצק בביצה ומצפים היטב בפרג שלם כך שכל הבצק יכוסה לגמרי בפרג.
– חותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
– אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 13 דקות, או עד שהן מזהיבות. אני אוהבת להפוך אותן לצד השני 5 דקות לפני תום האפייה כדי
שיקבלו צבע מ-2 הצדדים.
הערות ושדרוגים
– אם משתמשים בחמאה לא מלוחה אפשר להמליח קצת יותר רק חשוב לא להסחף כי גם הפרמזן וגם החרדל מלוחים.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 1/2 כפית רוזמרין, טימין או עירית קצוצים דק.
– אוהבים עוגיות פיקנטיות? מוסיפים 1/4 כפית פפריקה חריפה.
– עוד אופציה מגניבה היא להוסיף לבצק עצמו 2-3 כפות פרג או שומשום. יצא אפילו יותר פריך.
מה אפשר במקום פרג מסביב?….
שילוב נהדר של טעמים; פרג, חרדל וגבינות.
אני רגיל לעוגיות מתוקות, אלה לא מתוקות אבל עם תה מסוכר זה נפלא יחד.
תודה רבה! <3 ועוגיות מלוחות זה הכי ממכר
זה ממכר ראו הוזהרתם
תודה על המתכון – מושלם..הוספתי מעט דבש לבצק ופפריקה חריפה, שילוב נהדר
שומשום ואפשר גם בלי כלום
האם אשיג תוצאה טובה ללא מיקסר? אין לי מיקסר:/ שונאת מיקסר!
חחחח הרגת אותי 🙂 אפשר ללוש גם עם הידיים, יקח קצת יותר זמן אבל יעבוד.
שמתי בטעות קמח תופח- כמה זה נורא?
בדיוק עניתי לך באינסטגרם. הבעיה עם תופח שזה ינפח את העוגיות קצת ולא בטוח שיצא מספיק פריך.
הי רחלי, התחלתי לעקוב אחריך לאחרונה ואת פשוט השראה ומדהימה בעיני.
אני לא בשלנית גדולה, אבל מאוד מאוד אוהבת את המתכונים שלך, לכן אני גם לא מחזיקה מיקסר עם וו 🙂 גם לא מיקסר רגיל, מקסימום מעבד מזון.
תמיד תוהה עם עצמי, אם בימים עתיקים היו יכולים להכין מתכון כזה, ללא כל האלקטרוניקה, אז גם אני יכולה, אז שאלתי היא האם אני יכולה להכין משהו כזה ללא מיקסר וו גיטרה? 😉
הי רחלי שוב אני:)
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
מתארת לעצמי שאם כן, אז בשלב שלפני האפייה?
תודה רבה!
מתה להכין כבר..
היי,
יש אפשרות להשתמש בקמח אחר? על מנת שהעוגיות יהיו ללא גלוטן?
הקמח של בובס רד מיל וקמח תמי עובדים מעולה בהמרות. אבל לא ניסיתי את המתכון הזה ספציפית.