כמו רוגלך רק בגרסה אישית ויפהפייה שקוצרת מלא מחמאות. עם בצק סופר נוח לעבודה שהולך איתי כבר שנים ומילוי שוקולדי שהכי קל להכין. אפשר לשדרג את המילוי ולהוסיף גם ממרח שוקולד אבל האמת היא שהגרסה היותר עדינה עדיפה בעיני כי אז המאפים לא מאוד מושחתים.
בסטורי שלי באינסטגרם תמצאו גם סרטון עם שלבי הגלגול. שימו לב שהסרטון יורד משם אחרי 24 שעות אז אם לא מצאתם אותו שם הוא יחכה לכם בהיילייט בכל זמן שתרצו.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
ספירלות שמרים שוקולד וקינמון
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח לבן
10 גרם (כף) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
למילוי:
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
5 כפות קקאו איכותי
1 כפית קינמון – לא חובה
3/4 כוס סוכר חום כהה
לסירופ ולציפוי:
1 ביצה טרופה להברשה
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 2 דקות על מהירות נמוכה.
– מוסיפים את החמאה ולשים במשך 15 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים או עד 16 שעות.
– בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת ממרח נוח למריחה.
– מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים ומרדדים כל בצק למרובע או מלבן בעובי 1/2 ס”מ ואפשר גם דק יותר. חשוב שכל עלי הבצק יהיו בגודל זהה.
– מניחים עלה בצק ומורחים עליו 1/4 מכמות המילוי בשכבה דקה ואחידה. מניחים מעל עוד בצק ושוב מורחים 1/4 מכמות המילוי.
– חוזרים על הפעולה עם שאר המילוי והבצק ומסיימים עם עלה בצק.
– מרדדים את מגדל עלי הבצק והמילוי לעובי יותר דק. בערך חצי ממה שהוא כרגע.
– בעזרת סכין חדה חותכים רצועות מהבצק בעובי 3 ס”מ. פשוט מניחים את הבצק כשהצד הרחב כלפיכם ועכשיו חותכים רצועות כלפי מעלה.
– מלפפים כל רצועה סביב עצמה לצורת בורג ואת הבורג הזה מסובבים לשבלול.
– מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים.
– מתפיחים במשך 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– כשהמאפים תפוחים מברישים אותם בביצה ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
– בינתיים ממיסים יחד מים וסוכר עד שנוצר סירופ סוכר ומברישים את המאפים בסירופ כשהם יצאים מהתנור.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוריד את כמות הסוכר במילוי לחצי ולהוסיף למילוי כמה כפות של ממרח שוקולד שאוהבים.
– במקום קקאו אפשר להשתמש רק בקינמון ולהכין ספירלות קינמון מדהימות. פשוט שמים 2 כפות קינמון במקום 5 כפות קקאו.
– הסירופ בסוף לא חובה אבל הוא מרכך מאוד את המאפים ושומר עליהם טריים כמה ימים.
– אם נגמר לכם המילוי באמצע, תלוי כמה נדיבים הייתם, תמיד אפשר למרוח על אחת השכבות ממרח שוקולד.
המאפים ממש יפים חבל שאין סירטון שמצורף למתכון
אבל יש, היא שמה לינק לאינסטגרם….
אבל יש…. היא שמה לינק לאינסטגרם
מתכון נהדר .
תודה
ניתן להמיר את המתכון לפרווה?
האם במקום קקאו אפשר לעשות גניש שוקולד ? או עדיף ממרח נוטלה ?
הייי
יש איזה סרטון הדגמה של הצורה? פשוט אני לא הבנתי מההסבר
במה ניתן להחליף את השמנת החומצה?יש במשפחה רגישים ללקטוז
היי אתי!
גם אצלי רגישים, החלפתי ביוגורט נטול לקטוז של תנובה ויצא מצוין
הייי
יש איזה סרטון הדגמה של הצורה? פשוט אני לא הבנתי מההסבר
אשמח לקבל הסבר על החיתוך בבקשה. לא ברור מה לעשות לאחר הרידוד ובניית המגדל
איפה יש סרטון?
בהחלט מקסים. קשה להבין מההוראות איך לעשות את זה
וואו סרטון ממש הכרחי פה 🤣🤣
לא הצלחתי למצוא את הסרטון באינסטגרם, אשמח אם תשימי קישור ישיר. תודה
סרטוןןןןןן או תמונות
בבקשהההה
יש שמנת צמחית מוצלחת. נמצא בסופר במדף של החלב סויה ודומיו
הכנתי יצא מעולה!!!,
יצא גם ממש יפה (בלי הסרטון, ההסבר לגמרי מובן)
יצא מהמם וטעים בשיגעון במלית של קינמון , טעים בטירוף
נראה מושלם! מדוע מתפיחים במקרר? אם יש לי 4 שעות גג להכין הכל, לא עדיף להתפיח שעתיים בחוץ?
במה אפשר להחליף את השמנת
איך אפשר לעשות את המתכון פרווה?
היי
איך אפשר להמיר לפרווה?
ובקשר לסרטון יש כאלה שחסומים לאינסטגרם וכו. אם אפשר לצרף לפה את הסרטון..נשמח🙂
היי איך אפשר להמיר לפרווה?❤️❤️
הי האם אפשר לצרף סרטון כדי להבין איך מגלגלים מה חןתכים?
מתכון מעולה, תודה!!
אני הכנתי פרווה, המרתי חמאה במרגרינה ושמנת במיץ תפוזים, יצא מצוין.
כמה מיץ תפוזים שמת?
תודה
אין מים במתכון ?
יש אפשרות להחליף לקמח ללא גלוטן?
כמה יוצא בערך מכל כמות?
יצא לי נהדר!
יפה וטעים 🤩
תודה רבה!
היי, הבצק הזה הפך הבצק הקבוע שלי פשוט מושלם!!!
שאלה קטנה : הכנתי היום את הבצק ושמתי להתפחה במקרר.
האם יכול להשאר המקרר עד יום רביעי?
תודה 😊
היי, הבצק הזה הפך הבצק הקבוע שלי פשוט נפלא
!!!
שאלה קטנה : הכנתי היום את הבצק ושמתי להתפחה במקרר.
האם יכול להשאר המקרר עד יום רביעי?
תודה 😊
אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט?