ספירלות שמרים שוקולד שגונבות את ההצגה

Posted on
ספירלות שוקולד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

כמו רוגלך רק בגרסה אישית ויפהפייה שקוצרת מלא מחמאות. עם בצק סופר נוח לעבודה שהולך איתי כבר שנים ומילוי שוקולדי שהכי קל להכין. אפשר לשדרג את המילוי ולהוסיף גם ממרח שוקולד אבל האמת היא שהגרסה היותר עדינה עדיפה בעיני כי אז המאפים לא מאוד מושחתים.

בסטורי שלי באינסטגרם תמצאו גם סרטון עם שלבי הגלגול. שימו לב שהסרטון יורד משם אחרי 24 שעות אז אם לא מצאתם אותו שם הוא יחכה לכם בהיילייט בכל זמן שתרצו.

ספירלות שוקולד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
אין לתאר כמה שזה מפנק וטעים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

ספירלות שמרים שוקולד וקינמון

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח לבן
10 גרם (כף) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

למילוי:
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
5 כפות קקאו איכותי
1 כפית קינמון – לא חובה
3/4 כוס סוכר חום כהה

לסירופ ולציפוי:
1 ביצה טרופה להברשה
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה ולשים במשך 2 דקות על מהירות נמוכה.
– מוסיפים את החמאה ולשים במשך 15 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים או עד 16 שעות.
– בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת ממרח נוח למריחה.
– מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים ומרדדים כל בצק למרובע או מלבן בעובי 1/2 ס”מ ואפשר גם דק יותר. חשוב שכל עלי הבצק יהיו בגודל זהה.
– מניחים עלה בצק ומורחים עליו 1/4 מכמות המילוי בשכבה דקה ואחידה. מניחים מעל עוד בצק ושוב מורחים 1/4 מכמות המילוי.
– חוזרים על הפעולה עם שאר המילוי והבצק ומסיימים עם עלה בצק.
– מרדדים את מגדל עלי הבצק והמילוי לעובי יותר דק. בערך חצי ממה שהוא כרגע.
– בעזרת סכין חדה חותכים רצועות מהבצק בעובי 3 ס”מ. פשוט מניחים את הבצק כשהצד הרחב כלפיכם ועכשיו חותכים רצועות כלפי מעלה.
– מלפפים כל רצועה סביב עצמה לצורת בורג ואת הבורג הזה מסובבים לשבלול.
– מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים.
– מתפיחים במשך 20 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– כשהמאפים תפוחים מברישים אותם בביצה ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
– בינתיים ממיסים יחד מים וסוכר עד שנוצר סירופ סוכר ומברישים את המאפים בסירופ כשהם יצאים מהתנור.

ספירלות שוקולד. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן
תראו כמה שכבות דקות ויפהפיות של שוקולד יש בפנים. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– ניתן להוריד את כמות הסוכר במילוי לחצי ולהוסיף למילוי כמה כפות של ממרח שוקולד שאוהבים.
– במקום קקאו אפשר להשתמש רק בקינמון ולהכין ספירלות קינמון מדהימות. פשוט שמים 2 כפות קינמון במקום 5 כפות קקאו.
– הסירופ בסוף לא חובה אבל הוא מרכך מאוד את המאפים ושומר עליהם טריים כמה ימים.
– אם נגמר לכם המילוי באמצע, תלוי כמה נדיבים הייתם, תמיד אפשר למרוח על אחת השכבות ממרח שוקולד.

35 תגובות

  1. אורית says:

    המאפים ממש יפים חבל שאין סירטון שמצורף למתכון

    1. קוגן אווה says:

      אבל יש, היא שמה לינק לאינסטגרם….

    2. קוגן אווה says:

      אבל יש…. היא שמה לינק לאינסטגרם

  2. אבי says:

    מתכון נהדר .
    תודה

  3. אודליה says:

    ניתן להמיר את המתכון לפרווה?

  4. מיכל says:

    האם במקום קקאו אפשר לעשות גניש שוקולד ? או עדיף ממרח נוטלה ?

    1. דנה says:

      הייי
      יש איזה סרטון הדגמה של הצורה? פשוט אני לא הבנתי מההסבר

  5. אתי says:

    במה ניתן להחליף את השמנת החומצה?יש במשפחה רגישים ללקטוז

    1. גיל says:

      היי אתי!
      גם אצלי רגישים, החלפתי ביוגורט נטול לקטוז של תנובה ויצא מצוין

      1. דנה says:

        הייי
        יש איזה סרטון הדגמה של הצורה? פשוט אני לא הבנתי מההסבר

  6. מיטל says:

    אשמח לקבל הסבר על החיתוך בבקשה. לא ברור מה לעשות לאחר הרידוד ובניית המגדל

  7. ציפי says:

    איפה יש סרטון?

  8. נופר טיב says:

    בהחלט מקסים. קשה להבין מההוראות איך לעשות את זה

  9. אתי says:

    וואו סרטון ממש הכרחי פה 🤣🤣

  10. Pnina says:

    לא הצלחתי למצוא את הסרטון באינסטגרם, אשמח אם תשימי קישור ישיר. תודה

  11. ויקי says:

    סרטוןןןןןן או תמונות
    בבקשהההה

  12. הדס says:

    יש שמנת צמחית מוצלחת. נמצא בסופר במדף של החלב סויה ודומיו

  13. חנה says:

    הכנתי יצא מעולה!!!,
    יצא גם ממש יפה (בלי הסרטון, ההסבר לגמרי מובן)

  14. מור says:

    יצא מהמם וטעים בשיגעון במלית של קינמון , טעים בטירוף

  15. שלי says:

    נראה מושלם! מדוע מתפיחים במקרר? אם יש לי 4 שעות גג להכין הכל, לא עדיף להתפיח שעתיים בחוץ?

  16. ליטל says:

    במה אפשר להחליף את השמנת

  17. ספיר says:

    איך אפשר לעשות את המתכון פרווה?

  18. אורית says:

    היי
    איך אפשר להמיר לפרווה?
    ובקשר לסרטון יש כאלה שחסומים לאינסטגרם וכו. אם אפשר לצרף לפה את הסרטון..נשמח🙂

  19. שיר חן says:

    היי איך אפשר להמיר לפרווה?❤️❤️

  20. פנינה לוטמן says:

    הי האם אפשר לצרף סרטון כדי להבין איך מגלגלים מה חןתכים?

  21. מירי says:

    מתכון מעולה, תודה!!
    אני הכנתי פרווה, המרתי חמאה במרגרינה ושמנת במיץ תפוזים, יצא מצוין.

    1. שרה says:

      כמה מיץ תפוזים שמת?
      תודה

  22. מיכל says:

    אין מים במתכון ?

  23. שרה says:

    יש אפשרות להחליף לקמח ללא גלוטן?

  24. שרה says:

    כמה יוצא בערך מכל כמות?

  25. Bracha Maoz says:

    יצא לי נהדר!

  26. אפרת says:

    יפה וטעים 🤩
    תודה רבה!

  27. תמי says:

    היי, הבצק הזה הפך הבצק הקבוע שלי פשוט מושלם!!!
    שאלה קטנה : הכנתי היום את הבצק ושמתי להתפחה במקרר.
    האם יכול להשאר המקרר עד יום רביעי?
    תודה 😊

  28. תמי says:

    היי, הבצק הזה הפך הבצק הקבוע שלי פשוט נפלא

    !!!
    שאלה קטנה : הכנתי היום את הבצק ושמתי להתפחה במקרר.
    האם יכול להשאר המקרר עד יום רביעי?
    תודה 😊

  29. עדי says:

    אפשר להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend