ספגטי ברוטב עגבניות – הכי טעים ביקום – של עומר מילר

Posted on

לפני קצת יותר משנה פרסמתי בבלוג מתכון לעוגת שוקולית שהכינה עדנה מילר, אמא של עומר, שרובכם מכירים כשף עומר מילר. אני לא באמת יודעת להסביר איך ולמה זה קרה, אבל המתכון ההוא הפך לאחד הויראליים והאהובים בבלוג והתברג מהר מאוד בחמישייה הפותחת.

מי שעוקב אחרי הבלוג יודע שאני סופר מעריכה את מילר, את הכשרון שלו ללהטט במטבח (ומחוצה לו) ואת האמת שלו באוכל אבל בעיקר בחיים. לפני כמה חודשים יצא לי לפגוש אותו לצד פיצה מעולה ודיברנו קצת על המקום החדש, על עיתונות ועל המסע בתחום הקולינרי ולאן הוא הולך.

עומר היה תזזיתי כתמיד, ממהר לעשות ולהספיק, אבל חד ומפוכח. אני כמעט ולא זוכרת מה הוא אמר חוץ מכמה משפטים שהוא סיפר על עובדים זרים והומלסים שגרים ברחוב ועוברים ליד המקום שהקים. 30 שניות שבהן קיבלתי הצצה אל העולם הפנימי שלו שמביא איתו כל כך הרבה אמפתיה ואכפתיות לאחר. זה הספיק לי כדי להוסיף לו נקודת זכות.

אל תלמדו ממני ושימו כמה שיותר עגבניות. בעדיפות גבוהה לשרי תמר

אה כן, רגע, באתם בשביל הפסטה.

“הכי קשה להכין ספגטי ברוטב עגבניות” כתבתי לו לפני כמה ימים. מצרפת את התמונה המגרה שהוא פרסם באינטסגרם שבה נראת מנת ספגטי אדומה שמזכירה את הילדות.

ככה זה נראה כשעומר הכין ופרסם בעמוד אינסטגרם שלו

“או שיוצא חמצמץ, או שיוצא מתוק מדי, או שאין מספיק רוטב, או שזה לא דומה לספגטי של פעם. תמיד תמיד משהו מתפקשש”. הוספתי. מקווה שהוא לא יחשוב שאני קצת משוגעת. כי בנינו, זה נשמע הרי הכי פשוט בעולם להכין ספגטי ברוטב עגבניות, נכון?

אז תסמכו עלי, זה לא. עגבניות מרוסקות מקופסה מגיעות בדרגות חמיצות שונה ולכן זקוקות לכמות שונה של סוכר/רסק כדי לאזן. ואם שמים קצת יותר? צריך עכשיו עוד מלח או פלפל שחור כדי לנטרל את המתיקות. ולכי תתני ככה מתכון, לכי תסבירי שצריך כל הזמן לטעום, שכל פעם יוצא קצת אחרת. בקיצור, ברדק.

סוגרים עם מכסה ומאפשרים לעגבניות להגיר נוזלים, להצטמצם ולחזק טעמים. המתיקות הטבעית תגיע מפה

יום למחרת קיבלתי את המילים האלה מעומר: “בניגוד לדעה הרווחת, שפים לא אוכלים כל בוקר טוסט עם מקושקשת רכה וקוויאר וטורטליני עם כמהין לבנות, ורובנו, בדירתנו השכורה, מאוד אוהבים פיתה עם חביתה, קציצות, סלט ועוד מנות נפלאות כמו שניצל תירס, אפונה ברוטב עגבניות ופתיתים.

לא כל פעם שבא לי להכין ספגטי עגבניות יש לי כח להשקיע, אבל החשש שזה לא יהיה מושלם מחזיר אותי באופן קבוע למתכון האהוב עלי”.

ממליצה לכם לא לוותר על החמאה בסוף, היא מעדנת ומעשירה את הרוטב מאוד

בסופן של המילים הגיע מתכון שבמשך ימים ארוכים ריצד לי במח ובחלומות עד שהחלטתי להכין אותו. על פניו המצרכים נראו לי הכי פשוטים והגיוניים, לא משהו מיוחד שיכול להסביר איך הספגטי שלו נראה כל כך מדהים, אבל לקחתי את הצ’אנס והכנתי. קיצרתי קצץ שלבים בדרך אבל נצמדתי להוראות של עומר ואחרי 17 דקות בדיוק, כולל בישול הפסטה, טעמתי את הספגטי עגבניות הכי טעים ביקום.

אין לי מושג איך לא חשבתי להכין אותו ככה תמיד. בלי טיפת מים, על בסיס עגבניות טריות בלבד ובלי לאזן עם סוכר או פלפל.

רבע שעה מתחילת ההכנה ועד שהספגטי בצלחת שלכם

ואם נדמה לכם שרק אני התאהבתי אז רק אגלה שהעברתי את המתכון לחבר שמתעסק גם הוא בקולינריה, לפני שעלה בבלוג, וחצי שעה אחר כך קיבלתי את ההודעה “וואו, זה גאוני”.

אתם חייבים לנסות. וכן, צריך פה בלנדר או מעבד מזון לטחון את העגבניות. יתכן שגם בלנדר מוט יעשה את העבודה אבל לא ניסיתי (אפשר גם בבלנדר כמו אלה שמכינים שייקים כמובן)
הביס היה כל כך מגרה שהייתי חייבת לצלם אותו לפני שזללתי 🙂

ספגטי ברוטב עגבניות – הכי טעים ביקום 

מצרכים:
1 חבילה ספגטי דק
3 כפות שמן זית + אקסטרה לשלב הטחינה
1 פלפל צ’ילי טרי (או פחות למי שלא רוצה חריף)
6-8 שיני שום, קלופות
2 עלי בזיליקום
1 סלסלה גדולה עגבניות שרי – עדיף מסוג תמר
3/4 כפית מלח

משדרגים:
40 גרם חמאה
או
1/2 מיכל שמנת מתוקה + 1/2 כפית צ’ילי גרוס

אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות די עבות וחוצים את הצ’ילי לאורכו. אני אוהבת להפטר מהגרעינים כדי שלא יצא חריף מדי. חוצים את העגבניות לחצי.
– במחבת רחבה או סיר רחב ונמוך מטגנים את השום, הצ’ילי והבזיליקום על אש נמוכה במשך 5 דקות. חשוב לא לטגן את השום עד שהוא שחום אלא רק לרכך.
– מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש לגבוהה. מערבבים עם כץ עץ במשך 2 דקות.
– מכסים עם מכסה ומבשלים במשך 10-15 דקות. לאחר הבישול ממליחים וסוגרים את האש. שימו לב שאין פה מים והטיגון גם מרכך את העגבניות וגם מעצים את טעמן, ממש כמו שקורה בריבה.
– מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר/מעבד מזון (לא לשטוף עדיין את המחבת) וטוחנים במשך 2 דקות. אני הוספתי בשלב הזה קצת שמן זית שפתח את המרקם והפך אותו לטיפל’ה יותר רך אבל אתם לא חייבים.
– בשלב הזה מבשלים את הספגטי בהרבה מים מומלחים עד למידת העשייה האהובה עליכם ומסננים מנוזלים. משאירים בצד 1/2 כוס מים.
– מחזירים את הרוטב למחבת ומוסיפים חמאה או שמנת עם פלפל צ’ילי – ואפשר גם בלעדיהם (עם החמאה יוצא מדהים ממש). מערבבים.
– מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים ביחד, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות עד שהפסטה עטופה לגמרי ברוטב. אם הרוטב סמיך לכם מדי אפשר להוסיף כמה כפות מים ממי הבישול.
– הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.

במשך שבוע הכנתי אותה כמעט בכל יום. אבל היי, מאז למדתי לקח והכנתי כמות כפולה של הרוטב ושמרתי במקרר

הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של בזיליקום אפשר לשים גם יותר אם כי קחו בחשבון שהוא נוטה להשתלט מדי.
– הרוטב יראה לכם קצת סמיך וזה בסדר, הוא נפתח בצורה מדהימה כשמוסיפים את הספגטי ואפשר תמיד להוסיף טיפל’ה ממי בישול הפסטה.
– אפשר כמובן להגיש גם עם גילופי גבינת פרמזן ועלי בזיליקום מעל.

74 תגובות

  1. שקד כהן says:

    היי כשאת מכסה את העגבניות במחבת זה על אש גבוהה או נמוכה?

    1. מיטל says:

      מצטרפת לשאלה

    2. תמיר says:

      הכנתי ויצא טעים ברמות קשות! וואו! תודה!

      1. ליאת says:

        האם לחצות את עגבניות השרי או לבשל אותן שלמות?

        1. רחלי קרוט says:

          עדיף לחצות

          1. הדס says:

            היי
            לאיזו כמות של עגבניות רגילות ניתן להמיר..?

    3. אילן says:

      אדון מילר לא שף, כל אדם מהישוב יודע אפילו יותר ממנו

  2. מורן says:

    היי נראה מדהים!! על איזה גודל של חבילת עגבניות שרי מדובר? לגרים בגולה זה מגיע במגוון משקלים 😉 להערכתך כמה גרם עגבניות שרי זה יוצא..
    תודה 3>

    1. נטע says:

      וואי בדיוק עומדת מול דלי קטן של עגבניות שרי בסופר במדינה אחרת ולא יודעת אם זה מספיק למתכון…
      רחלי בבקשה תשובתך!

  3. גולני says:

    הי
    נכנסת למטבח להכין לצהרים…
    מה כמות עגבניות שרי בגרמים?
    פשוט יש כמה סוגי סלסלות אצל הירקנית שלי

    1. חגית says:

      אצלי זה יצא בסביבות 30 עגבניות שרי תמר גדולות. וכן, זאת לא אמת מידה מוצלחת במיוחד וכדאי לעדכן. כמו כן, אני שוקלת כמעט את כל החומרים שלי בזמן העבודה ועל 300 גר’ פסטה זה יצא בול ואפילו טיפונת גבולי, אז כדאי לקחת את זה בחשבון.
      וזה לא רק אצלי, מישהי הגיבה עם אותו דבר למטה. אבל זה כן ממש טעים.
      מה שמוזר הוא שהייתי מצפה שאם כבר בגלל שיהיה למישהו מאיתנו חבילה קטנה יותר הכמות בסוף תצא קטנה יותר, אבל ה4\3 חב’ שלי היו מחבילה בומבסטית שפוצצה למשהו כמו קילו 200. ודיללתי עם מעט שמן זית, חמאה ככתוב ואפילו יצרתי אמוסליה עם מעט מים. גם הבישול היה לפי הזמן המינימלי. בקיצור, כדאי לתקן את הכמויות כדי שהתוצאות של כולם יצאו אחידות 🙂

      1. ענת הקטנה says:

        תודה על מתכון מושלם. רוטב העגבניות הכי טעים שהכנתי. אפילו הילדים חובבי ה”פסטה בלי כלום” טרפו ועוד ביקשו תוספת.

      2. קובי says:

        כתבת שהשתמשת בעגבניות שרי תמר. ובכן, אין סוג כזה של עגבניות! יש שרי ויש תמר והן לא אותו דבר.

        1. ליאור says:

          זה אכן רוטב העגבניות הכי טעים אבר!
          2 שאלות:
          1. כמה עגבניות בגרמים? זה ממש יעזור לדעת וראיתי שמלא כבר שאלו (אמנם הכנתי בעבר ויצא מוצלח, אבל לא זוכרת כמה שמתי ורוצה להכין שוב).
          2. ניתן להקפיא את הרוטב?
          תודה רבה ושנה טובה!

        2. אוסי says:

          בטח שיש שרי תמר תשאל את הירקן

        3. טליה says:

          בוודאי שיש שרי תמר

    2. סימה says:

      הכנתי יצא טעים במיוחד?

      1. חגית says:

        לא היו לי עגבניות שרי או רגילות וממש היה לי בא פסטה עכשיו והמתכון היה נראה משגע.
        אז למרות אזהרותיך לקחתי את הסיכון והשתמשתי ב-2 קופסאות עגבניות מרוסקות של בלה איטלי (מצאתי שהן הכי טובות ומתוקות מכל החברות) והכנתי את המתכון כלשונו (למעט חלק העגבניות) הוספתי חצי כפית סוכר.
        יצא משגעעעע אין דברים כאלה

    3. אורין says:

      יעבוד עם עגבניות רגילות?

  4. שלי says:

    בא לי להכין את זה ?. נראה מעולה!

  5. חני says:

    אין עלייך בעולם

  6. טאי says:

    אני ואחותי מכינות בבית גם רוטב מעגבניות שרי תמר כבר שניםםם (אמא המציאה ואנחנו שיפצרנו) חותכות את העגבניות שרי לרבעים (לאורך ואז שוב כל חצי לאורך) ומבשלות רק בחמאה עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות מהקליפה שלהן ונהיות פשוט רוטב ואז אין צורך לטחון… קצת מלח ובזיליקום קצת מי פסטה וזה הכי טעים בעולם… כשבא לנו רוזה פשוט מוסיפות שמנת ומבשלות יחד עם עוד קצת מלח… זה קבוע אצלנו בבית לפחות כמה פעמים בשבוע ??

    1. מאמן כושר says:

      דובות חמודות ,כל הכבוד אבל חייבות לזוז

    2. סבטה says:

      מה זאת אומרת מתבשלות רק בחמאה?

  7. סילביה :) says:

    הכוונה לשמנת להקצפה 38% שזה בעצם בלי סוכר או שמנת מתוקה להקצפה 32% שזה עם סוכר? 🙂

  8. שרי says:

    הכנתי והרגע סיימתי צלחת בתאבון ??
    טעים טעים וטעים
    תודה על מתכונים עם המון אהבה
    כל מתכון בול ❤️

  9. שיר says:

    נראה לי שהגעת למקום הלא נכון

  10. אילן says:

    לא מרגישים את הקליפות?אני תמיד מקלף עגבניות לפני בישול

  11. מתן שקרוב says:

    כמה שאני אוהב את עומר מילר

  12. ג’ני says:

    ואווו איזה טעים!!! לא היו לי מצרכים כמעט והמתכון הזה הציל לנו את ארוחת הערב 🙂 השינויים שעשיתי 1. חצי שרי חצי עגבניות רגילות
    2. במקום צ’ילי, תבלין צ’ילי והוספתי גם קצת גרם מסאלה
    3. 6-7 עלי בזיליקום
    4. חמאה חובה!!
    על חצי חבילת פסטה יצא בול! על שלמה לא מספיק לדעתי בכלל, מתכון מעולה!

  13. Tal Drori says:

    בול הרוטב שאני עושה שנים. אני רק מוסיף לו שלוק של יין אדום איכותי שמעציק את הטעם, ואם אני ממש משקיע אז גם זרעי כוסברה ואגוז מוסקט. הר של לסטה כזו פותר כל בעיה ביקום.

  14. ענת says:

    אמאל׳ה כמה זב טעים ואני שונאת רוטב עגבניות!

  15. שולה says:

    לא נשפרות חתיכות קליפה מהעגבניות?

  16. ליז says:

    מושלםםם!!!
    תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה גדולה

  17. דקלה says:

    הי. המתכון לספגטי ברןטב עגבניות…כתוב שזה טבעוני אבל יש חמאה במתכון…מה את מציעה במקום?

    1. רחלי קרוט says:

      החמאה היא רק אופציה למי שרוצה, לחלוטין אפשר לוותר.

  18. רעות says:

    איזה טעים!!!!
    מושלם!
    תודה 🙂

    1. איילת says:

      היי,

      אפשר לוותר על הצ’ילי?

  19. הודיה says:

    אפשר במקום עגבניות צ’רי עגבניות רגילות? אם כן כמה עגבניות רגילות צריך?

  20. שיר says:

    אני לא מגיבה בדרך כלל, אבל זה פשוט מתכון נפלא. ליקקנו את האצבעות.

  21. דפנה says:

    יצא לי מושלם! אחת הטובות שטעמתי. תודה רבה ⁦♥️⁩

  22. מרב says:

    עשיתי ויצא לי חיוור מאוד. הרגשה חזקה של חמאה … נראה כמו פסטה בשנמת

  23. פלג says:

    היי! אפשר לוותר על הפלפל חריף? אנחנו לא חובבים של חריף..

  24. אלונה says:

    רחלי, זה מתכון נפלא, אני ממש מחכה שהעגבניות קצת יתרככו כדי לעשות מהן רוטב, עובד לי יופי גם עם עגבניות כתומות וצהובות

  25. דורית says:

    יצא לי חמוץ נורא.. ;(

  26. טלי says:

    אני גם אשמח לדעת כמה זה 3/4 סלסלת עגבניות שרי בגרמים… יש כל מיני גדלים של סלסילות עגבניות. תודה

  27. עדי says:

    היי
    תוכלי לומר כמה גרם של עגבניות? ב חבד ורוצים להכין עם עגבניות רגילות

  28. עדי says:

    במידה

  29. עירית רוס says:

    זהו, כעבור שנים של חיפושים למתכון המושלם לספגטי, זה המתכון!! בדכ לא מגיבה בבלוגים וכד אבל הפעם לא יכולתי להתאפק.. תודה לעומר מילר ולך רחלי.

  30. מעין says:

    הכנתי עם עגבניות מגי – שלמות!
    נכנס למתכונים הקבועים, ולכל פעם שיש מלא עגבניות עייפות בבית

  31. אמונה says:

    וואו, מצוין. הולך גם עם עגבניות רגילות.
    אחיין שלי שבכלל לא אוכל פסטה משום מה טרף את הפסטה הזו. הרבה זמן אני מחפשת רוטב מעגבניות טריות שיתאים לטעמים שאני מחפשת.
    הולך גם בלי בזיליקום כשאין

    1. רחלי קרוט says:

      איזה משמח לשמוע!

  32. לי says:

    מתכון מצויין!!! תמיד מצליח
    תודה רבה

  33. שרי says:

    הי קרוטית, מה לשים במקום חמאה כדי שיהיה פרווה ( לארוחת צהרים בשרית)

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר עליה או לשים מחמאה

  34. שרון says:

    היה בסדר חמוד אני לא ממש התלהבתי טודה לח בחל מקרע

  35. שרון says:

    היה בסדר חמוד אני לא ממש התלהבתי טודה לח בחל מקרע אמה שלי האבה את זה ממש

  36. אלונה says:

    עוקבת אחרייך הרבה, ונהנית ממתכונים נהדרים. לצערי זה מתכון ממש לא מוצלח, זה פשוט לא טעים, עשיתי לפי הוראות למעט הצ’ילי. זו פעם שלישית שאני מכינה. פעם עם חמאה, פעם שמנת. זה פשוט לא טעים );

  37. ליאור says:

    תודה על מתכון מושלם! אפשר להקפיא את הרוטב?

  38. מתן says:

    נראה לי חשוב לציין לחתוך את השרי לחצי – אחרת אילו מים יעצרו את הטיגון של השום?

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת בהחלט. החיתוך גם חשוב כדי שהעגבניות יקבלו צריבה ראויה

    2. רחלי קרוט says:

      אחרי שכתבתי לך בדקתי וכבר רשום לחצות אותן 🙂

  39. תהילה says:

    הי רחלי. בד”כ לא מגיבה אך הייתי חייבת לכתוב שהכנתי את הפסטה כבר פעמיים והבן הבררן שלי אכל- פעמיים! (כך שזה לא היה מקרי). ואפילו החריפות ברקע לא הפריעה לו. תודה רבה על המתכון.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש מרגש לשמוע. תודה רבה שחזרת לכתוב ♥

  40. יהודית says:

    הי, אשמח שתגדירי את כמות העגבניות שצריך לשים, כי אני לא קונה עגבניות בסלסלה… אז אני לא מבינה כמה זה בדיוק 3/4 סלסלה, תודה רבה.

  41. איילת says:

    הכנתי ויצא מדהים!
    הדבר היחיד זה שבמתכון רשום 1-2 פלפלים ואני שמתי חצי פלפל ויצא קצת חריף מידי לטעמי. ממליצה להתחיל עם פחות ומקסימום להוסיף. חוץ מזה מתכון מעולהה

  42. רות says:

    אפשר לוותר על הפלפל החריף?

  43. לירז says:

    היי, הרוטב ילך גם עם סוג פסטה אחר נכון? לדוגמא פנה

  44. הגר says:

    האם אפשר להוסיף עוף?

  45. טעים says:

    מתכון נהדר ופשוט! יצא טעים ממש!

  46. לילה says:

    הכנתי את המתכון ו…. ממש התאכזבתי

    הוא חסר טעם וחסר בו… לב
    בכנות
    זה כמו להכין בבית רוטב לפסטה שקונים בחנות
    יש לו טעם תעשייתי אפילו שמכינים אותו בבית
    חסר בו תבלינים.. עומק.. מרקם..

  47. טל יפרח says:

    ואו ואו ואו אמאלה שנים אני מחפש פסטה כזאת תודה רבה יבורכו ידייך אמן

  48. חגית פ says:

    לא היו לי עגבניות שרי או רגילות וממש היה לי בא פסטה עכשיו והמתכון היה נראה משגע.
    אז למרות אזהרותיך לקחתי את הסיכון והשתמשתי ב-2 קופסאות עגבניות מרוסקות של בלה איטלי (מצאתי שהן הכי טובות ומתוקות מכל החברות) והכנתי את המתכון כלשונו (למעט חלק העגבניות) הוספתי חצי כפית סוכר.
    יצא משגעעעע אין דברים כאלה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend