אחד המתכונים הכי אהובים בבלוג – זה שחוזרים אליו שוב ושוב.
פסטה בולונז נפלאה שאפשר, וכדאי, להכין בסיר אחד. כל מה שצריך זה להכין רוטב בולונז נפלא עם טעמים עמוקים וטובים וברגע שהוא מוכן להוסיף את הפסטה ולבשל הכל יחד.
אתם יכולים להשתמש כאן בכל פסטה שתרצו אם כי הפסטות הקטנות ו/או ספגטי הכי טובות למתכון הזה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם
צפו כאן בסרטון הכנה:
View this post on Instagram
פסטה בולונז
מצרכים (לסיר גדול שמספיק למשפחה):
3-4 כפות שמן
1 בצל לבן גדול או 2 בצלים בינוניים
5 שיני שום קלופות
2 ענפי סלרי כולל העלים
1 גזר גדול, קלוף – לא חובה
500 גרם בשר בקר טחון – מוציאים מהמקרר 15 דקות לפני
3-4 כפות רסק עגבניות
800 גרם (2 קופסאות שימורים) עגבניות מרוסקות דק או 4-5 עגבניות בשלות
1 כפית דבש או מייפל או סוכר
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים + 2 כוסות נוספות (ראו שלבי הכנה)
כף אורגנו יבש או 10 עלי בזיליקום קצוצים דק
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית (אפשר גם יותר) צ’ילי גרוס או פפריקה חריפה
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 חבילה פסטה קצרה או ספגטי
אופן הכנה:
– קוצצים בצל, סלרי, גזר ושום לקוביות קטנות (אם יש לכם ילדים שלא אוהבים את המרקם של הבצל או השום, אפשר לגרר אותם על פומפייה. ככה גם לא ירגישו אותם מבחינת המראה והמרקם וגם לא תאלצו לוותר על הטעם המעולה שלהם). אם מגררים על פומפייה, שימו לב להשתמש גם בנוזלים של הבצל.
– בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר, על אש בינונית, עד שהם מתרככים. מוסיפים את השום ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים את הבשר ומגבירים את האש לגבוהה. מטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו והנוזלים מתאדים לגמרי. זה לוקח בערך 15 דקות אז סבלנות. החלק הזה חשוב כדי שהבשר יצרב ויתקרמל ולא יתבשל במים שהוא הגיר ויהפוך לסמרטוטי.
– מוסיפים עגבניות מרוסקות או עגבניות טריות (קוצצים לקוביות קטנות), רסק עגבניות, סוכר, אורגנו, מלח ופלפל ו-2 סוגי פפריקה ומבשלים על אש קטנה-בינונית במשך 5 דקות.
– מוסיפים 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים ומבשלים על אש קטנה-בינונית במשך שעה. ככל שתבשלו יותר ככה הרוטב יקבל טעמים עמוקים יותר. בכל מקרה, אם אתם רואים שחסרים נוזלים (הרוטב צריך להיות יחסית נוזלי) תוסיפו עוד 1/2 כוס מים רותחים.
– כשהרוטב מוכן וטעים מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ופסטה קצרה או ספגטי. מבשלים הכל יחד, עם מכסה סגור, עד שהפסטה רכה. חשוב לערבב מדי פעם ובמידת הצורך להוסיף עוד קצת מים מאוד תלוי בסוג הפסטה שבחרתם. עדיף שיהיה רוטב מסביב כשהפסטה מוכנה מאשר שיהיה יבש. איך אני יודעת כמה מים בדיוק (כי כל פסטה דורשת כמות שונה)? אני שמה 2 כוסות ומבשלת עד שהפסטה סופגת את הנוזלים. אם הפסטה עוד לא מוכנה לגמרי וכבר אין רוטב אני שמה עוד חצי כוס מים רותחים ומערבבת.
הערות חשובות:
– אם יש מתכון שחשוב להשתמש בו בעגבניות איכותית זה המתכון. ככל שתבחרו חברה טובה יותר ככה הבולונז יצא טעים יותר, בעיקר בעגבניות המרוסקות שנוטות להיות חמצמצות מדי בחברות מסוימות. הנה כתבה שכתבתי בנוגע לזה.
– חשוב להוציא את הבשר מהמקרר רבע שעה לפני הבישול. בשר בטמפרטורת החדר נצרב טוב יותר ולא משחרר המון נוזלים.
– המתכון הזה נהדר גם עם עוף טחון (והכי טעים – פרגיות טחונות).
– במקום עגבניות מרוסקות אפשר לשים 4-5 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות קטנות.
על איזה חברה של שימורי עגבניות מרוסקות את ממליצה? נראה מעולה!
אני תמיד קונה של חברת mutti אבל חייבת להודות שלאחרונה טעמתי את העגבניות החדשות של מאסטר שף (סדרת 100% עגבניות איטלקיות) והן נהדרות וגם לא יקרות.
יצא אש!!!! תודה רחלי
מתכון מעולה
עכשיו מחכה למתכון שלך לקציצות ברוטב אדום
איזה כיף! אהובה שאת <3
קציצות ברוטב אדום זה כל כך סבתא שלי, טוב שהזכרת, אני אבקש ממנה את המתכון.
הייי שמעתי שניתן להוסיף קצת יין אדום האם ניתן לשלב ואם כן עדיין להוסיף מייפל/דבש?
מחכה למתכון הקציצות שלך
לא הבנתי, 2 קופסאות שימורים של 800 גר’ כל אחת? או בסה״כ 800 גר׳. ?
בסך הכל 800, שהן בערך 2 קופסאות שימורים 🙂 תבדקי על הקופסה שהן באמת שוקלות בסביבות 400
סתם תוהה- למה חשוב לא לשטוף את הספגטי?
כי אז כל העמילן סביב הפסטה נשטף והעמילן הוא זה שמדביק יותר טוב את הרוטב לפסטה. וגם הופך את זה לקרמי יותר.
הפעם היחידה שאני שוטפת פסטה, אבל לא במים אלא במעט שמן זית, זה כשאני רוצה לשמור פסטה שכבר בושלה ליום אחר בלי להוסיף לה רוטב (ואז היא גם לא נדבקת אחת לשניי) או למשל כשאני רוצה להכין סלט פסטה ושם חשוב לי דווקא שהפסטה לא תהיה עם מעטה קרמי כזה אלא יותר אחד אחד.
עשיתי את המתכון.. הרוטב עם הבשר יצא מדהים אך כשהוספתי את הפסטה (בצורת ביסלי) זה נהיה עיסתי יחד… אולי תוכלי להסביר לי למה.?.
זה קורה כשמבשלים יותר מדי את הפסטה לפני ההוספה שלה לסיר עם הרוטב כי ברגע שמכניסים לרוטב היא ממשיכה להתבשל ומתרככת מדי. פעם הבאה פשוט כמה דקות פחות לבשל אותה. והמלצה שלי, לא פסטה פוזילי, היא הכי בעייתית 🙂
היי רחלי,
אם רוצים להשתמש בעגבניות טריות ולא מקופסת שימורים. איך ממירים את הכמויות? האם צריך לשים יותר דבש?
נראה מעולה !
איך קוראים לצורת פסטה שתמונה? בא לי להכין כזה בדיוק 🙂
גם אני מתה על הסוג הזה. זה לינגויני אבל אפשר גם ספגטי (עדיף העבה עם החור באמצע) או פאפרדלה שהיא גם גאונית ונהדרת עם בולונז.
היי רחלי, התבשיל יצא מדהים! האם ניתן לבשל באותו הפורמט עם “בשר” טחון טבעוני? ומה יהיה משך הבישול אם כן. תודה רבה!
אפשר לגרד עגבניות טריות במקום השימורים?
בטח, זה יוצא בערך 2 כוסות.
יצא ממש ממש מעולה, והרבה יותר קל מהבולונז שאני מכינה בד”כ… נכנס לספר מתכונים שלי (:
הבישול הארוך בסיר עם מכסה או בלי?
גם אני תוהה…
מה התשובה לזה :)?
הי רחלי,
הכנתי, יצא טעים אבל ממש מלוח. אולי הכוונה הייתה לכפית מלח, ולא כף כפי שרשום?
בדיעבד אני חושבת שכף מלח על חצי קילו בשר זה הרבה.
טעים מאוד ! קל להגנה ועשיר בטעמים
להכנה** 🙂
זאת הפעם השניה שאני מכינה וזה יצא פשוט מעולה פעם אחרי פעם
אני החלפתי את ה800 גרם עגבניות מרוסקות בעגבניות טריות. מרתיחים מים ומקלפים את הקליפה שלהן, חותכים ומוסיפים לרוטב. יוצא טעם עשיר ומומלץ ביותר.
הי, מתכון מעולה!! עד כמה קריטי אם יש לי בשר טחון במקפיא ואני רוצה להפשיר בשביל הבולונז… חייב דווקא בשר טרי? תודה!
אפשר בלי רסק?
היי רחלי,
באיזה בשר את ממליצה להשתמש?
לא נעים לי להגיד שאני פשוט מבקשת מהקצב בשר טחון לבולונז והוא מביא לי. אבל בעקרון זה צוואר או שפונדרה.
מה שכן חשוב, ולא כתבתי את זה (וטוב שהגבת אז עכשיו אני אוסיף), לבקש לטחון פעם אחת ולא פעמיים.
רחלי,
עשיתי בול לפי המתכון ויצא מאוד, מאוד טעים!!! הפידבד הכי טוב מילדים שלי, שמבקשים עוד תוספת!!! 🙂
תודה רבה,
סטס
מתכון מעולה. תודה?
היי רחלי, האם אפשר פשוט לבשל את הפסטה יחד עם הבולונז? אם כן, אחרי כמה זמן להוסיף את הפסטה?
היי רחלי,
האם אפשר להוסיף ירקות לרוטב? ברוקולי למשל?
אפשר קוביות גזר, קוביות גמבה, קוביות חצילים (ללא הקליפה), פרחי כרובית קטנים, קוביות קישואים. את כולם שימי ממש בהתחלה שיהיה להם זמן להתרכך.
במילה אחת : מושלם !!!
אפשר עם אטריות אורז במקום פסטה רגילה?
לגמרי
יצא נהדר אומץ בחום למתכונים המשפחתיים שלנו.
ממש שמחה לשמוע!
מושלם.מושלם.מושלם.המון זמן חיפשתי מתכון שיתאים לילדים ללא יין.הרגע הכנתי וחוסל.תודה לך
הבישול של הרוטב צריך להיות עם מכסה?
מצטרפת לשאלה
היי רחלי
אפשר להחליף את הבשר הטחון בפרגיות קצוצות?
תודה
או שעדיף פרגיות טחונות?
מתכון מושלם !! קל להכנה והחליף בשנייה את כל המתכונים הקודמים שלא הביאו לתוצאה המדוייקת הזאת. תודה רבה!
כבר פעם רביעית שמכינה את המתכון הזה והוא פשוט מנצח. מבקשים רק אותו כל הזמן אלופה שאת!!!
הבשר לא נצמד, נופל לתחתית הקערה. מה ניתן לעשות? תודה
רציתי לעשות גרסה צמחונית עם עדשים שחורות במקום הבשר הטחון. איזה עיבוד הן צריכות לעבור לפני הנכנסתן לרוטב? איזה כמות?
שלום, האם הסיר צריך להיות מכוסה בבישול?
שמתי גזר, עגבניות טריות מגורדות (לא היה לי שימורים..) ואת השר החלפתי בביונד מיט טחון… יצא מעולה!!! התיבול מדוייק, פשוט מושלם, תודה!
מתכון מנצח, אנחנו מכינים בבית המון וכולם נורא אוהבים! הוספתי גם יין אדום למתכון, לדעתי ממש משדרג 🙂
משתמשת גם ללזניה בשרית, זה בכלל וואו! תודה רחלי!
חזרתי לעדכן שיצא פשוט מדהים!
המון תודה רחלי 🙂
כמה זמן לבשל את הפסטה לפני שמכניסים לרוטב?
מדוע לא לשטוף את הפסטה? עם העמילן היא נדבקת במיוחד אם מגישים אותה בנפרד.
שטיפה קלה ואחכ טיפה לשמן ולהמליח אותה וזה יוצא שיגעון
טעים ממש! תודה רבה 👑
היי רחלי, האם הסיר צריך להיות מכוסה?
הכנתי- יצא פגז! לא היה לי סלרי- שמתי גזר.
מתכון מושלם!!!! תודה
מצטרפת לכל המחמאות.
באמת מתכון מושלם!!
מכינה כבר פעם שלישית וטעים טעים טעים. תודה
הפך למתכון העיקרי שלי לבולונז! תודה רבה על מתכון מושלם!
ולמי שתהה לגבי סיר עם או בלי מכסה בזמן הבישול בלי הפסטה – אני סוגרת. ממליצה
תודה רבה יצא מוצלח מאוד!!!
יצא פשוט ואו!!! מאמצת
היי רחלי, יש לי עניין עם עגבניות טריות או מרוסקות.. כן מסתדרת עם רסק עגבניות פשוט. במה אפשר להחליף את העגבניות שבמתכון?
תודההה
אין תשובות על 2 שאלות חשובות
לבשל עם סיר מכוסה?
כמה זמן בערך מבשלים הכל עד ” לקבל רןטב מוכן וטעים”?
תודה רבה
זה מהמם ששמת תמונות של גולשים שהכינו!! אהבתי
אנסה את המתכון למחר